Dünya gastronomisinin sıra dışı şefi Ferran Adrià ile El Bulli Foundation’da buluştuk
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 16.04.2018 14:23:39

Dünya gastronomisinin sıra dışı şefi Ferran Adrià ile El Bulli Foundation’da buluştuk

Güneşin yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde baharın renkleri de birer birer gastronomi dünyasına yansıyor. Rengârenk, taptaze sebze ve meyveler dünyanın dört bir yanında mutfakları süslüyor. Yenilenen bahar-yaz menüleri iştah açıyor. FoodinLife dergisi olarak biz de içinde bulunduğumuz bu keyifli mevsimi sayfalarımıza taşıdık ve yine sektörün dünyadan ve Türkiye’den öncü isimleri, markaları ve firmalarıyla yeniliklerini konuşmak üzere bir araya geldik. Bu sayımızda gastronomi dünyasında moleküler mutfak ile ses getiren Ferran Adrià ile Barselona’da bir araya geldik ve gelecek planlarını kendisinden dinledik. Çeşitli konu başlıklarıyla sektörün nabzını tuttuğumuz yeni sayımızla lezzet dolu bir yolculuğa çıkmaya hazır olun!


Birbirinden renkli konu ve konuklarıyla sektörün nabzını tutan FoodinLife, yine dopdolu içeriği ile karşınızda!

Moleküler mutfağın dâhisi sıra dışı şef: Ferran Adrià
Dünyanın en sıra dışı şefi olarak anılan Ferran Adrià, farklılıkları ile adını dünyaya duyuran elBulli’nin başarılı şefi olarak tanınıyor. Mutfak sanatının dâhisi olarak nitelendirilmesinin sebebi; alışılagelmişliğe karşı geliştirdiği moleküler mutfak. Gastronomi dünyasında moleküler mutfak ile ses getiren Ferran Adrià’nın tutkusu ise yenilik. Başarılı şef Adrià ile Barselona’da bir araya geldik ve gelecek planlarını kendisinden dinledik.


Farklı damak tatlarının ortak lezzeti sushi’nin Londra’daki adresleri
Puslu şehir Londra, birçok kültürün izlerini barındıran mekânlara ev sahipliği yapıyor. İtalya, Fransa gibi ülkelerin benzersiz lezzetlerinin yanı sıra birçok insan için tutku olan Japon kültürünün dayanılmaz lezzeti sushi’nin Londra’daki en iyi adreslerini Foodinlife okurları için derledik.

Sofra ve sunum ekipmanlarında son trendler
Sofra ve sunum ekipmanları, leziz yemeklerin başlıca eşlikçileri. Yalnızca yemeklerin sunulmasında değil, aynı zamanda mekânın ambiyansını da etkisi altına alan sofra ve sunum ekipmanlarında da trendler değişiklik gösterebiliyor. Biz de bu sayımızda sizler için sektörün önde gelen firmalarından yeni trendleri ve teknikleri öğrendik.

Gurmelerden Gaziantep mutfağının en gözde mekânları
Çeşitli baharatlarla terbiye edilmiş etiyle, közlenmiş sebzeleri ve kimi zaman bol acılı, kimi zaman da sadece etin tadıyla leziz bir deneyim sunan kebap, Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri. Reçetesiyle, sunumuyla yörelere göre lezzeti fark gösteren kebap, dünyaya nam salmış durumda. Zengin mutfağıyla UNESCO tarafından “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilen lezzetin başkenti Gaziantep de bu eşsiz lezzete ev sahipliği yapan bölgelerimiz arasında. Biz de mutfağımızın yıldız lezzetlerinden kebabın Gaziantep usulünün lezzet sırlarını ve en iyi adreslerini gurmelerimize sorduk.


Pek çok dosya konusu, en yeni mekânlar, gastronomi dünyasının en son trend’leri, dünyanın en gözde mekânları ve o mekânların başarılı şefleri ile gerçekleştirdiğimiz keyifli söyleşiler, sektör profesyonelleriyle bir araya geldiğimiz Masabaşı Sohbetleri ve daha birçok renkli içeriği sayfalarımıza sizler için taşıdık.
Keyifli okumalar dileriz…



Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.