Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 05.10.2017 10:02:02

Tutkuyla inşa edilen pastaların lezzet ustası: Erdal Seçgin

Mengen’in sektöre kazandırdığı değerli isimlerden InterContinental Istanbul Pastry Chef’i Erdal Seçgin. Aşçılıkla ilk adımı attığı mesleğinin, 30’uncu yılında pastane şefi olarak birbirinden lezzetli pastalara, çikolatalara ve çeşitli tatlılara imza atıyor… İşini ilk günden bu yana tutkuyla yaptığını söyleyen Seçgin, sektördeki konumunu da bu tutkusuna bağlıyor.


Bolu Mengen doğumlu InterContinental Istanbul Pastry Chef’i Erdal Seçgin, Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’nin ilk mezunlarından. Staj sürecinin ardından Büyük Sürmeli Oteli, Swissotel The Bosphorus Istanbul, The Marmara,  Four Seasons Hotel Istanbul Sultanahmet ve Four Seasons Hotel Kahire gibi otellerde çalışan Seçgin, son beş yıldır InterContinental Istanbul’un pastane şefliği görevini başarıyla yürütüyor. Seçgin’in mutfağa olan ilgisi ve bu konudaki yeteneği Osmanlı döneminde sarayda aşçılık yapan büyük dedesinden geliyor. Aşçılıktan pastacılığa geçişi ise sadece bir günde gerçekleşiyor. Mutfağın o eşsiz kokusunun kendisini ilk günden beri içine çektiğini söyleyen Seçgin, “Aşçılık bizde ata mesleği. Ben de bu işe profesyonel anlamda ilk adımımı mutfakta attım. Bir gün beni kısa süreliğine pastaneye yardıma çağırdılar. Bu kısa süre içerisinde pastacılığın bana daha büyük bir keyif verdiğini fark ettim ve tekrar mutfağa dönmedim” diyor.

 
“Gün boyu ekmek, kruvasan gibi ürünlerin imalatı yapılıyor”
InterContinental Istanbul’un pastane bölümünden 24 saat mis gibi kokular yayılıyor. Otellerde pastanelerin genelde küçük alanlara kurulduğunu belirten Seçgin, “Bizim mutfağımız oldukça geniş. Ayrıca pastane büyüklüğünde bir ekmek imalathanemiz de bulunuyor. Aşağıda da satış reyonumuz var. İçerde a’la carte restoranlarımız, oda servisi ve banketler var. İşin akışına göre belirlediğimiz bir düzen çerçevesinde ilerliyoruz. Tüm gün ekmek, kruvasan gibi çeşitli ürünlerimizin imalatını yapıyoruz.”
 
“Tüm ürünlerimizi günlük yapıyoruz”
Safran Restaurant, Veranda Restaurant & Lounge, The Brasserie olmak üzere üç restoranı olan otelde menüleri konseptlere göre oluşturduklarını söyleyen Seçgin, “Meyveli, çikolatalı tatlılardan oluşan menümüzde Türk mutfağı ağırlıklı ürünlerimiz mevcut. Uluslar arası ürünlerimiz de mevcut. Burada ayrıca bir çikolata bölümümüz de var. Çikolatalarımızı da bu imalathanede yapıyoruz. Kurabiye, adet pasta, büyük pasta gibi ürünlerimiz de var” diyor. Yerli ve yabancı lezzetleri harmanlayarak yeni ürünler keşfetmeyi sevdiğini sözlerine ekleyen Seçgin, bazen bunun için günlerce çalıştığını ve sonunda istediği lezzeti yakaladığını, bu şekilde ürettiği onlarca ürünü olduğunu ifade ediyor.
 
“Trendler misafirlerin beklentisine göre değişiklik gösterir”
Son dönemde sıklıkla Ortadoğu bölgesinden misafir ağırladıklarını ifade eden Seçgin, trendlerin misafirin beklentisine göre değişiklik gösterdiğini söylüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Siz istediğiniz kadar farklı bir ürün sunun, sonunda misafirlerinizin talep ettiği ürüne dönüyorsunuz. Dolayısıyla en çok satılan ürünlerin üzerine yoğunlaşıyorsunuz.”
 
“Pasta ve çeşitleri lüks ihtiyaç olarak görülüyor”
Günümüzde oldukça az pastacı yetiştiğini, ilginin daha çok mutfakta olduğunu söyleyen Seçgin, bu durumu şu sözlerle açıklıyor: “Aşçılık her zaman daha popüler. Pastacılık ise lüks olarak görülüyor. Pastacılık ciddi bir heves gerektiriyor. Bu işi yerinde deneyimleyip, içerinin o eşsiz kokusunu alabilir, keyifli çalışma ortamının farkına varabilirseniz bir daha çıkmak istemeyebilirsiniz” diyor.
 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.