Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 08.11.2017 09:49:54

3. Gurme Gastronomi Eğitim Programı başladı!

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odasınca (GARO) "Anadolu İpek Yolu Lezzet Durakları" sloganıyla başlatılan "3. Gurme Gastronomi Eğitim Programı" kapsamında gastronomi rehberlerine Malatya’da eğitim verildi.

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odasınca (GARO) "Anadolu  İpek YoluLezzet Durakları" sloganıyla başlatılan "3. Gurme Gastronomi Eğitim Programı" kapsamında gastronomi rehberlerine  Malatya’da eğitim verildi.

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası (GARO) Başkanı Mehmet Severoğlu, yaptığı açıklamada, bölgenin son yıllarda gastronomi turizmi ile ön plana çıktığını belirtti.

Gaziantep’in UNESCO’ya gastronomi şehri olarak girmesiyle gastronomi rehberi açığı oluştuğunu belirten Severoğlu, bunu gidermek amacıyla başlattıkları program kapsamında kentte eğitim verdiklerini kaydetti.

Eğitimlere  Sivas’tan başladıklarına işaret eden Severoğlu,  Elazığ, Kahramanmaraş ve  Hatay’dan sonra çalışmaların Gaziantep’te son bulacağını dile getirdi. Severoğlu, 8 gün sürecek eğitimlerde teorik bilgilerin aktarılmasının ardından uygulamalara geçtiklerini dile getirdi.

Severoğlu, rehberlerin artık mutfak ve yemek kültürünü de kente gelen ziyaretçilere aktardığını belirterek, " Malatya mutfağında bulgur ve kayısı kültürü çok önemli. Bu iki ürün, kentin koşan ürünü.  Malatya kayısının başkenti, Kayısıyı dünya ülkelerine daha fazla tanıtmalıyız. Bulgur burada diğer Anadolu şehirlerinden daha farklı kullanılıyor. Et yemekleri de kentte öne çıkıyor, kağıt kebabı, tandırı, gereli kebabı gibi müthiş lezzetlerini de insanlarla tanıştırmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Kente has kiraz yaprağı sarmasının tadının farklı olduğunu anlatan Severoğlu, şöyle devam etti: "Kentte sadece kiraz yaprağı değil, çok farklı yapraklarla sarma yapılıyor. En öne çıkanı kiraz yaprağı. Gerçekten lezzet harikası kiraz yaprağı sarması. Yerken bir tabak daha isteyerek keyifle tüketiyorsunuz. Satın almaya kalktığınızda güçlük yaşıyorsunuz, sezonunda yaprağın kilogramını 20 liraya satıyorlardı. Asma yaprağından çok daha ince zarif ve ağızda patlamalar yaratan bir sarma türü."

Malatya Valiliği Basın ve  Halkla İlişkiler Müdürü  İbrahim Halil Kılıç, GARO’nun eğitim programına Valiliğin ev sahipliğini yaptığını aktararak, programa katılanların şehrin yemek kültürünü çok beğendiği ifade etti.

Sondakika

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.