Pınar Krema şeflerin lezzet sırrına ortak oluyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 02.01.2019 14:09:37

Pınar Krema şeflerin lezzet sırrına ortak oluyor

Pınar tarafından üretilen Pınar Krema, lezzeti ve kıvam performansı ile şeflerin en önemli malzemeleri arasında yer alıyor. Mutfaklarda çeşit çeşit yemeğe ve tatlıya lezzet katan Pınar Krema, Foodinlife’ın yeni sayısında birbirinden başarılı şeflerin lezzet tamamlayıcısı oluyor. Titanic Downtown Beyoğlu Executive Chef Erkan Yeşil, CVK Park Bosphorus Hotel Sous Chef Fırat Kılıç, Avantgarde Hotel Had Chef Hakan Canbolat ve InterContinental Hotel Istanbul Executive Sous Chef Hüseyin Kayahan Pınar Kremalı lezzetlerini bizler için sergiliyor.

 
Titanic Downtown Beyoğlu Executive Chef Erkan Yeşil
 
 


Kinoalı Fırınlanmış Pancar Salata Pınar Krema İle

Malzemeler:
200 gr pancar
1 adet portakal
1 adet greyfurt
50 gr   kinoa
10 gr sarımsak
100 gr Pınar Krema 
10 gr dereotu
10 gr taze nane
10 gr Frenk soğanı ya da taze soğan
20 gr kırmızı soğan
10 gr dereotu
25 gr tulum peyniri
5 cl zeytinyağı
1 adet lime
 
 
Hazırlanışı:
Pancarlar tuz, karabiber, sarımsak ve zeytinyağı ile fırınlanır. Pancar kabukları soyulduktan sonra küp şeklinde doğranır içerisine tüm yeşillikler doğranır ve haşlanmış kinoa eklenerek zeytinyağı ilave edilir ve karıştırılır servis tabağına alınır. Portakal, greyfurt parçalarına tulum peyniri eklenir. Diğer yanda Pınar Krema çırpma teli ile köpürtülür, kabarınca lime suyu ve tuz eklenerek salata üzerinde servis edilir.
 


InterContinental Hotel Istanbul Executive Sous Chef Hüseyin Kayahan
 

 
Pınar Kremalı Kızarmış Somon
 
Malzemeler:
 
50 gr Pınar Krema
160 somon
30 gr Edamame fasulyesi
10 ad yabani tere
1 ad pancar
Tuz, tereyağ ve biber
 
 
 
Hazırlanışı:
 
Soya fasulyesi soğan ile sote edilir ardından robot yardımı ile çekilir ve tatlandırılır.
Daha sonra somon balığı tavada altüst edilerek pişirilir. Diğer yanda Pınar Krema köpürtülür, fırınlanmış pancarlar küp şeklinde doğranır, yabani tereler yıkanır ve servis yapmak üzere taba yerleştirilir.
 
 
 

  
CVK Park Bosphorus Hotel Sous Chef Fırat Kılıç
 
 


Enginar mus ve somon pasta ikilisi
 
Somon pasta

Malzemeler:
200 cl Pınar Krema
200 gr somon
10 gr sarı biber
10 gr kırmızı biber
5 gr dere otu
200 gr tuz
200 gr şeker
3 yaprak jelatin
1 tane limon
1tane portakal

Somon pasta hazırlanışı:
Dere otu, limon, portakal rende yapıldıktan sonra tuz ve şekerle karıştırılır, somon bir gün bu karışımın içinde bekletilir. Pınar Krema çırptıktan sonra    önceden sotelenmiş sarı ve kırmız biber ilave edilir. Bu karışım jelatin ile bağladıktan sonra tuz ve şekerle pişirilmiş somonun üzerinde servis edilir.

Enginar mus için:
50 gr soğan
50 gr patates
50 gr havuç
2 gr tuz
2 gr şeker
1 cl limon
200 cl Pınar Krema

Enginar mus hazırlanışı:
Enginar, soğan, havuç, patates bir tencerede kavrulur, su ilave edilir. Tuz, şeker ve limonla tadını ayarladıktan sonra blendır ve süzgecten geçirilir. Çırpılmış Pınar Krema ile beraber karıştırılıp jelatinle bağlanır ve enginar mus servis edilir.  


Avantgarde Hotel Had Chef Hakan Canbolat



 
Karamelize Mangolu Raviolli


Malzemeler:
200 gr Ricotta peyniri raviolli
20 gr mango
100 ml Pınar Krema
50 gr porçini mantarı
2 ad kuşkonmaz
10 gr sarımsak
20 gr parmesan
0.3 gr yaprak taze fesleğen
0.5 ml Trüf mantar yağı
Limon zest 


Makarna hamuru için:

200 gr Semolina
2 ad yumurta 
50 ml sızma zeytinyağı 
10 gr tuz

Dolgu için:
Ricotta peyniri
20 gr fıstık
10 gr tuz
 
Hazırlanışı:
Kaynamış suda raviolliler içi dağılmadan haşlanır. Kızgın bir tavada zeytin yağı ve ince doğranmış sarımsak ve porçini mantarı taze kuşkonmaz pişirilir. Pınar Krema ilave edilip diğer ürünlerle özleşir. Haşlanmış makarna da ilave edilip, kalıp rende parmesan ilave edilir. En son mango ve limon zest ile sunum yapılır. 


Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.