Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 05.10.2017 10:34:59

Nişantaşı’na Paris havası getiren pastane: La Patisserie Lune

Fransız tatlılarının lezzeti ve sıcaklığıyla birleşen La Patisserie Lune Nişantaşı’nın sevimli bir köşesi. Fransız şarkılarıyla misafirlerini karşılayan kafe, adeta Paris’in sokaklarında hissettiriyor. Biz de bu sevimli patisserie’nin işletmecisi ve şefi Hilal Özdek ile bir araya gelerek lezzetlerini konuştuk…

Bilkent Üniversitesi Turizm mezunu olan Hilal Özdek, La Patisserie Lune’un hem işletmecisi hem de şefi. Mutfağa olan aşkının küçük yaşlarda başladığını belirten Özdek, yaptığı stajlardan sonra pastacı olmaya karar verdiğini söylüyor. Özdek, “Mutfakta alaylıyım diyebilirim mutlulukla, kendi tariflerimi kendim oluşturuyorum ve klasik Fransız tariflerinin üzerine kendi dokunuşlarımı ekliyorum. Fransız pastanesi ürünleri yapıyorum fakat tariflerin orijinalinde yoğun tatlar olduğundan ve bu tatlar bizim damak tadımıza uymadığından, tarifleri yumuşatıyorum. Bizim damak tadımıza daha uygun hale geliyor ve bu yüzden de beğeniliyor; bir tane yiyen ‘Ne kadar hafifmiş!’ diyerek tekrar istiyor” diyor. Elemanlarına bizzat eğitim veren Özdek patisserie’deki tüm ürünlerin üretiminin kendileri tarafından yapıldığına dikkat çekiyor. En çok tercih edilen lezzetlerinin makaron ve Dacquoise olduğunun bilgisini veren Özdek, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Dacquoise, başka yerde olmayan bize ait bademli bir tatlı. Makaronları biz burada taze yapıyoruz, doğal meyve püreleri ve çikolata kullanıyoruz; bu yüzden bizimki fark yaratıyor diyebilirim.”
“Çilekli ve fesleğenli limonatalar özellikle ilgi çekiyor ve seviliyor”
Müşteri profilinin çeşitli olduğunun altını çizen Özdek, öğrencilerin de bölge sakinlerinin de kafeyi sık sık ziyaret ettiklerini söylüyor ve ekliyor: “Müdavimlerimiz var, bir gelen tekrar tekrar gelmeye devam ediyor.” Menülerinde mevsim lezzetlerine göre değişiklikler yaptığını belirten ve taze ürün kullanımına önem veren Özdek, mevsim meyvelerine göre yaptığı tatlılarla müşterilerinin beğenisini kazanıyor. İçecek menüsünde çeşitli çayların bulunduğunu ve ayrıca patisserie’de çay saati yaptıklarını ifade eden Hilal Özdek, soğuk içeceklerden çilekli ve fesleğenli limonatalarının özellikle sevildiği bilgisini veriyor.
“Butik pastanede her şey taze olmalı”
Ülkede genel olarak pastacılığa bir talep olduğunu düşünen Özdek, düşüncelerini şu şekilde paylaşıyor: “Yemek okullarında en çok tercih edilen bölüm ekmek ve pastacılık bölümü oluyor fakat popülarite başarılı olmak demek değil. Eğitimde staj çok önemli, çünkü ciddi paralar harcanıyor ama öğrencilerin temel bilgilerinde dahi eksik bilgi olabiliyor. 20-25 yıllık usta şefler var fakat eğitim sistemi iyi değil. Buraya çalışmaya gelen stajyerlerin de çok eksiği oluyor, burada da bir okul gibi eğitim alıyorlar, diyebilirim.”
Şubeleşmek düşüncesinin olmadığını açıklayan Özdek, sözlerini şöyle bitiriyor: “Butik pastaneci olarak benim için en önemli prensip tazelik. Misafirlerimiz gözleriyle de anlıyor ürünlerin taze olup olmadığını. Burada her şey her sabah yeniden yapıldığından bütün ürünlerimiz taptaze. Doğallık ise bir diğer prensip; ürünlerimde hiçbir katkı maddesi, toz ürün, hazır sos kullanmıyorum.”

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.