Balkanların yegâne lezzetleri Yepita Boşnak Börekçisi’nde
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 16.05.2018 11:08:25

Balkanların yegâne lezzetleri Yepita Boşnak Börekçisi’nde

“Balkanlardan Gelen Lezzet” sloganı ile dayanılmaz yöresel lezzetleri sunan Yepita, Boşnak sofralarının vazgeçilmezi geleneksel Boşnak Böreği üretimi ile damakları şenlendiriyor. Geleneği, lezzeti ve memnuniyeti ile emin adımlarla ilerleyen Yepita Boşnak Börekçisi’ni kurucusu Engin Arapoğlu anlatıyor.

Engin Arapoğlu, Sırbistan sınırları içinde olan ve Osmanlı döneminde Sancak vilayetinin en önemli şehri Novi Pazar’dan 1954 yılında ailesinin göçtüğünü belirterek sözlerine başlıyor. Bugün halen orası ile temasta olduklarını ifade ederek özgün lezzetlerinin sırrını veriyor. Hikâyesini ise şu ifadelerle açıklıyor: “Yepita 2007 yılında “Balkanlardan Gelen Lezzet” sloganı ile ‘Boşnak Mahallesi’ olarak bilinen Pendik Yeşilbağlar mahallesinde küçük bir börek dükkânı olarak yola çıktı. Her Boşnak sofrasının vazgeçilmezi olan Boşnak Böreğini annelerimiz ‘evde yaptığı gibi’ üreterek sunmayı ilkemiz edindik ve öyle de devam ediyoruz.”



“Önceliğimiz kalite ve izlenebilirlik”
Yepita’nın üretiminin ana ilkesi bir Boşnak evinde nasıl börek yapılıyorsa aynı şekilde üretim yapmak. Dolayısıyla yoğun emekler sonucunda üretiliyor Yepita’nın eşsiz lezzetleri. “Önceliğimiz kalite ve izlenebilirlik” diyen Arapoğlu, endüstriyel ürünlerden uzak durduklarını ve yerel ürün kullanımına son derece önem verdiklerini altını çiziyor. “Biz Boşnak Böreğinde çok iyiyiz ve bu konuda tevazu göstermiyoruz. İyi olduğumuz konudan ayrılmadan kalite ve standardizasyona önem veriyoruz. Bu sebeple Yepita olarak farklı lezzetlere girmiyoruz” açıklamalarıyla ürün çeşidini az ama öz tuttuklarını belirtiyor. En sevilen ürünler iste Satır Kıymalı Boşnak Mantısı ve Ispanaklı Boşnak Böreği… İmza lezzeti olan Boşnak Mantısı hakkında ise “Bir kez tadıp müdavimi olmamak imkânsızdır” diyor Arapoğlu.

“Boşnak Böreğini tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz”
Amaçlarının yenilikçi vizyonunu ve toplam kalite anlayışını memnuniyet ile birleştirerek “Yepita’ya ve ürünlerine” duyulan güveni daha da güçlendirmek olduğunu vurguluyor. Engin Arapoğlu, “Yepita; geleneği, lezzeti ve sizlerin memnuniyeti ile geleceğe büyük bir özgüvenle bakmaktadır. Bu özgüven, yatırımlarımızı cesaretle yapmamızı ve sizleri “balkanlardan gelen lezzet” ile daha sık buluşturmanın mutluluğunu yaşatıyor” diyerek işine olan bağlılığını vurguluyor. “Evde nasıl yapıyorsak ticari olarak da  aynı şekilde yaptık. Evet, emekle yoğun bir çalışmak bu ama lezzetimizin kaynağı kaliteli tereyağı, kaliteli kıyma, kaliteli peynir ve kaliteli un. Hepsi yerli ve bunları bir araya getiren ise elbette emek…” sözleriyle Yepita Boşnak Börekçisi’nin standardını vurguluyor. Şu anda üç şubesi bulunuyor ve franchaise vermeden büyümeyi planlıyor. Yepita’nın hedefi ise 2019 yılının sonunda on şubeye ulaşmak. Engin Arapoğlu şu ifadelerle sözlerine son veriyor: “Kurumsal müşterilerimize aynı kalitede ürünler tedarik etmeye devam edeceğiz. Ancak asıl hedefimiz kendimize ait Yepita şubeleri açarak Boşnak Böreğini tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz.”



Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.