Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 06.10.2017 09:49:11

Katsan Gıda Genel Müdürü Ercan Topçuol: “Onlarca ülkeye ihracat gerçekleştiren firmamız yeniliklere daima açık”

Çocuk yaşlardan itibaren çalışmaya başlayan Abdullah Topçuol, kırk yaşına kadar çeşitli pastanelerde çıraklık ve ustalık yaptıktan sonra önemli bir girişime imza atarak 1975 yılında Yeşilyurt’ta ve Yeşilköy’de Abdullah pastanesini açmış. Katsan Gıda Genel Müdürü ve Abdullah Topçuol’un oğlu Ercan Topçuol o günlerden şu şekilde bahsediyor: “Seksenli yılların ortalarında babam Abdullah Bey, kendi pastacılık sanatına ve deneyimine dayanarak Pasta Katkı Maddesi’ni geliştiriyor. 1988 yılında 400 metrekare gibi küçük bir alanda kurulan Katsan Gıda ise bu birikimin sanayiye aktarılmasını ve seri üretime geçilmesini sağlıyor. Böylece Türk pastacılığında bir ilke imza atılıyor. 90‘lı yılların başında ise aynı marka altında ilk krem şanti tozu üretiliyor. Markanın adı da bugün tüm sektörün tanıdığı OVALETTE oluyor. O yıllara kadar hep ithal edilen, çok zor bulunan ve yüksek fiyatlara satılan bu ürünlerin Türkiye’de üretiliyor olması Türk pastacılığının gelişmesinde çok önemli bir adım olarak kabul ediliyor.”


Çikolata üretiminde önemli bir yere sahip olan Katsan Gıda’nın ürünleri ve çikolata çeşitleri hakkında Topçuol şu bilgileri paylaşıyor: “İstanbul Beylikdüzü’ndeki 22 bin 500 metrekare fabrikamızda Pasta Katkı Maddesi, Krem Şanti Tozu, Kabartma Tozu, Jöleler, Pasta ve Dondurma Sosları, Meyve Preparatları, Kahve ve Kokteyl şurupları, Çikolata ve Konfiseri çeşitleri üzerine yaklaşık 400 çeşit malzeme üretmekteyiz ve her geçen gün çeşitliliğimizi arttırmaktayız. 8 sene önce çikolata üretmeye başladık. Çikolata üretimi dipsiz kuyu gibi. Üretimini büyük titizlikle yaptığımız çikolata bölümlerimizde; madlen çeşitleri, dolgulu ve kalıplı çikolata çeşitleri, dolgulu kup çeşitleri, elişi spesiyal çikolata serisi, Tartolet Kup çikolata serisi, Yaldız Sargılı - Çiçek Dekorlu - Bebek dekorlu çikolata serisi, Gelin& Damat dekorlu çikolata serisi, Yılbaşı Dekorlu çikolata serisi, çikolatalı draje çeşitleri, baharatlı çikolatalı çeşitleri, renkli draje çeşitleri, tablet çikolata çeşitleri, fındık ezmesi çeşitleri, kuvertür ve konfiseri çeşitleri, ganaj çeşitleri, çubuk çikolata çeşitleri, para-parça-damla-pirinç patlağı-çakıl taşı çikolata çeşitleri üretilmektedir.”
“Mükemmel lezzet, hijyen ve kalitemizden ödün vermeden sunduğumuz ürünlerimiz şeflerin kullanımına sunulmuştur”
Kuvertür çikolatada da çeşitli seçenekler sunan firmanın, bitter, sütlü beyaz çeşitlerinin yanı sıra framboaz, karamel, portakal aromalı çeşitleri ile fırıncılık ürünlerinizi ve çeşitli tatlılarınızı çeşitlendireceğiniz konfiseriler geniş bir yelpazede yer alıyor. Yüzde 55, 53, 35 çeşitlerinin yanı sıra eko ve de kokolin çeşitleri de bulunuyor.
Topçuol şirketlerinin, mükemmel lezzet, hijyen ve kaliteden ödün vermeden ürettikleri ürünlerini geniş bir yelpazede ve bol çeşitleri ile şeflerin kullanımına sunulduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Babamızın zamanında pastacılık çok zormuş. Hammadde ve ekipman eksikliği varmış. Mesai saatleri uzunmuş. Şimdiki pastacılar çok şanslı. Her türlü hammaddeye ve ekipmana rahatlıkla ulaşıyorlar. Daha önce ustaların kendi yaptığı ve yapılması çok zaman alan pastacılık dekorları bile hazır geliyor. Pastacılık teknoloji ile iç içe ve pastacılar çok daha sağlıklı ortamlarda çalışabiliyorlar. Dünyadaki pastacılık ve çikolata trendlerini adım adım takip edebiliyorlar. 39 ülkeye ihracat gerçekleştiren firmamız da yeniliklere daima açık. Verimli ve kaliteli üretim yapan firmalar her zaman tercih edilirken pastacılık ve çikolata piyasasında da haklı yerlerini almaya devam edecektir.”
 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.