Yetenek ve tutkunun başarılı bileşeni: Olivier Bajard
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 19.02.2018 10:27:32

Yetenek ve tutkunun başarılı bileşeni: Olivier Bajard

Fransa yıllardır pastacılık alanında en başarılı şeflere ve lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Yenilikleri ile adını duyuran birçok başarılı şefin en önemli özelliği ise yaptıkları işe duydukları tutku. Tıpkı Olivier Bajard gibi. Birçok şampiyonluğun sahibi olan Bajard, pastacılık alanında yaptığı birçok faaliyet ile Fransız pastacılığını bir sonraki nesile aktarmak konusunda oldukça başarılı. Elbette Olivier Bajard’ın başarısının en önemli etkenleri ise; yetenek ve işine duyduğu aşk.

Olivier Bajard, 1965 yılında Fransa’nın Cannes şehrinde dünyaya geliyor. Aile mesleği olan şekerlemecilik ile daha 4 yaşındayken bu zanaata olan ilgisi başlıyor. 15 yaşındayken Fransa’nın başarılı şeflerinin yanında çıraklık yapmaya başlıyor ve başarı ardı ardına geliyor. Pastacılık zanaatını, Gabriel Paillasson, Alain Guinet, Bernard Huguet ve Pascal Caffet gibi başarılı şeflerin deneyimleriyle öğrenmesinin yanı sıra azmi de ona daima başarının kapılarını açıyor. Çıraklıktan dünya şampiyonluğuna uzanan Bajard’ın kariyeri adeta bir azim örneği. Olivier Bajard’ın başarılı kariyerinin ana dayanak noktası ise ‘tutku ve çalışmaya olan aşk ile her zaman en iyisini yapmak."  
Pasta sanatının şehveti ve narinliğine başarılı bir dokunuş
Pastacılıkta yetenek ve ruhun önemli olduğunu savunan Olivier Bajard’ın lezzetlerini efsanevi yapan ise tadı, görünüşü, kokuyu ve dokunuşu etkileyen her şeyin geliştirilmesinden ve yaratılmasından kaynaklanıyor. Çünkü Bajard’a göre pasta sanatı şehvetli ve narindir. Pastacılık ona göre kendi zevkini, mutluluğunu ve cömertliğini iletmenin bir yoludur. Tutkuyu uygulamak ve iyi işler yapmak için mesleğe olan aşkı bu mesleğe adamak, eşsiz lezzetlerin vazgeçilmez bileşenidir. Bajard’ın geleneklere ve insanlara olan saygısı, pastacılık sanatında onu bir adım öne taşıyor.
Fransız pastacılığının sürdürülebilirliği Olivier Bajard’da gizli
Başarılı şeflerin deneyimlerinin de yardımıyla Bajard, başarı merdivenlerini hızla çıkmaya başlıyor. 1993 yılında henüz 27 yaşındayken "Meilleur Ouvrier de France’ın En iyi Zanaatkâr" unvanını elde ediyor. Ardından 1995 yılında "Tatlı El Sanatları Dünya Şampiyonası"na katılıyor ve dünya şampiyonluğunun sahibi oluyor. Genç yaşlarda elde ettiği başarıların ardından deneyimi ve bilgisini insanlarla paylaşmaya karar veriyor. 2005 yılında École Internationale de Pâtisserie Olivier Bajard pastacılık okulunu kuruyor. Fransa’nın Perpignan şehrinde yer alan bu okulda, profesyonellere, pastacılığa yeni başlayan insanlara ve hatta çocuklara kısa veya uzun eğitimler veriliyor. Faaliyette olan pastacılık okulunun yanı sıra da Olivier Bajard’ın Fransa’da üç Oliver Bajard mağazası bulunuyor.



Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.