Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 14.02.2018 09:23:15

Michelin Yıldızlı Şef Fernando Perez Arellano Gastronometro’da Türk şeflerle buluştu

Michelin Yıldızlı Şef Fernando Perez Arellano sektörün önde gelenleri ile mutfakta! Gastronomi sektörünün tanınmış yıldız şefleri bir yandan Şef Arellano ile hazırladıkları tatları denerken bir yandan da ünlü şefe Türk mutfağını anlattılar.

Metro Toptancı Market’in, Türkiye’de mutfak kültürünün gelişimine destek olmak ve şeflerin potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla 2015’te kurduğu gastronomi keşif platformu Gastronometro, Michelin Yıldızlı İspanyol Şef Fernando Perez Arellano ile sektörün önde gelen şeflerinin buluştuğu bir mutfak atölyesine ev sahipliği yaptı. Keyifli geçen atölye kapsamında katılımcılar, Balear Adalarının tek 2 Michelin yıldızlı şefi Fernando Arellano’nun vizyonu lezzete dönüştüren bakış açısıyla tanıştılar. Tutkuyla ortaya çıkardığı lezzetleri, Avrupa’da 4 ülkede 5 farklı Michelin deneyiminden sonra Mayorka’daki kendi restoranları Zaranda’da sunmaya devam eden İspanyol şef, yaratıcılıkla harmanlanmış, bol lezzetli ve bol sohbetli bir mutfak atölyesi gerçekleştirdi.

 

Gastronomi profesyonellerinin merak ve heyecanla beklediği seminer, atölye çalışması, eğitim ve etkinliklere ev sahipliği yapan, İstanbul Güneşli’de 1700 m2’lik alan üzerine kurulu olan Gastronometro’da gerçekleşen workshopa, sektörün önde gelen isimlerinden Nicole’den Aylin Yazıcıoğlu, Toi’dan İsmet Saz, Alancha’dan Deniz Temel, Feriye Palace’dan Aydın Demir, Midpoint’ten Rıza Belenkaya, NeoLokal’den Maksut Aşkar, Basta’dan Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş, Kilimanjaro’dan Mustafa Otar, Şef Ali Ronay, Şef Tongar Fırat, Şef Hazer Amani, Şef Mutlu Şevket Yılmaz ve Gastronomi Öğretmeni, Danışman Şef Burak Zafer Sırmaçekici katıldı. Atölye sonrasında, En İyi Genç Şef ödülü de dahil olmak üzere pek çok ödüle sahip olan Arellano, katılımcılarla birbirlerine ilham verme, tutkularını ve hayallerini paylaşma şansı da bulabildiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Yerel reçetelerden ilham alıp, evrensel lezzetlere dönüştüren Michelin yıldızlı şef, etkinlik boyunca geçmişten günümüze Türk mutfağının içerisinde yer alan farklı zenginlikleri ve tatları tanıma fırsatı da buldu.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.