Gastronominin kalbi İstanbul Mutfak Günleri’nde attı
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 07.03.2018 10:15:50

Gastronominin kalbi İstanbul Mutfak Günleri’nde attı

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından düzenlenen İstanbul Mutfak Günleri’nin 16.’sı yerli, yabancı şef ve ziyaretçilerin katılımıyla 22-25 Şubat’da Tüyap Kongre ve Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Festival kapsamında düzenlenen uluslararası yemek yarışması, Türkiye’den ve dünyadan şeflerin kıyasıya yarışına sahne olurken, APlus Hastane Otelcilik Hizmetleri yarışmadan dört madalya ile döndü.

Yılın en önemli gastronomi etkinliklerinden birisi olan İstanbul Mutfak Günleri bu yılda renkli ve iştah açan görüntülere ev sahipliği yaptı. 23 ülkenin katıldığı festivalde, birbirinden özel yemek tasarımları sergilendi. 78 farklı kategorinin yer aldığı yarışmada ise şefler, kendilerine verilen 30’ar dakikalık sürelerde yemeklerini lezzet ve sunumları ile 32’si yabancı 92 jüri üyesine beğendirmek için ter döktü.

 

APlus’ın genç şefleri ise yarışmadan iki altın, iki gümüş madalya ile döndü. APlus’ın restoran ve cafe markası olan CafeAPlus’ın şeflerinden Hacer Şahintürk Modern Kuzine kategorisinde yaptığı “Chia Tohumu ile Tütsülenmiş Marine Lagos” ile altın madalya alırken, Muhammet Eren Kazdal “Taze Baharatlar ile Tütsülenmiş Kuzu Pirzola” ile gümüş madalya kazandı. Cennet Tok Restoran Tatlı Tabağı kategorisinde “Kırmızı Cennet Tatlısı” isimli tabağıyla altın madalya kazanırken, Bekir Genç “Çikolatalı Adrenalin Tatlısı” isimli tabağıyla gümüş madalya aldı.

İstanbul Mutfak Günleri yemek yarışması bu yıl, 288’i yabancı, 1930 şefin katılımı ile gerçekleştirildi. 32’şer kişilik gruplar halinde düzenlenen yarışmalar, sabah 9’dan akşam 8’e kadar devam etti. Yarışma katılımları ustalar, gençler ve ekipler kategorilerinde gerçekleştirildi.

 

APlus’ın yarışmada derece alan yemeklerinden Taze Baharatlar ile Tütsülenmiş Kuzu Pirzola tarifi:
 

Taze Baharatlar ile Tütsülenmiş Kuzu Pirzola
 

Malzeme:

  • 120 gr kuzu pirzola
  • 5 gr biberiye
  • 3 gr dağ kekiği
  • Defne yaprağı
  • 1 diş sarımsak
  • 100 ml zeytinyağı
  • 40 gr tuz
  • 5 gr karabiber
  • 5 gr baby kabak (sarı)
  • 5 gr baby kabak (yeşil)
  • 5 gr baby havuç
  • 5 gr baby pancar
  • 50 gr risotto pirinci
  • 1 adet kuru soğan
  • 7 adet kuşkonmaz
  • 30 gr tereyağı
  • 10 gr parmesan
  • 1 gr safran

Hazırlanışı

 

Bir gün önceden dağ kekiği, defneyaprağı, biberiye, sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağında marine edilmiş kuzu eti tavada mühürlendikten sonra fırında klasik usulde pişirilir.

Risootto soğanı yemeklik doğranıp zeytinyağında sotelenir. Sotelenen soğana pirinç eklenerek kavrulur. Kuşkonmaz, kereviz sapı, ıspanak, soğan sotelenir ve önceden kaynatılmış suya atılır. 20 dakika kaynatılır. Elde edilen sebze suyu ile risotto pişirilir. Risotto suyu çektikten sonra parmesanı atılır ve ocaktan alınır. Risottoya safran ve taze baharatlar eklenerek, lezzetlendirilip kıvam verilir. Tabağa alınan risotto üzerine et konularak servis edilir. Haşlanmış sebzelerle süslenir.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.