Şeflerin lezzetli tarifleri Amasya Et Ürünleri ile zenginleşiyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 17.04.2018 11:55:25

Şeflerin lezzetli tarifleri Amasya Et Ürünleri ile zenginleşiyor

Amasya Et Ürünleri, son teknoloji et entegre tesisi, güçlü lojistik ağına sahip HoReCa operasyonu ve parekende et satış mağazalarıyla hizmetinizde. Türk mutfağının vazgeçilmezi olan et yemeklere karşı konulmaz bir lezzet katıyor. Ekur Et Entegre bünyesindeki Amasya Et Ürünleri sunduğu çözümler ile tecrübeli şeflerin tercihi oluyor. Crowne Plaza Florya Executive Chef’i İsmail Dönmez, Dedeman Istanbul Executive Chef’i Ali Kaplan, Hyatt Regency İstanbul Ataköy Chef De Cuisine Kadir Okudan, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel Demi Chef de Partie Fatih Taşkıran güven ve lezzet sunan Amasya Et Ürünleri ile birbirinden cezbedici lezzetleri Foodinlife okurları için hazırladı.

Risotto Usulü Patates ve Nane Püreli Amasya Et Ürünleri Dana Bonfile Madalyon
 

MALZEMELER

 

• 160 gr Amasya Et Ürünleri Dana Bonfile

 • Risotto usulü patates

• 50 gr patates

• 15 gr kuru soğan 

• 5 ml zeytinyağı

 • 10 gr tereyağı 

• 5 gr taze kekik

 • 100 ml sebze suyu 

• 50 gr kuşkonmaz

 • 25 gr mini havuç

• 15 gr brokoli

 • 15 gr kırmızı soğan

• 3 adet nohut filizi

 • 5 gr kavrulmuş fındık 

• 10 ml dana sos 

• Nane püresi

• 40 gr kuru soğan

 • 13 gr zeytinyağı

• 1 gr tuz 

• 50 gr taze nane

 

Hazırlanışı:

İlk olarak naneler ayıklanır ve 5-10 saniye arası sıcak suda haşlanır.
Ardından buzlu suda soğutulur ve soğanlar tavada zeytinyağı ile renk almadan pişirilir.
Sonra blendera bütün malzemeler konulur ve pürüzsüz hale gelene dek çekilir.
Mini sebzeler ayıklanıp çok az haşlanır kenara alınır.
Amasya Et Ürünleri Dana Bonfile tuz, biber, zeytinyağı ile lezzetlendirilir ve ızgarada izlenir.
Patatesler soyulup mini küp halinde doğranır ve kaynayan suda 1 dakika haşlanıp soğutulur.
Daha sonra tavaya zeytinyağı konulur. İnce doğranmış soğanlar eklenir ve sotelenir.
Sonra patatesler ve sebze suyu eklenerek rizotto gibi pişirilir.
Son olarak tereyağı ve parmesanla bağlanır.Sebzeler lezzetlendirilir ve tavada tereyağı ile sotelenir.
Amasya Et Ürünleri Dana Bonfile 200 derecedeki fırında 2-3 dakika pişirilir ve tavada tereyağı ve kekik ile lezzetlendirilir.
Tabağa sırası ile risotto usulü patates, dana madalyonları, nane püresi, sebzeler ve et sosu ilave edilir.
Mikro filiz ile dekore edilerek servis edilir.

Crowne Plaza Florya Executive Chef’i İsmail Dönmez
 


 

Sicilya Usulü Dana Şiş ve Manda Yoğurdu ile Közlenmiş Patlıcan 
 

MALZEMELER

• 200 gr Amasya Et Ürünleri Dana Kontrfile 

• 50 gr suda mozarella peyniri 

• 100 gr domates 

• 100 gr patlıcan 

• 20 gr ıspanak

• 50 gr kuru soğan 

• 10 gr sarımsak 

• 10 gr taze fesleğen

• 30 gr manda yoğurdu

• 20 gr tereyağı
 

 

Hazırlanışı:

Amasya Et Ürünleri Dana Kontrfileler 50şer gramlık 4 parçaya ayrılır ve ince bir şekilde dövülerek inceltilir. Bir tavada ince kıyılmış soğan ve sarımsaklar kavrulur.
Ayıklanıp yıkanan ıspanaklar ilave edilir ve kavrulur.Tuz ve biber eklenerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra etlerin üzerinde eşit şekilde paylaştırılır.
Mozeralla peyniri ıspanakların üzerlerine yerleştirilir. Etler rulo şeklinde sarılır ve şişlere geçirilir.
Hazırlanan etler ızgarada pişirilirken patlıcanlar közlenir ve soyularak küp şeklinde doğranır.
1 diş sarımsak doğranır, tuz, karabiber ve manda yoğurdu ilave edilip karıştırılır.
Bir tavada soğan ve sarımsağa zeytinyağında kavrulur. İnce doğranan domatesler ilave edilir.
Ardından ince kıyılmış fesleğenler eklenir.
Sosa zeytinyağı ilave edilerek kıvamı açılır. Ardından servise hazırlanır.
 
Dedeman Istanbul Executive Chef’i Ali Kaplan



 

64°C Sous Vide Pişirilmiş Amasya Et Ürünleri Dana Antrikot 
 

MALZEMELER
• 300 gr Amasya Et Ürünleri Dana Antrikot 

• 4 gr maldon tuz 

• 3 gr değirmen biber 

• 10 gr zeytinyağı 

Balkabağı püresi; 

• 100 gr balkabağı 

• 20 gr tereyağı 

• 1 adet çubuk tarçın 

• 3 gr tuz 

• 2 gr beyaz biber 

Karnabahar turşusu; 

• 80 gr karnabahar 

• 45 gr kırmızı şarap sirkesi 

• 45 gr şeker 

• 1 adet defne yaprağı 

• 1 diş sarımsak 

• 30 gr kuru soğan 

• 2 adet karanfil 

• 3 gr kimyon tohumu 

• 3 gr kişniş tohumu 

Karamelize Soğan Püresi; 

• 1 adet orta boy kuru soğan 

• 25 gr esmer şeker 

• 4 gr soya sos 

• Sichuan biberli et sosu 

• 40 ml dömi glass sos 

• 5 gr sichuan biber 

• 5 gr tereyağı

 

Hazırlanışı:

 64°C Sous vide pişirilmiş antrikot için; İlk olarak Amasya Et Ürünleri Dana Antrikot maldon tuz, değirmen biber ve zeytinyağı ile marine edildikten sonra vakum torbasında vakumlanır.
Daha sonra vakum makineniz yok ise buharlı fırında 64°C bir gastronom küvvetin dibinde su olacak şekilde 1 saat buharlı fırında pişirilir.
Amasya Et Ürünleri Dana Antrikot piştikten sonra sıcak tavada klarifiye tereyağı ve zeytinyağ sarımsak ve taze baharatlar ile eti mühürlenir.
Balkabağı püresi için; 5 cm şeklinde kesilen balkabağını çubuk tarçın, tuz, biber ve tereyağını eklenir ve yine vakum torbasında vakumlanır. Daha sonra su kaynayan bir tencerenin içinde 25 dakika pişirilir.
Daha sonra vakum torbasından çıkarılır ve blenderdan geçirilir. Pürüzsüz olana kadar bu işleme devam edilir. Karnabahar turşusu; Karnabaharı minik parçalar halinde ayırdıktan sonra sirke ile şekeri çektirilir.
Daha sonra su ilave edip bütün baharat, soğan ve sarımsağı ekleyip kaynatmaya devam edilir.
Aroma aldıktan sonra karnıbaharları da eklenir ve ılık bir şekilde vakumlanır. Dolapta bir gün beklettikten sonra turşu kullanılabilir.
Karamelize Soğan Püresi; Soğanımızı jülyen şekilde doğradıktan tavada esmer renk alana kadar kavrulur.
Esmer renk aldıktan sonra şeker ilave edilir ve kavurma işlemine devam edilir. Son olarak soya s
osu eklenir ve blenderdan geçirilir.
Sichuan biberli et sosu; Sichuan biberlerini tavada lezzetini ortaya çıkarmak için birkaç dakika sotelenir.
Daha sonra Dömi Glass sos ekleyip biberlerle birlikte çektirilir. En son parlatma ve bağlama işlemi için tereyağı eklenir. 

Hyatt Regency Ataköy Sous Chef’i Kadir Okudan 
 

Füme Barbekü Soslu Izgara Amasya Et Ürünleri Dry Aged Tbone Steak İle Sebze Püreleri ve Yaban Mantarları 
 

MALZEMELER 

• 350 gr minimum 18 gün dinlendirilmiş Amasya Et Ürünleri Dry Aged Tbone Steak 

• 50 gr kestane mantarı 

• 50 gr sitaki mantarı 

• 50 gr kültür mantarı 

• 60 gr kırmızı pancar 

• 60 gr bezelye 

• 100 gr havuç 

• 100 gr kuru soğan 

Marine Malzemeleri 

• 15 gr ketçap 

• 2 gr füme tozu 

• 10 gr süzme bal 

• 10 gr soya sosu 

• 3 gr kırmızı parmak biber 

• 20 gr taze soğan 

• 3 gr taze zencefil 

• 2 gr taze kekik 

• ¼ adet limon 


 

Hazırlanışı:

 Bezelye, kırmızı pancar ve havuç ayrı şekilde haşlanır ve püre haline getirilip tatlandırılır.
Mantarlar ayıklanıp temizlenir ve doğranıp sote edilir.
Marina malzemeleri bir kap içerisinde karıştırılır ve dinlendirilmiş Amasya Et Ürünleri Dry Aged Tbone Steak bu karışım içerisinde 2 saat bekletilir.
Daha sonra ızgara üzerinde pişirilmeye bırakılır. Pişme esnasında marina etmek için kullandığımız sos fırça ile ete tekrardan sürülür.
Bu işlem birkaç defa tekrarlanır. Amasya Et Ürünleri Dry Aged Tbone Steak piştiğinde hazırladığımız garnitürler ile birlikte isteğe göre sunulur.
Kalan sos bir tavada çektirilir ve et ile birlikte servis edilir. 

 

Sheraton İstanbul Ataköy Demi Chef de Partie Fatih Taşkıran 





 

 
 
 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.