Latin Amerika’nın en iyi pasta şefi: Saiko Izawa
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 21.03.2018 09:46:23

Latin Amerika’nın en iyi pasta şefi: Saiko Izawa

Latin Amerika mutfağı yükselişini her geçen gün arttırırken birbirinden yetenekli şefler ön plana çıkmaya başladı. 2017 Latin America’s Best Pastry Chef ödülünü alan Saiko Izawa da bu isimlerden biri. Japon ve Brezilya kökenli başarılı kadın şefin hikâyesini Patisserie by FoodinLife okuyucuları için anlatıyoruz.

São Paulo denilince akla ikonik restoran D.O.M gelse de bölgeoldukça farklı restoranlara ev sahipliği yapmaya başlamış. A Casa do Porco bu restoranlardan biri. Sadece özgün menüsü ile değil, bir o kadar özgün pastaları ve tatlıları ile de adından söz ettiren restoranın pasta şefi Saiko Izawa, Republica del Cacao sponsorluğunda Latin America’s Best Pastry Chef ödülünü de almış bir isim.

Tokyo’dan Le Cordon Bleu’ye
Izawa, Japonya doğumlu ve eğitimini Le Cordon Bleu Paris’te tamamlamış bir isim. El Celler de Can Roca, D.O.M, Pomodori ve Attomi’de çalıştıktan sonra 2015 senesinde A Casa de Porco’ya katılıyor. Farklı ülkelerde, farklı kültürlerde ve farklı restoranlarda çalışmış olsa da kendini bulduğu ve en yakın hissettiği dünya olarak Brezilya’yı benimsiyor ve hayatının kalanını o bölgede planlıyor. "Hayatımın büyük bir çoğunluğunu Japonya’da değil Brezilya’da geçirdim, çocuklarım da Brezilyalı. Ama disiplinim ve planlılığım konusunda kesinlikle Japon olmam ağır basıyor ve bunun çok faydasını görüyorum" diyen Izawa, kendini Brezilya kültürüne yakın hissettiğini vurguluyor.

"Tatlılarımı özgürce yaratıyorum"
Restoranın başarısında tatlıların rolü yadsınamaz. Latin Amerika’nın en iyi 8. restoranı olan A Casa de Porco’nun tatlılarına dokunan sihirli el Izawa, menüyle uyum içinde ama bir o kadar özgür lezzetler yaratıyor. Temayı şefle birlikte belirledikten sonra gerisi Izawa’nın yaratıcılığına kalıyor. Mutfakta ne ürün ne malzeme alanında limitleri olmadığını ifade eden şef "harmanlamaktan" keyif alıyor. Malzemeleri, kültürleri ve tatları... Elinin değdiği her şeyi birleştirip mükemmel karışımı yaratmak için uğraşıyor. Mükemmel tatlıyı ise "hafif ve çok şekerli olmayan taze bir lezzet" olarak tanımlıyor. Tatlılarını yaratırken genellikle acı bir ürün mutlaka kullanıyor. "Romeo and Juliet" isimli tatlı ise Izawa ile bağdaşmış imza lezzetlerden.

En büyük hayali kendine ait bir tatlı diyâ
Izawa, A Casa de Porco’da önemli başarılara imza atsa da tünelin sonundaki ışığı kendi yeri olarak görüyor. Başarılı şefin en büyük hayali kendi tatlı dünyasını tamamen kendine ait bir mekânda misafirleriyle buluşturmak...



Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.