Yıldız şefler, Academia Barilla ürünleriyle mutfakta harikalar yaratıyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 01.11.2018 13:36:18

Yıldız şefler, Academia Barilla ürünleriyle mutfakta harikalar yaratıyor

Her gün 100’ü aşkın ülkede milyonlarca sofraya ulaşan küresel gıda lideri Barilla, Academia Barilla serisi ile profesyonel mutfaklarda da yıldız şeflerin vazgeçilmezi oldu. Sadece Barilla için ekilen İtalya’nın en özel buğdayı ’Aureo’ ile üretilen Academia Barilla serisi, yüksek miktarda kaliteli protein içeriğiyle ön plana çıkıyor. Geleneksel bronz kalıp yöntemi ile üretilen ve “Mükemmelliğe alışacaksınız” sloganı satışa sunulan Academia Barilla, üretiminde kullanılan geleneksel bronz kalıpların oluşturduğu pürüzlü yüzeyi sayesinde sos ile mükemmel bütünleşme sağlayarak gerçek İtalyan makarnasının karşı konulmaz lezzetini sunuyor. Radisson Blu Hotel Sous Chef İbrahim İzgin, Ataşehir Sheraton Sous Chef’i Mesut Yoğun, İstanbul Marriott Hotel Şişli Chef de Partie Yalçın Oğuz Aydın ve Hilton Kozyatağı Jr Sous Chef Mesut Kavi, misafirlerine eşsiz tariflerini Academia Barilla’nın spaghetti, linguine, penne rigate, fusilli ve orecchiette çeşitleriyle hazırlıyor.





Academia Barilla Fusilli Levrek Tereyaki

MALZEMELER

• 45 gr Barilla Academia Barilla Fusilli Makarna 

• Sezonluk sebzeler

• 100 gr bezelye

• 5 gr tuz

• 3 gr karabiber

• 25 gr dijon mustard

• 25 gr 

• 3 gr toz karabiber

 

• 2 gr tuz Hazırlanışı:Püre için bezelyeler haşlanır. Daha sonra blender’dan çekilir ve tatlandırılır. Dijon mustard, hardal, toz biber ve tuz karıştırılır. Ve blendar yardımıyla zeytinyağı yedirilir. Daha sonra levrek ince bir şekilde kesilir. Ve hardallı sosta 3 saat bekletilir. Haşlanmış olan Academia Barilla Fusilli bezelye püresi ile karıştırılır. Tabağın ortasına levreği etrafına ise makarnaları dizip sezonluk sebzelerle servis edilir.

 

Hilton Kozyatağı Jr Sous Chef’i Mesut Kavi






 

 

Közlenmiş Biber Soslu Karidesli Academia Barilla Linguine

MALZEMELER

• 100 gr Academia Barilla Linguine

• 7 adet temizlenmiş orta boy karides

• 1 adet kırmızı soğan

• 1 diş sarımsak

• 1 adet kırmızı acı biber

• 100 ml zeytin yağı

• Tuz, karabiber

• 1 tutam taze kişniş

• 1 bardak beyaz şarap

Közlenmiş biber sosu için:

• 6 adet közlenmiş biber

• 20 gr ançüez

• 1 diş sarımsak

• 1 tatlı kaşığı toz şeker

• 100 ml zeytinyağı

 

• Tuz ve karabiber Hazırlanışı:İlk olarak közlenmiş biberler, sarımsak, ançüez ve diğer malzemeler blender’da çekilir ve kısık ateşte 15 dakika kaynatılır. Daha sonra ocakta önceden ısıtılmış tavada soğan ve sarımsaklar sotelenir. Renk aldıktan sonra kırmızı acı biber ve karides eklenip beyaz şarap çektirilir. Kaynayan közlenmiş biber sos eklenir ve 5 dakika daha kaynamaya bırakılır. En son olarak 8 dakika haşlanan Academia Barilla Linguine sosa eklenip tatlandırılır.
 

Marriott Şişli Chef de Partie Yalçın Oğuz Aydın






 

Deniz Mahsüllü Academia Barilla Penne

MALZEMELER

• 180 gr Academia Barilla Penne Rigate• 70 gr kalamar 

• 20 gr karides 

• 20 gr kum midyesi 

• 150 ml krema 

• 100 gr domates sos 

• 2 gr sarımsak 

• 4 gr tuz 

• 4 gr karabiber 

• 20 cl zeytinyağı 

 

• Dekor için kızarmış fesleğen, 1 adet cherry domates, kıyılmış maydanoz Hazırlanışı:Kızgın bir tavaya zeytin yağı ve ince doğranmış sarımsak konulur ve pembeleştirilir. Karides, kalamar, kum midyesi ilave edilir. Biraz tavada çevirdikten sonra domates sos, krema ilave edilir ve çektirilir. Öncesinde haşlanan Academia Barilla Penne hazırlanan sosun içine ilave edilir.
 

Radisson Blu Hotel Sous Chef’i İbrahim İzgin

 





 

 

Academia Barilla Orecchiette ile Beef Al Bronzo

• 1 paket Academia Barilla Orecchiette Makarna 

• 5 yemek kaşığı zeytinyağı

• 1 su bardağı beyaz şarap

• 1 adet kuru soğan

• 6 adet büyük boy soyulmuş domates

• 60 gram dana biftek julyen 

• Pul biber, tuz, karabiber isteğe göre 

• 20 çekirdeksiz gram zeytin 

• 20 gram kapari meyvesi 

• 30 gram kuru domates

• 10 gram taze kişniş

•10 gram baby turp (dilimlenmiş)

 

• Parmesan peyniriHazırlanışı:Bütün malzemeler julyen doğranarak zeytin yağında sotelenir. Academia Barilla Orecchiette makarnayı süzdükten sonra sotelenmiş sos karıştırılıp servis edilir.

Ataşehir Sheraton Sous Chef’i Mesut Yoğun

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.