PATISSERIE DÜNYASININ EN PRATİK ve LEZZETLİ YARDIMCISI: PINAR KREMA
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 15.02.2018 15:13:36

PATISSERIE DÜNYASININ EN PRATİK ve LEZZETLİ YARDIMCISI: PINAR KREMA

Yemeklerinizden tatlılarınıza kadar birçok tarifinize ortak olan Pınar Krema, en çok da tatlılarınız için lezzetli bir kolaylık sunuyor. Zamandan tasarruf sağlayan Pınar Krema çırpılarak pastaların ara katında ve üst yüzeyinde, tatlılarda veya meyve salatalarında kullanılabiliyor. Günden güne patisserie şeflerinin de gözdesi haline gelen Pınar Krema başarılı şeflerin tariflerinde yer aldı ve ortaya mükemmel lezzetler çıktı. Gram Pastane’nin Pastry Chef’i Feyza Bayrakçıoğlu’nun Bal Kabaklı Mascarpone Peynirli Trifle’si; Mis Bakery’nin Pastry Chef’i Ayşe Kanburoğlu’nun Red Velvet Cheesecake’i, Pita Patisserie’nin Pastry Chef’i Bilge Saral’ın Medovik Rus Pastası ve Savoy Pastanesi’nin Pastry Chef’i Oktay Ağca’nın Frenuar Vişneli Pasta’sı Patisserie by FoodinLife sayfalarında sizleri bekliyor…

BAL KABAKLI MASCARPONE PEYNİRLİ TRIFLE
 
MALZEMELER (4 Kişilik)
• 280 gr Pınar Krema
 • 80 gr kedidili
• 250 gr Pınar Süt
 • 60 gr pekmez
• 280 gr mascarpone peyniri 
• 80 gr pudra şekeri
• 250 gr bal kabağı
 • 60 gr pudra şekeri
• Tutam toz tarçın 
• Tutam tuz

                                                               

Hazırlanışı:
Öncelikle servis için bardaklar hazırlanır. Küçük küçük doğranan bal kabakları haşlandıktan sonra iyice yumuşayıncaya dek birkapta bekletilir. Sıcakken blenderde veya çatalla püre haline
getirilir. İçine 60 gr pudra şekeri, tuz ve tarçın ilave edilerekkarıştırılır. Soğuması için bekletilir. Mascarpone peyniri,Pınar Krema ve 80 gr pudra şekeri bir kapta birleştirilip
kabarması için çırpılır. Fazla çırpılıp kesilmemesi için orta hızda çırpmaya dikkat edilir. Hazır hale gelen mascarpone kreması da beklemeye alınabilir.
Ayrı bir kapta Pınar Süt ve pekmez birleştirilir. Kedidilleri dörde bölünerek Pınar Süt ve pekmez karışımına batırılır. Bardağınızıntabanını kaplayacak şekilde, yaklaşık ½ cm yükseklikte
mascarpone kreması koyulur. Daha sonra içini çeken kedidiliparçalarının dört adedi krema üzerine dizilir. Öncedenhazırladığınız soğumuş olan bal kabağı pürenizden kedidillerini
kapatacak şekilde ve ½ cm yükseklikte koyulur. Yine pekmezli süte batırılmış kedidilleri ve mascarpone kremasının eklendiği bardağa dudak payı bırakılır.
Tercihe göre yabanmersini ve kavrulmuş badem ile süslenebilir.
Gram Pastanesi Pastry Chef’i Feyza Bayrakçıoğlu


 
FRENUAR VİŞNELİ PASTA
MALZEMELER
Pandispanya için;
• 1 kg Pınar Krema
• 1 kg un
• 30 adet yumurta
• 700 gr şeker
• 200 gr su
• 30 gr kabartma tozu
• 125 gr ovaleks
Süsleme için
• Vişne
• Kuvertür çikolata

                                                                    

Hazırlanışı:
Pandispanya için; Tüm malzemeler mikserde 5 dakikaçırpıldıktan sonra 160 derecelik fırında 45 dakika pişirilir.
Süsleme için; Tüm malzemeler ocakta kaynayana kadarkarıştırılır ve soğuduktan sonra 100 gr Pınar Tereyağı ilemikserde çırpılır. Sonrasında soğumaya bırakılır.
Savoy Pastanesi Pastry Chef’i Oktay Ağca

 
RED VELVET CHEESECAKE
MALZEMELER
İç dolgu için;
• 150 gr Pınar Krema
• 600 gr peynir (süzülmüş)
• 110 gr şeker
• 180 gr yumurta
• 30 gr un
• 20 gr kakao
• Kırmızı jel gıda boyası
• 150 gr beyaz çikolata
Taban için;
• 50 gr Pınar Tereyağı
• 20 adet Oreo bisküvi
Frosting için;
• 100 gr Pınar Krema
• 150 gr krem peynir (süzülmüş)
• 75 gr Pınar Tereyağı (yumuşak)
• 100 gr pudra şekeri
• ½ ad. vanilya çubuğu


                                                       
 
Hazırlanışı:
Pınar Krema kaynatılır. Beyaz çikolata ilave edilir ve eriyenekadar karıştırıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Krem peynir,kırmızı jel gıda boyası ve şekeri mikserde kabartılır. Un ve kakao
ilave edilip karıştırılır. Beyaz çikolatalı karışım da ilave edildiktensonra yumurtalar teker teker karışıma eklenir. Çok çırpılmasıönerilmeyen karışım süzülür ve 23*8 cm’lik teflon çembere
boşaltılır. 115 C’de bain-marie usulü 2 saat pişirilir ve pişmekıvamı sürekli kontrol edilir.Frosting hazırlanışı: Pınar Krema, vanilya ve şekerin yarısımikserde kabartılır.
Pınar Tereyağı ve kalan şeker de kabartılır veiki karışım birbirine fold edilerek dolapta soğumaya bırakılır.
Mis Bakery Pastry Chef’i Ayşe Kanburoğlu


MEDOVIK RUS PASTASI
MALZEMELER
Hamuru için;
• 350 gr un
• 155 gr şeker
• 110 gr Pınar Tereyağı
• 65 gr bal
• 9 gr karbonat
• 8-10 damla limon
Kreması için;
• 125 gr Pınar Krem Peynir
• 200 gr Pınar Krema
• 120 gr süt reçeli
• 250 gr Pınar Ekşi Krema
• Vanilya
• 15 gr pudra şekeri

                                                         

Hazırlanışı:
Şeker ve Pınar Tereyağı ocakta eritilir. Ocaktan alınan karışımiçerisine eklenen bal ve yumurta ile çırpılır. Karbonat ve limon daeklendikten sonra karamel rengi alana kadar pişirilir. Hazırlanan iki
yağlı kâğıt arasına ince bir şekilde açılan hamur 18 cm’lik çemberlerşeklinde kesilir. Toplamda ortaya çıkan altı adet yuvarlak, 170 dereceönceden ısıtılmış fırında yedi, sekiz dakika pişirilir.
Artan hamur daparçalara ayrıldıktan sonra bir tepside 7 dakika pişirilip soğumaya bırakılır. Kremanın hazırlanışı: Tüm krema malzemeleri homojen bir kıvama gelene kadar çırpılır.
Pişirilen 5 cm’lik kurabiye hamuru alta koyulur. Hamurun arasına sürülen Pınar Krema işlemi altı kata da uygulanır.Pınar Krema’dan ayrılan kâsenin üzeri kapatılır. Pınar Krema’yı tüm
hamuru kaplayacak şekilde üzerine ve yanlarına sürdükten sonrabir gece dolapta bekletilir. Ertesi gün, üzeri kapatılan Pınar Kremapastanın üzerine ve yanlarına sıvanır.
Son olarak parça halindepişirilen kurabiyeler rondodan geçirildikten sonra pastanın her yerineyapıştırılır.
Pita Patisserie Pastry Chef’i Bilge Saral

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.