Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 03.01.2018 10:09:27

Lezita inovatif ürünleriyle hayatı kolaylaştırıyor

Lezita, Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu içerisinde 47. sırada yer alan ve gıda sektöründe pek çok yatırımı bulunan Abalıoğlu Grubu’nun bünyesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Lezita, 2006 yılında İzmir-Kemalpaşa’da toplam 100 bin metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en modern et entegre tesisini ülkemize kazandırarak piliç eti ve ileri işlenmiş et üretimine hızlı bir başlangıç yaptı. 2006 yılından itibaren istikrarlı bir şekilde büyüyerek sektörde ilk beş marka arasına adımızı yazdırmayı başaran markanın bugün ülke çapında 100’ün üzerinde bayii ağı bulunuyor. Tüm Türkiye’de ulusal ve yerel zincir mağazalarda, toplu tüketim ve perakende kanallarında ürünleri tüketicileriyle buluşturuyor.

“Donuk ürünlerimiz hızlı bireysel dondurma prosesi uygulanarak tüketiciye ulaşıyor”
Donuk gıda sektöründe zengin bir ürün grubuyla yer alan Lezita, ev dışı tüketim ürünleri ve kaplamalı tüm ürün çeşitleriyle sektörün önemli oyuncularından biri. Gıdaların uzun süreli muhafaza metotlarından birinin dondurma işlemi olduğunu söyleyen Özdil, açıklamalarına şöyle devam ediyor: “Gıdalar IQF yöntemi ile (-40) C‘de kısa sürede hızla donduruluyor. Bu işlem ürünlerin içerisindeki suyun hızlı bir şekilde hücre içinde donmasını sağlıyor. Bu yolla gıda ürünlerinin katkı maddesi kullanılmadan uzun ömürlü olması sağlanıyor. Lezita, dondurulmuş ürün grubunda özellikle döner, köfte, kaplamalı ürünler ile piyasada yer alıyoruz. Ürünlerimiz piliç göğüs eti ile taze baharatlar harmanlanıp, uygun şekillendirmeler yapılıp pişirildikten sonra IQF teknolojisi ile bireysel dondurulup paketleme işlemi yapılıyor. Tüketicilerimiz aldıkları ürünleri çözünmesini beklemeden ısıtarak tüketebiliyor.”
 
“Sağlıklı ve hijyenik koşulların sağlanması ilkesiyle çalışıyoruz”
Toplum sağlına önem veren marka sorumluluğuyla üretim tesisinde bio güvenlik önlemlerini her noktada en üst seviyede uyguladıklarını dile getiren Özdil, “Tüm süreçlerimiz AB kriterlerine uyumlu ulusal ve uluslararası standartlarda yürütülüyor. Ürünlerimiz için gerekli analizler laboratuvarlarda yapılırken, uzman gıda mühendislerimiz üretim aşamalarını titizlikle kontrol ediyor. Üretimde büyük önem taşıyan soğutma ve dondurma işlemlerinde, özel bir teknoloji uyguluyoruz. Bu teknoloji, ileri işlenmiş ürünlerimizin raf ömrünün daha uzun olmasını sağlıyor” diyor. Böylece piliç karkaslarının birbirleriyle temas etmesi ve piliç etinin neminin yükselmesini engelleyerek hijyen sağladıklarını vurgulayan Özdil, şu bilgileri paylaşıyor: “Piliçler hava ile soğutulması nedeniyle su ile soğutulanlara göre, yüzde 2-3 daha az pişirme firesi veriyor. Soğutulan ve el değmeden parçalama hattına geçen karkasları röntgen kamera sistemleriyle tek tek kontrol ediyoruz. Saatte 24 binden fazla piliç kesme kapasitesine sahip olan tesiste ilk asımdan kesime ve paketlemeye kadar olan tüm parçaları bilgisayar kontrollü olarak izleyebiliyoruz.”
 
“Gıda sektörüne sunduğumuz kolaylıkların başında inovatif ürün grubumuz yer alıyor”
İnovatif ürün grubunda 2010 yılından 2017 yılına kadar toplamda yüzde 360’lık bir büyüme gerçekleştirdikleri bilgisini paylaşan Özdil, sözlerine şöyle devam ediyor: “Günümüzün yoğun yaşam temposunda tüketiciler pratik hazırlanabilen ve hayatı kolaylaştıran ürünler talep ediyor. Lezita olarak tüketicilerin bu hayati ihtiyacını karşılıyoruz. Son olarak Ar-Ge çalışmaları ile Gurme Lezzetler adlı yenilikçi bir ürün grubu oluşturduk. Hem pratik olarak hazırlanabilen hem de fiyat olarak ulaşılabilir olan bu ürün grubunda; Piliç Tandır, İskender Soslu Piliç Döner, Piliç Ciğer Kavurma ve Piliç Kasap Sucuk ürünleri yer alıyor. Zengin ürün çeşitliliğimizle şeflerin ve çalıştığımız firmaların her zaman yanındayız. Talepleri ve ihtiyaçları en hızlı bir şekilde karşılamaya çalışıyoruz. Türkiye’nin önde gelen catering, havayolu firmaları, fast food zincirleri, lüks restoranlar, oteller gibi birçok noktaya hizmet veriyoruz.”
 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.