FoodinLife yeni sayısında 2. Uluslararası Gastromasa Ödülü ile Alex Atala’yı kapağına taşıdı
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 12.12.2018 09:51:28

FoodinLife yeni sayısında 2. Uluslararası Gastromasa Ödülü ile Alex Atala’yı kapağına taşıdı

Sektörün nabzını tutan FoodinLife yeni sayısıyla yine dopdolu. IV.Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, bu yıl Christian Le Squer, İspanya’dan Dani Garcia, Oriol Castro, Angel Leon, Paco Morales, Quique Dacosta, Almanya’dan Rene Frank, Hollanda’dan Joris Bijdendijk, Slovenya’dan Ana Roš ve sous chef Leonardo Fonseca, Brezilya’dan Alex Atala, İtalya’dan Davide Oldani, Meksika’dan Jorge Vallejo, İngiltere’den Isaac Mchale ve Rusya’dan Vladimir Mukhin gibi birbirinden özel şefleri ağırladı.

FoodinLife, dünyaca ünlü şefleri konuk ettiği IV. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nı kapağına taşıdı. Her sayı olduğu gibi FoodinLife, yeni sezon ile bu sayı da dopdolu. İşte dergide öne çıkan konulardan birkaçı.
 
Amerikan mutfağının filozof şefi: Dan Barber 
Dan Barber, yaratıcılığı ile Amerika’nın önde gelen filozof şeflerinden biri oluyor. Stone Barns’ta bulunan restoranı Blue Hill’in sahibi olan Barber’in damak lezzeti oldukça gelişmiş durumda. Değişikliği her zaman kendine misyon edinen dünyaca ünlü şef, sadece gıda bazlı hizmeti ile değil aynı zamanda Amerika çiftliklerindeki yeme şeklini de değiştirmenin peşinde. 


 
Çağdaş Meksika mutfağının New York’taki buluşma noktası: Cosme 
Cosme, New York’un Flatiron Bölgesi’nde çağdaş Meksika yemeğinin esintilerini taşıyor. 2014 yılında Meksikalı şef Enrique Olvera ve iş ortakları Santiago Perez ve Santiago Gomez tarafından açılan mekân, açıldıktan kısa bir süre sonra genç şef Daniela Soto-Innes’in mutfak yönetimiyle devam ediyor.Dünyaca ünlü şef Innes, yüzde 50’si kadın, yüzde 50’si erkek ve ABD, Latin Amerika ve ötesinden gelen milliyetlerin karışımı olan mutfak personeline sahip olmaktan gurur duyuyor. 
 
En iyi et restoranlarını gurmelerimize sorduk 
Geçmişten bugüne Türk mutfağının olmazsa olmazıdır kırmızı et... Kimi zaman çeşitli baharatlar ve sebzelerle zenginleştirilmiş tarifleri süsleyen, kimi zaman da odun ateşinde pişmeye bırakılan bir lezzet.... Yüksek protein değeriyle hem sağlıklı beslenmekten yana olanların hem de spor tutkunlarının menüsünde de başrolde. Biz de en leziz eti yiyebileceğiniz steak restoranlarını gurmelerimize sorduk. 
 

 


Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.