Foodinlife Dergiler / Foodinlife

<p style=""color:" rgb(0,="" 0,="" 0);="" font-familyx:="" "times="" new="" roman";="" font-sizex:="" medium;"=""> The World’s 50 Best Restaurants ödül töreni tüm görkemiyle New York’taydı<br> <br> The World’s 50 Best Restaurants 2016’nın en iyilerini belirledi. 14 sene sonra ilk kez New York’ta Cipriani Wall Street’de gerçekleşen ödül töreninde, bin kişiye yakın özel bir kurulun seçimiyle İtalya’da bulunan Oseria Francescana ve şefi Massimo Bottura The World’s 50 Best Restaurants 2016’nın en iyisi seçildi. FoodinLife Gastronomi Yayınları olarak ödül törenini yerinde takip ettik. Törenle ilgili izlenimlerimiz, ödül töreninden görüntüler ve dereceler ile ilgili çok özel bilgiler bu sayımızda sizleri bekliyor…<br> <br> <strong>Mikla, The World’s 50 Best Restaurants listesinin 56.’sı</strong><br> “Yarının mutfağını yaratma çabası” ile bilinen Mikla, The World’s 50 Best Restaurants listesinin 56. sırasında yer alarak Türkiye’ye önemli bir gurur yaşattı. Gürs ile the World’s 50 Best Restaurants’ı, Türkiye gastronomisini ve Mikla’yı konuştuk.<br> <br> <strong>Bodrum’u profesyonel şeflerden dinledik </strong><br> Sadece Ege’nin değil Akdeniz havzasının da başta gelen turizm destinasyonlarından bir tanesi Bodrum. Bodrum’un yeme içme dünyasına yön veren profesyonel şefleriyle Masabaşı Sohbetleri’nde bir araya gelip Bodrum’un geçmişten günümüze turizmini, yeme içme kültürünü ve sektörün olmazsa olmazı gıda güvenliğini konuştuk. <br> <br> <strong>Şefler için sos</strong><br> Çoğu zaman yemeğin üzerinde, bazen yemeğin yanında, zaman zaman da piştiği suyun kendisi olur sos. Kimi zaman bandırırız ekmeğimizi kimi zaman da sulu lezzetli bir yemekte damağımızda hissederiz eşsiz lezzetleri. Sosun geçmişten günümüze geçirdiği evreleri, Türkiye ve dünyadaki sosların farklarını değerli şefler FoodinLife okurları için anlattı.<br> <br> Dosya: Baharat ve çeşniler<br> Bitkilerin kök ve tohumlarından yapılarak lezzetli aromalar elde edilen baharat ve çeşniler gastronomi profesyonellerinin olmazsa olmaz yardımcıları arasında yer alıyor. Biz de firmalardan baharat ve çeşnileri konusunda bilgi aldık.<br> <br> <strong>Ateşin lezzete yön verdiği adresler </strong><br> Toplumca pek bir severiz ızgarayı, mangalı, barbeküyü.  Güneş yüzünü göstermeye görsün yeşillikte, bahçede balkonda terasta etin ateş dansıyla lezzetlenen öğünler sosyalleşme ritüelleri olarak bir nevi folklordür. Biz de mevsimin yaz olmasından mütevellit gurmelerimizin kılavuzluğunda mangal ve barbekü mekânlarını FoodinLife okuyucuları için derledik.<br>  <br> <strong>Marinadan çok daha fazlası; Ege’nin lezzet ve eğlence adası Palmarina</strong><br> 2011 yılında açılan Palmarina, Akdeniz havzasına yoluna düşen milyonlarca dolarlık mega yatları ağırlarken sosyal yaşam alanlarıyla da dikkat çekiyor. Dünyaca ünlü markaların mağazaları bir yana dursun İstanbul gastronomisine yön veren oyuncular marinanın lezzet durakları olarak kitlelerin odak noktası oluyor. Bizler de Bodrum’a rakip Yalıkavak’ın eğlence adası Palmarina’nın lezzet dağıtan markalarını mercek altına aldık. <br> <br> <strong>Okyanus ötesinden Türk lezzetleri<br> </strong>Dünyanın en büyük 6. ülkesi olma özelliği taşıyan Güney Yarımküre’nin kıta ülkesi Avustralya, şef ve restoranlarıyla gastronomi sahasının önemli oyuncuları arasına girmeye başlamış. Bu ülke, Türk mutfağını layığıyla tanıtma misyonu taşıyan Türk şeflerin restoran açtığı destinasyonlardan biri de aynı zamanda... Bu dosyamızda geleneksel Türk lezzetlerini keşfe çıkıyoruz…<br>  <br> <strong>Daha birçok konunun yer aldığı zengin içerikli bu sayımızı sıcak yaz günlerinde keyifle okumanızı diliyoruz…</strong><br> <br>  </p> </div>