Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 09.11.2017 10:06:06

UNESCO, Hatay Mutfağını ’Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık gördü

Hatay mutfağı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü tarafından gastronomi alanında ’Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık görüldü.

Mutfağındaki 600 çeşit yemek ve tatlının yanı sıra bu mutfak kültürünün yaşatılmasını başaran medeniyetler şehri  Hatay, Gaziantep’ten sonra bu ödüle layık görülen ikinci  Türkiye şehri oldu. Samandağ Belediye Başkanı  Mithat Nehir bu başarısından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı kutladı.

Haber Samandağ Belediyesi’nin sosyal medya mecralarında "UNESCO, gastronomi alanında  Hatay’ımızı dünyaca ünlü şehirler listesine aldığını Paris’te ilan etti.Büyük acısıyla  Samandağ biberi listeye güç verdi" şeklinde duyuruldu.

Ayrıca  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı  Lütfü Savaş ise "Olağanüstü lezzetteki 600’e yakın yemeğimiz ile UNESCO ’Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilerek gastronomi şehri ilan edildik. Hatay yemekleri dünyaca tescillendi" dedi.

Edebiyat, film, müzik, zanaat ve halk sanatları, tasarım, gastronomi ve medya olarak belirlenen 7 farklı temadan oluşturulan ağa  Türkiye’den gastronomi dalında  Hatay’ın dahil edilmesinin yanı sıra tasarım dalında  İstanbul, zanaat ve halk sanatları dalında da Kütahya dahil edildi.

UNESCO listesine  Türkiye’den Hatay  dışında İstanbul ve  Kütahya’nın da bulunduğu dünyadan 64 yeni şehir eklendi. 2004 yılında kurulan Yaratıcı Şehirler Ağı’nda 64 yeni katılımla birlikte 72 ülkeden 180 şehre ulaşıldı. 
Hatay mutfağı,  Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında ’Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık görüldü.


Sondakika

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.