Şeflerin mutfaktaki altın seçimi: Barilla Selezione Oro Chef
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 05.07.2018 11:25:55

Şeflerin mutfaktaki altın seçimi: Barilla Selezione Oro Chef

Beş başarılı şef en iyi tariflerini, yenilikçi ve farklı ürünleriyle dünyanın öncü makarna markalarından Barilla’nın profesyonel mutfaklar için ürettiği serisi Selezione Oro Chef ile pişirdi. “Şeflerin altın seçimi” olarak bilinen ve 8 ayrı çeşidi bulunan Selezione Oro Chef, ön pişirme için özel olarak tasarlandı. Ürün, içeriğindeki yüksek kalite durum buğdayı ve normal makarnalara göre daha yüksek protein seviyesi sayesinde pişirme sırasında suya nişasta salımı yapmıyor ve her zaman İtalyan usulü Al Dente kıvamını koruyor. İşte, misafirlerine her koşulda gerçek İtalyan makarnasının karşı konulmaz lezzetini sunmak isteyen şeflerimiz Big Chef’s Big Chef’s Mutfak Kalite ve Standartlar Şefi Barış Afacan, Midpoint Executive Chef’i Engin Yılmazer, Parle Executive Chef’i Sadık Ilgaz, Radisson Blu Şişli Chef de Cuisine Mustafa Akça, Intercontinental Hotel Executive Chef’i Recep Özkaya’nın ellerinden Barilla Linguine, Tortiglioni, Orecchiette ve Casarecce çeşitlerinden bir lezzet seçkisi…



Taze Adaçayı, Kuşkonmaz ve Karidesli Barilla Selezione Oro Chef Linguine; Taze Cherry Domates Sos ile

 
MALZEMELER
 
• 110 gr Barilla Selezione Oro Chef Linguine
• 80 gr karides
• 1 gr taze adaçayı
• 40 gr kuşkonmaz
• 150 gr chery domates
• 2 gr sarımsak 
• 20 gr zeytinyağı
• 10 gr parmesan
• 1 gr fesleğen
• 15 gr tereyağı 
• 10 gr lime limon
• 2 gr tuz 
• 1 gr tane karabiber
 
Hazırlanışı: Barilla Selezione Oro Chef Linguine tuzlu kaynar suda haşlanır. Tavada zeytinyağı ve sarımsak ile karidesler ve doğranmış kuşkonmazlar sotelenir. İkiye kesilmiş cherry domatesler ilave edilir ve sotelenir. Fesleğen ve taze adaçayı ilave edilir. Tuz ve biber ile lezzetlendirilir. Haşlanmış Barilla Selezione Oro Chef Linguine ilave edilir. Tereyağı ile lezzetlendilir. İnce doğranmış lime limon ilave edilir ve karıştırılır. Ardından tüm malzemeler servis tabağına alınır. Üzerine yaprak parmesan koyularak servis edilir.
 
Big Chef’s Mutfak Kalite ve Standartlar Şefi Barış Afacan
 

 ***********************************************


 
 
 
Sebzeli ve Midyeli Barilla Selezione Oro Chef Orecchiette
 
MALZEMELER
• 100 gr Barilla Selezione Oro
Chef Orecchiette
• 3-4 adet temizlenmiş
kabuklu baby midye
• 2 adet yeşil kuşkonmaz
• 2 adet baby kabak
• ½ adet ince doğranmış
kuru soğan
• 4-5 adet semiz otu
• 2-3 adet cherry domates
• 10 gr tereyağı
•20 gr zeytinyağı
• 1 çay kaşığı semolina
• Tuz, karabiber
• Parmesan
 
Hazırlanışı: Barilla Selezione Oro Chef Orecchiette zeytinyağlı, tuzlu suda 12 dakika haşlanır. Haşlama suyundan 1 kepçe ayırıp süzdürülür. Soğanlar zeytinyağında kavrulur. Daha sonra içine midyeler, sebzeler (semiz otu hariç), makarnalar eklenir ve ayrılan makarna suyunu ilave edilip, 2-3 dakika kaynatılır. Tereyağı semolina ile karıştırılıp, kaynayan makarnalara eklenir. Semiz otu, tuz ve biber eklenip, karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Parmesan ile servis edilir.
 
Intercontinental Istanbul Executive Chef’i Recep Özkaya


************************************


 
 
 
 
Barilla Selezione Oro Chef Linguine Di Mare
 
MALZEMELER
• 300 gr Barilla Selezione Oro Chef Linguine 
• 10 gr yeşil soğan
• 120 gr domates
• 50 gr yumurta domates
• 2 gr sarımsak
• 10 gr kuru soğan
• 1 deniz mix
• 3 cl beyaz şarap
• 20 gr midye
• 5 gr dereotu
• 2 gr tuz
• 2 gr sebzeli çeşni
 
Hazırlanışı: Tavada soğan, sarımsak ve iç midye deniz mix sote edilir ardından Barilla Selezione Oro Chef Linguine eklenir.Üzerine şarap çektirilir ve doğranmış domates ilave edilir. Domates sos ve midye sosa ilave edilir, baharatları ile tatlandırılıp yeşil soğan ve makarna ile harmanlanır. Frenk soğanı ile dekor yapılır ve servis edilir.
 
Midpoint Executive Chef’i ve Bölge Mutfak Koordinatörü Engin Yılmazer


 
***************************

 
 
 
Sicilya Usulü Barilla Selezione Oro Chef Tortiglioni 
 
MALZEMELER
• 180 gr Barilla Selezione Oro Chef Tortiglioni 
• 100 gr taze domates sos
• 30 gr patlıcan cips
• 15 gr kapari çiçeği
• 10 gr fesleğen 
• 2 cl zeytinyağı
• 2 gr maldon tuz
• 2 gr sarımsak taze 
• 10 gr siyah zeytin
• 10 gr cherry domates 
 
Hazırlanışı: Zeytinyağı, kapari çiçeği, siyah zeytin, fesleğen, taze sarımsak, cherry domates, tuz ve domates sosu hep birlikte sotelenir. Diğer tarafta Barilla Selezione Oro Chef Tortiglioni haşlanır. Sotelenen malzemeler haşlanan makarnaya ilave edilir. Sosun özümsenmesi beklenir. Ardından makarna servis edilir. 
 
 
Parle Executive Chef’i Sadık Ilgaz 


 
 *****************************


 
 
Izgara Karidesli Safran Soslu Barilla Selezione Oro Chef Casarecce 
 
MALZEMELER 
• 200 gr Barilla Selezione Oro Chef Casarecce
• 3 adet karides 
• 2 adet kuşkonmaz
• 3 adet zeytin kalamata 
• 100 gr Manchego peyniri
• 100 ml krema 
• 40 gr tereyağı
• 1 diş sarımsak 
• 10 cl beyaz şarap
• 1 adet limon 
• 25 gr zeytinyağı
• 2 adet arpacık soğan 
• Tuz
• 50 ml balık suyu 
 
Hazırlanışı: Karidesler zeytinyağı ve limon kabuğu ile marine edilir. Kızgın tavada zeytinyağı ile karidesin 1 tanesi ile arpacık soğan ve sarımsak sotelenir. Soteleme işleminden sonra tavaya beyaz şarap ilave edilir. Şarap tavada malzemelerle çektirildikten sonra içerisine balık suyu ile hazırlanmış safran sos ilave edilir. Haşlanan Barilla Selezione Oro Chef Casarecce makarna tavaya eklenir. 35 saniye blanching ettiğimiz kuşkonmazlar ve ızgarada pişirdiğimiz karidesler de tavaya eklenerek 1 dakika kaynatıldıktan sonra tereyağı ve Manchego peyniri ile lezzetlendirilip servise hazır hale getirilir. Safran Sos: Safran sosu için; safran bir cam kaseye koyulur, üzerine 4 yemek kaşığı kaynar su ilave edilir. Böylece safran o canlı altın sarısı rengini suya verecektir. Safranı suyun içinde 5 dakika bekletin. Diğer taraftan, tereyağını orta boy bir tencerede eritilir. Üzerine incecik doğranmış soğanlar eklenir. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavrulur. Üzerine cam kasede bekletilen safran suyuyla birlikte aktarılır. Tuz ve karabiber serpilip, sos 2-3 dakika pişirilir. Üzerine ılık haldeki balık suyu ve krema eklenir. Sık sık karıştırılarak, kaynayıncaya kadar pişirilir. Sos kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır. 
 
 
Radisson Blu Şişli Chef de Cuisine Mustafa Akça
 
 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.