14 Şubat’ta, Zaxi’de her şey aşka dair
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 12.01.2019 11:08:31

14 Şubat’ta, Zaxi’de her şey aşka dair

Fine-dining restoran anlayışına farklı bir bakış açısı getiren İstanbul’un yeni gözde mekanı Zaxi, romantik ortamı ile 14 Şubat’ta misafirlerini “ilk tadımda aşk” adlı gurme bir menü ile ağırlıyor. Ödüllü şef Arif Kemal Doğan’ın sevgililer günü için hazırladığı menü, dünya mutfaklarından özenle seçilmiş lezzetlerle süslü. Şehrin güzel enerjilerini taşıyan, şık ve samimi ortamıyla, 14 Şubat gecesinde damaklarda olduğu kadar, kalplerde de unutulmaz bir iz bırakmaya hazırlanıyor.

Son yıllarda kültürel anlamda önemli hareketlenme yaşayan Maslak’ın yeni yıldızı Zaxi Restaurant, dünya mutfağı ve Asya dokunuşlarının yer aldığı zengin menüsüyle, 14 Şubat için misafirlerine geceye yaraşır bir menü sunuyor. Bugüne dek Türkiye’nin dünyaca tanınmış otel mutfaklarını yöneten Baş Aşçı Arif Kemal Doğan’ın, farklı lezzetleri mükemmel bir uyumla bir araya getirdiği menü, tıpkı aşk gibi; doyumsuz ve vazgeçilmez. Kokusu, tazeliği ve güçlü tatlarıyla, kalpleri fethetmeye hazırlanan bu özel menüye, Sommalier Emre Zeytun’un tavsiye edeceği leziz şaraplar eşlik ediyor. Caz, Latin ve şehirli müziklerin enerji ve romantizm katacağı akşam yemeğinin ardından, Zaxi Bar ise yetenekli mixologistlerin hazırladığı kokteyllerle, geceye keyifle devam edilebilecek seçkin bir ortam sunuyor. Hilton İstanbul Maslak Oteli’nin giriş katında yer alan Zaxi, lokasyonuyla da misafirlerine rahatlık ve konfor getiriyor.

 

Sevgililer Günü’nde romantik bir buluşmaya ev sahipliği yapacak olan Zaxi’nin menüsü şöyle:

 

Somon Lakerda ve Tartar

Avokado Terin, Fesleğen Toprağı, Mini Yeşillikler ve Haşhaşlı Limon turşusu Sos Eşliğinde

&&&

Sülün Etli Ravioli

Sülün Etli Ravyoli, Kızartılmış Hindiba, Endivyen Yaprakları

Lavantalı Vişne sos

&&&

Keçiboynuzu ile Tatlandırılmış Gül Sorbe

&&&

Fırında Dülger Balığı

Fındık ile Kaplanmış Dülger balığı, Domates özü ve yasemin çayı ile Pişirilmiş Rezene

Sarıkız Mantarı ve Greyfurt Segment eşliğinde

Veya

Dana Antrikot Tagliata ve kızarmış çıtır dana yanağı

Kayısılı Siyez Bulguru, Marina Edilmiş Zeytin, Keçi Peynirli Kabak Çiçeği Dolması, Kekikli Kuzu Suyu

&&&

Çikolata Balonu İçerisinde Çilek Pestili ve Tutku Meyvesi Mus

Zencefilli Vanilya Sos ve Orman Meyveleri

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.