Otantik İtalyan lezzetleri Il Vicino’da yeniden yorumlanıyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 24.06.2018 09:44:37

Otantik İtalyan lezzetleri Il Vicino’da yeniden yorumlanıyor

Antalya’da gerçek otantik İtalyan lezzetlerini kendi yorumlarıyla sunan bir mekân Il Vicino Pizzerie. Gastro Vogue Group bünyesinde kapılarını açan Il Vicino’yu kurucu ortağı Özgür Tankut şu sözlerle anlatıyor: “Sizi alıp uzaklara götüren bir atmosferde, İtalyan lezzetlerinin tadını çıkartabiliyorsunuz. Bütün duyularınıza dokunmak zaten asıl amacımız.”

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde eğitim alırken diğer yandan gastronomi alanında birçok sertifika programına katılan Özgür Tankut, kısa süre sonra “kendi gitmek istediği mekanları yaratma” mottosuyla gastronomi yolculuğuna başlıyor. Il Vicino’nun hikayesinin ise bir İtalya ziyareti sırasında yazılmaya başladığını söyleyen Tankut, bu süreci şöyle anlatıyor: “Şefimiz Alessandro’nun restoranını ziyaret etmemle başladı her şey. Sadece pizza veya yemek değildi aslında konu. Bir tiyatronun tüm detaylarının hazırlandığı bu sahnede şefin lezzetleriyle övgü dolu duruşu ve misafirlerin aldığı hazzın hikayesinin canlandırdığı andan çok etkilenmiştim. Kendisiyle tanışıp, bir sonraki gelişimde buluşarak İtalyan mutfağı üzerine sohbet ettiğimiz, harika lezzetleri tattığımız bir deneyim sürecine başladık. Ve daha sonra dedik ki neden bu deneyim noktasını Türkiye’de yaratmayalım?”
 
“Il Vicino gerçek bir İtalyan pizzeriası”
Yediden yetmişe herkesi kucaklayan bir kitleye ulaştıklarını söyleyen Tankut, misafir profilini şöyle anlatıyor: “Ailelerin, gençlerin, çiftlerin, çocuklu ailelerin, iş adamlarının, genç profesyonellerin lezzet noktası burası... Her detayıyla İtalya’yı yansıtan, damakta bıraktığı lezzetin sunumlarını yaptığı İtalyan bölgelerinin otantik yapısına birebir paralel olan, sizi anlık olarak uzaklara götüren mahallenin afacan pizzacısı.”
 
“Dünyada, gastronomi ve hizmet kültürü alanındaki gelişmeleri takip ediyoruz”
“En yeni sunum ve tarifleri bizzat yerinde deneyimleyerek dünyanın dört bir yanından topladığımız fikirleri, bölgenin zevk ve talepleriyle harmanlayarak, esinlendiğimiz güzelliklerin üzerinden yenilikler yaratarak; misafirlerimize sunmak istediğimiz menüleri belirliyoruz” diyerek menü oluşum sürecini anlatan Tankut, İtalyan lezzetlerinin yoğunlaştığı antipasti’ler, pizzalar, makarnalar, salatalar ve tatlıların menünün ana başlıklarını oluşturduğunu vurguluyor. Çeşitli crostini’ler, kurtulmuş et ve İtalyan peynirlerinden oluşan yaratıcı sunumlar, klasik makarna ve pizzaların yanında, bölgenin damak ve lezzet değerlerine özen göstererek hazırlanan sıra dışı örnekler, el yapımı gelato’lar ve tiramisular Il Vicino menüsünün dikkat çeken lezzetleri.


 
“Yerel ürün kullanımı sadece bir tercih değil, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk”
Tankut’un yerel ürün kullanımına dair yorumu ise şöyle oluyor: “Toprağa dokunabildiğiniz sürece, yerel üreticiyi destekleyebildiğiniz sürece bu işin sürdürülebilirliği mümkün. Üstelik buna endüstriyel üretimden uzaklaşmış ve sadece sevgi ile hazırlanmış sofralar kurma fikrini hayal etmeye başladığınızda, bu süreçten aldığınız lezzet bambaşka oluyor.” Tankut son olarak Il Vicino’nun önümüzdeki dönemde otantik duruşunu koruyarak Antalya başta olmak üzere şubeleşmeye gideceği müjdesini paylaşıyor.



Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.