Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 06.10.2017 10:31:50

Paris’in en iyi bagetini saray fırınında keşfedin: Boulangerie Brun!

Boulangerie Brun, Paris’in en iyi bageti ödülüne 2017’de layık görüldü. Paris’in Butte-aux-Cailles bölgesinde yer alan fırın, 200’e yakın katılımcıya karşı kazandığı yarışmada, Elysée Sarayı şefi Guillaume Gomez gibi profesyonellerin bulunduğu jürinin karşısına çıktı.

Tunus asıllı Fransız vatandaşı Sami Bouattour, Boulangerie Brun’un sahibi, Paris’e birkaç sene öncesinde tanışıyor. Fırınını açtığının birinci yılında ise ikinci şubesini açacak kadar başarılı oluyor. Aldığı birincilikle Elysée Sarayı’nın fırıncısı olan Bouattour, Fransa başkanı ve ailesinin ekmeklerini yapıyor.
Neredeyse 200 fırıncının yarıştığı yarışma oldukça seçici. Bagetlerin un, tuz yeterliliği, boyutu, ağırlıkları gibi kriterleri karşılaması gerekiyor. 200’e yakın yarışmacının katıldığı yarışmada jüri hem profesyonellerden hem de amatörlerden oluşuyordu ve bagetleri tat, koku, pişmişlik açısından değerlendirerek Sami Bouattour’u birinciliğe layık gördüler.
“Geleneksel Fransız bagetinin sırrı kıtırlığındadır”
Geleneksel Fransız bagetinin sırrının kıtırlığının ayarlanması olduğunu söyleyen Bouattour sırrını saklamıyor: “Fransız bagetini 518 ° F’de pişirin ve fırından çıkarmadan önce iki-üç dakika kurutun. Böylece ideal kıtırlığı yakalayabilirsiniz.”
Eskiden Paris’te restoranlarda çalışmış olan Bouattour, kendisi gibi Tunus asıllı olan eşinin tavsiyesine uyarak, ilgi duyduğu fırıncılığa yöneldi. İkisi de Loiret’teki Banette okuluna giderek mesleki eğitim aldılar.
“Başarının anahtarı: Kalite, misafirperverlik ve bilgi birikimi!”
Fırıncılıkta yakaladığı başarının anahtarının altı yıllık zorlu bir çalışma süreci olduğunun altını çizen Bouattour, “Başarının sırrı basit: Kaliteli ürün seçimi, misafirperverlik ve bilgi birikimi! Bu üç prensip her şeyin temelidir” diyor.
Sayıca fazla şube açmak Bouattour’un hayali değil; o, kalitesini korumak ve bölgesel yarışmalara daha çok katılarak kendini göstermek istiyor, onun amacı ulusal ve uluslararası yarışmalara katılabilmek.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.