Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 06.10.2017 11:28:40

Nesilden nesile aktarılan lezzetin adresi: Kireçburnu Fırını

Rize’den İstanbul’a uzanan bir hikâye Kireçburnu Fırını’nın hikayesi. 1957 yılında Çamlıhemşinli Bostancı Ailesi tarafından Kireçburnu’nda kurulan fırın, o günden bugüne adını taşıdığı semtte, börekleriyle İstanbullular’ın uğrak noktası.

Kireçburnu Fırını, İstanbul’un Kireçburnu semtinde faaliyet gösteren köklü geçmişe sahip bir aile işletmesi. 1900’lerin başında Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinden Rusya’ya uzanan mesleki bir gelişim süreci sonunda 1957’de kurulan Kireçburnu Fırını tarihi mekânında halen gelişimine devam ediyor. Börekten pastaya, kurabiyeden ekmeğe uzanan geniş ürün yelpazesini ve tarihini konuşmak üzere Kireçburnu Fırını’nın üçüncü kuşak temsilcilerden Yiğit Bostancı ile bir araya geldik. Fırının yıllardır değişmeyen eşsiz bir konsepti ve hizmet anlayışı olduğuna vurgu yapan Bostancı, “Bu anlayışı bozmadan faaliyetimize devam ediyoruz. Geçmiş yıllarda dedeleri ile birlikte gelip alışveriş yapmış müşterilerimiz, günümüzde aynı şekilde torunları ile geliyor ve geçmişte yaşadıkları aynı duyguları hissedebiliyorlar. Ürünlerimiz hala çok beğeniliyor ve nesilden nesile bu lezzetleri müşterilerimize sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyor.
 
“300 çeşit ürün günlük olarak üretiliyor”
Kireçburnu Fırını pastanecilik ve unlu mamuller alanında yıllardır değişmeyen lezzetlerin adresi olmayı sürdürüyor. Ürün çeşitliliği açısından yıllardır devam eden bir gelişim süreciyle bugün Anadolu lezzetlerinin yanı sıra farklı coğrafyalardan ortak dünya mirası pastanecilik ürünlerini tüketicileriyle buluşturuyor. Bostancı, ürün yelpazelerini şu sözlerle anlatıyor: “Bugün mağazamızda baklavanın yanında bir Portekiz tatlısını ya da Fransız ekmeğini de görebilirsiniz. Bunun yanında Kireçburnu Fırını olarak doğal ve lezzetli ürünleri tüketicinin daha rahat ulaşabilmesi için Türkiye’nin tüm illerinde ulusal ve yerel zincirlerde ürünlerimizi daha da yaygın hale getirdik. Şu an ortalama 300 çeşit ürün günlük olarak fırınımızda üretiliyor. Pasta, börek, kurabiye, baklava, çörek, ekmek, dondurma gibi ürünler için ayrı ayrı departmanlarda günlük olarak üretiliyor.”
 
“Kalite ve ustalık en önemli ilkelerimiz”
Kireçburnu Fırını olarak ürün kalitesi ve müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tuttuklarını ve tüm çalışmalarını bu yönde yapmayı ilke edindiklerini belirten Bostancı, “Kaliteli malzemeler mükemmel bir hamur için başlangıçtır. Ustalık gerektiren bir işleme sürecinde oluşan ürünlerimiz sevenleriyle buluşana kadar tüm süreçler profesyonel bir kontrol mekanizmasından geçiyor” diyor. Tedarikçilerini özenle seçmeye ve hammaddelerini en doğal ve kaliteli üretim yapan üreticilerden almaya özen gösterdiklerini vurgulayan Bostancı, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Firmalar ile uzun yıllar çalışıyor ve kalite politikası gereği ürün tedariklerini hep aynı yerlerden almaya özen gösteriyoruz. Bizim için hammadde kalitesi çok önemli. Bu açıdan bazı hammaddeleri yurt dışından temin ediyoruz. Örnek olarak pastacılık ürünlerinde kullandığımız tereyağını verebilirim.”
 
Kireçburnu Fırını’na özel bir lezzet: “Mantarlı ve patlıcanlı su böreği”
Ürünlerin tamamının fırında, kendilerine özgü yorumlarla üretildiğini ve hemen hemen hepsinin fırına özel olduğunu ifade eden Bostancı sözlerini şöyle tamamlıyor: “Su böreği ne kadar farklı olabilir diyebilirsiniz, fakat Kireçburnu Fırını’nda su böreği yerseniz kullanılan peynir, tereyağı ve hamurunun çok farklı olduğunu anlarsınız. Mantarlı ve patlıcanlı su böreğimiz ise mutlaka denemenizi öneririm.” 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.