Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 08.11.2017 13:33:12

Latin Amerika’nın en iyi şefi Mitsuharu Tsumura Gastromasa’ya geliyor!

Dünyanın en prestijli ödülü ‘The World’s 50 Best’in 8 numarası, ‘Latin America’s 50 Best’in 1.’si, dünyanın en iyi restoranlarından Maido’nun şefi Mitsuharu Tsumura ‘ürün’ü konuşmak üzere III. Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda! Japon ve Peru mutfağını harmanlayan Nikkei konseptiyle kapılarını açan Maido, köklerinden gelen mirasa sahip çıkan bir anlayışla, hayal gücünden ilham alarak yeni deneyimleri yeni lezzetler haline getiriyor. Dünyanın en iyi şeflerinden biri olan Mitsuharu Tsumura, mükemmel Nikkei tabakları hazırlamaya devam ediyor.

Mitsuharu Tsumura, gastronomik destinasyon olarak önem kazanmaya başlamış olan Peru’un en başarılı şeflerinden. Şef, Japon mutfağının Peru mutfağı ile harmanlandığı yeni bir gastronomi trendi olan Nikkei’in başarılı lezzetlerini sunan restoranı "Maido" ile fark yaratmaya devam ediyor. ‘Dünyanın En İyi 50 Restoranı’ listesinde 8. sıraya yerleşerek büyük bir başarı gösteren Mitsuharu Tsumura, ‘Latin Amerika’nın En İyi 50 Restoranı’ listesinin kazananı olarak parlıyor. Dünyanın en başarılı şeflerinden olan Tsumura bu yıl 3.’sü düzenlenen Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda ‘ürün’ü konuşmak üzere dünyanın diğer başarılı şefleri ve sektörün önde gelen isimleriyle buluşacak. 

Bu yıl “ürün” teması ile 2 Aralık’ta gerçekleşecek olan Gastromasa Konferansı; otel, restoran profesyonellerini, yatırımcıları, yöneticileri, gastronomi profesyonellerini ve yerli-yabancı şefleri ortak bir platformda buluşturmak, Türkiye’de gastronominin gelişimine katkı sağlamak, Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak, dünya gastronomisini Türk gastronomisiyle buluşturarak bir sinerji yaratmak, Türkiye’nin önemli turizm ve gastronomi destinasyonları arasında yer almak amacıyla yeniden tüm gözleri İstanbul’a çevirmeye hazırlanıyor. Dünyanın en iyi 10 gastronomi konferansına ismini yazdırmayı misyon edinmiş Gastromasa’ya bu sene dünyaca ünlü 18 yabancı şef ve 40 yabancı basın davet edildi. Toplamda 2 bin kişinin izlemesi hedeflenen konferansın bu seneki teması ise “Ürün” olacak. Konferansın konuk şehri ise, UNESCO tarafından dünyanın ‘Yaratıcı Şehirler’ ağına eklenen, Türkiye’nin gastronomi başkenti Gaziantep! Konferansta, dünyanın en iyi şefleri kendi bölgelerinin özel ürünlerini kullanarak sahnede workshop etkinliği gerçekleştirecek. Etkinliğin bir diğer ilgi çekici içeriği ise “Chef Chat olacak”. Türkiye’nin en önemli gastronomi firmaları özel tadım etkinlikleri gerçekleştirerek konferansa renk katacak. Hazırlıkları son hızla devam eden Gastromasa Konferansı’nın tarihini siz de şimdiden ajandalarınıza not edin.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.