Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - etkinlik

“Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi” Ankara'da gerçekleşecek

Ankara Ticaret Odası, Edirne’den Kars’a kadar Anadolu’nun yöresel ürünlerini 28-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştireceği Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde buluşturacak. Yöresel ürünlerin tanıtımı için ATO Congresium’da yapılacak ihtisas fuarında, 130 stant kurulacak. Stantlarda Gaziantep baklavasından Kars kaşarına, Mersin cezeryesinden Ayvalık zeytinyağına kadar yüzlerce ürün yer alacak. 

30 oturum 42 konuşmacı

Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, konferans, fuar ve ikili iş görüşmeleri olmak üzere üç ana başlık altında gerçekleştirilecek. Mesut Yar’ın sunuculuğunu yapacağı zirvede, coğrafi işaretler konusu, 30 oturumda yerli ve yabancı 42 uzman konuşmacı tarafından tüm boyutlarıyla ele alınacak. Zirve kapsamında ATO ikili iş görüşme standında,  üretici ve alıcılar yüz yüze görüşme yapma imkânını da bulacak. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en kapsamlı Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ni gerçekleştireceklerini belirterek, “Edirne Keşan’ın satır etinden Kars’ın kaşarına, Kayseri’nin mantısından Gaziantep’in baklavasına kadar tüm Anadolu’nun el emeği, göz nuru, alın teri ve bereketini bu zirvede buluşturacağız” dedi. 


COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ PROGRAMI

GÜN: 28.04.2017

08.30 - 10.00           KAYIT - ÇAY & SİMİT İKRAMI
10.00 - 11.30           AÇILIŞ KONUŞMALARI

11.30 - 12.00           ÜLKESEL COĞRAFİ İŞARETLER, KÜRESEL BAŞARILAR
Moderatör: Ülkü KARAKUŞ        ATO Yönetim Kurulu Üyesi
Adil Sani KONUKOĞLU                Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı
Hakan ÜLKEN   Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı
Hasan Hüseyin ERKOÇ Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı
12.00 - 12.20           BİR PAZARLAMA ANAHTARI: COĞRAFİ İŞARET
Melih ŞAHİNÖZ              ETÜDER Başkanı

12.20 - 12.30           COĞRAFİ İŞARET: BİR MARKADAN DAHA FAZLASI
Mustafa ALTUNBİLEK   PERDER Başkanı
12.30 - 14.00           ÖĞLE YEMEĞİ

14.00 - 14.30           AYHAN SİCİMOĞLU'NUN GEZİ NOTLARI: GELDİM, GÖRDÜM, YEDİM!
Ayhan SİCİMOĞLU        Müzisyen, Gezgin, Gurme, Radyo-TV Programı Yapımcısı
14.30 - 14.50           BİR BAŞ SARIMSAK İLE COĞRAFİ İŞARETLERE BAŞ KOYMAK
Kubilay ÖZERKAN            Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü
14.50 - 15.20           NEDİR BU COĞRAFİ İŞARETLER?
DÜNYADA ve TÜRKİYE'DE COĞRAFİ İŞARETLER SİSTEMİ
Moderatör: Pierre AUTISSIER   Fransa Büyükelçiliği Tarım Müsteşarı
Hakan KIZILTEPE             Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı
Christian AMBLARD       OriGIn Fransa Temsilcisi
Nermin KAHRAMAN     AB Delegasyonu Tarım ve Balıkçılık Sektör Yöneticisi
Alexandra GRAZIOLI      WIPO Lizbon Tescil Müdürü
15.20 - 15.50           YEREL LEZZETLERİN MEGA EKONOMİSİ
Moderatör: Ülkü KARAKUŞ        ATO Yönetim Kurulu Üyesi
Fatma ŞAHİN    Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı
Ahmet ÇAKIR    Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı
15.50 - 16.10           Çay - Simit Molası
16.10 - 16.30           GELECEĞİN BİNLERCE YILLIK GEÇMİŞİ
Vedat BAŞARAN             Gastronomi Uzmanı, Şef
16.30 - 17.20           COĞRAFİ İŞARETLERDE YÖNETİŞİM
Moderatör: Prof. Dr. Yavuz TEKELİOĞLU              Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı
(YÜciTA) Kurucu Başkanı
Jean-Louis BUER              INAO Önceki Genel Müdürü
Claude VERMOT-DESROCHES    Comte Peyniri Mesleklerarası Yönetim Komitesi Başkanı
17.20 - 17.50           TARLADAN SOFRAYA COĞRAFYA TÜRKÜLERİ
Cem SEYMEN    Ekonomist - Para Dedektifi
17.50 - 18.10           BEŞ YILDIZLI MUTFAKLARDA İŞARETLİ LEZZETLER
Moderatör: Gökmen SÖZEN     FoodinLife Gastronomi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni,
Gastromasa Uluslararası Konferansı Genel Müdürü, Organizatör
Ali RONAY          Executive Chef
Mustafa OTAR  Executive Chef

2. GÜN: 29.04.2017

09.00 - 09.30           KAYIT
09.30 - 10.00           YEMEKLERE KATILAN BAHARAT: YARATICILIK!
Kadir ÇÖPDEMİR             Radyocu, Spiker
10.00 - 10.20           DENETİM ŞART:COĞRAFİ İŞARETLERDE DEVLET DENETİM
Dr. Neslihan ALPER                       TC Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı
10.20 - 10.50           GARANTİLİ ÜRÜNLERİN KONUŞULMAYAN SIRRI: İÇ DENETİM
Moderatör: Prof. Dr. Nevzat ARTIK         Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü
Alper VEYİSOĞLU           TSE Belgelendirme Merkezi Başkanı
Doç.  Dr. Sertaç DOKUZLU           Uludağ Üniversitesi - YÜciTA Üyesi
10.50 - 11.10           ÇAY - SİMİT MOLASI
11.10 - 12.10                           TÜRKİYE'DE COĞRAFİ İŞARETLERİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ PANELİ Moderatör:  Kaan DERİCİOĞLU
Panelistler: Prof. Dr. Yavuz TEKELİOĞLU               YÜciTA Kurucu Başkanı
Prof.  Dr. Erdoğan GÜNEŞ           Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdür Yardımcısı
Doç.  Dr. Burçak YILDIZ  Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi
İlhan KOÇULU   Kars Kaşarı Üreticisi
Ertan ÖZDEMİR                TC Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel
Müdürlüğü Pazarlama Daire Başkanı
Tülay ÖZEL         METRO Toptancı Market Kalite Güvence Grup Müdürü
Ayşin IŞIKGECE CarrefourSA Gıda Kategori Direktörü
Hakan KIZILTEPE             Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı
12.10 - 12.40           KEŞANLI SATIR ETİ DESTANI
Mustafa HELVACIOĞLU               Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı
12.40 - 13.00           DESTİNASYON PAZARLAMA: ŞEHİRLERİN VE ÜRÜNLERİN İLGİNÇ  ARİTMETİĞİ
Prof. Dr. Metin IŞIK       Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi
Nasıl Marka Şehir Olunur? Kitabının Yazarı
13.00 - 14.00           ÖĞLE YEMEĞİ
14.00 - 14.20           SOFRADAN RAFLARA: KARS KAŞARININ  ÖYKÜSÜ
Prof. Dr. Mitat ŞAHİN   Kars Kaşarı Tescil Araştırmacısı - Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı - YÜciTA Üyesi
14.20 - 14.50           COĞRAFİ İŞARETLER NEDEN BAŞ SOFRADA?
Rafet İNCE         Executive Chef
14.50- 15.30            ANKARA'NIN EN DEĞERLİ İŞARETLERİ
Moderatör:    Prof. Dr. Gürsel DELLAL    Ankara Üniversitesi Zootekni Bölümü Öğretim Görevlisi
Prof. Dr. Ufuk Tansel ŞİRELİ       Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdür Yardımcısı
Dr. Ayşem YANAR          Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi
15.30 -15.50            KÜRESEL ZİNCİRLERİN LOKAL KEŞİFLERİ
Ayşin IŞIKGECE CarrefourSA Gıda Kategori Direktörü
15.50 - 16.10           KIRSAL ÜRÜNLER, GLOBAL HEDEFLER
Moderatör: Prof. Dr. Selim ÇAĞATAY    Akdeniz Üniversitesi - YÜciTA Başkan Yardımcısı
Cihan KARAHAN              TKDK Tahakkuk Koordinatörü
Emilie VANDECANDELAERE        FAO Yatırım Merkezi Ekonomisti
16.10 - 16.30           ÇAY - SİMİT MOLASI
16.30 - 16.50           GELENEĞİ KUCAKLAYAN PAZARLAMA
Doç. Dr. Berna TARI KASNAKOĞLU   TOBB ETÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi
16.50 - 17.10           BİR DİLİM EKMEK ÜZERİNE TARİH VE COĞRAFYA NOTLARI
Mine ATAMAN Ekmek Uzmanı, Mine ATAMAN Bread Marka Kurucusu
17.10 - 17.30           ÇAY - SİMİT MOLASI
17.30 - 17.50           MODANIN EFSANE TARİHİ: ANADOLU
ANKARA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ DEFİLESİ

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ PROGRAM PDF'ini indirmek için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.