Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 08.11.2017 09:54:12

1.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri büyük ilgi gördü

1.Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri, St. Paul Kuyusu meydanında yerli, yabancı birçok gurme, tadım ustası ve Tarsus halkının katılımıyla başladı. Tarsus’un yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla festival alanında kurulan stantlarda katılımcılar, Tarsus’un bünyesinde barındırdığı farklı kültürlerin lezzetlerini yakından tanıma ve tatma imkânı buldu.

Kültürel olarak zengin bir yapıya sahip olan Tarsus’un yöresel lezzetlerini tanıtmayı hedefleyen Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’nde kültür ve tadım gezileri büyük ilgi uyandırdı. Etkinliğe birçok ülkeden şefler, konunun uzmanı yazarlar ve Türkiye’nin dört bir yanından akademisyenler katıldı. Basının büyük ilgisini çeken etkinlik, Tarsus mutfağının zenginliklerinin ortaya çıkarılması, tarihi güzelliklerin tanıtılması ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlıyor.

 

10 bin yılda oluşan bir kıvam

Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri kapsamında konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Benzersiz doğal, tarihi ve kültürel değerleriyle farklılıkları zenginliğe eviren, sofraları şölen yerine çeviren Tarsus, 10 bin yılda kıvamını bulan mutfağıyla “lezzet şehri” unvanını fazlasıyla hak etmektedir” diye konuştu. Ayrıca Kocamaz, “Toplumlar sadece dilleriyle konuşmazlar. Kıyafetleri, tavırları, davranışları ve tabii ki mutfaklarıyla da konuşurlar” diye sözlerini sürdürdü.

 

Kardeş şehirden ziyaret

Almanya’nın Langen Belediyesi’nin başkanı Frieder Gebhardt, Langen’in "kardeş şehri" olan Tarsus’u ziyaret etti. Gastronomi Festivali’ne gelen Gebhardt, Tarsus’la kardeş şehir oluşlarının 25’inci yılı olması sebebiyle Tarsus’taki programda yerini aldı. Festivalde, katılımcılara takdim edilen sertifikalardan sonra ikramlara geçildi.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.