İtalyan mutfağının keyfi Ajjna’da çıkıyor
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 19.02.2019 09:55:35

İtalyan mutfağının keyfi Ajjna’da çıkıyor

Ajjna, İtalyan mutfağı ve sıra dışı tasarımı ile Etiler’e yeni bir soluk getiriyor. Keyif almayı sembolize eden mekân, adeta ismiyle müsemma. Mekânda alışılmışın dışında hizmet verdiklerini belirten Ajjna İşletme Sahibi Mustafa Yaşaroğlu, “Konseptimiz tamamen hayal gücü” diyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında kapılarını aralayan Ajjna, başta İtalyan mutfağının klasik lezzetleri olmak üzere yerel lezzetleri de en özgün şekliyle misafirlerine sunuyor. Kısa sürede semtin uğrak mekânları arasında yer edinen Ajjna, daha şimdiden sektörün ilgi odağı oluyor. Mekânı dört yıllık bir hazırlık sonucu hayata geçirdiğini belirten Mustafa Yaşaroğlu, “Öncelikle hedefimi belirledim. Müşteri ne ister, ne bekler bunu biliyordum. İlk yaptığım iş MSA’da yiyecek içecek işletmeciliği kursuna gitmek oldu“ diyor. 
Yaşaroğlu, iş hayatına 40 yıllık aile şirketinde turizmle başlıyor. Sonrasında yeme içme sektörüne yönelen başarılı işletmeci, uzun süren bir hazırlık içerisine giriyor. Her zaman yenilikten ve farklılıktan yana olan Mustafa Yaşaroğlu, 8 farklı ülkeyi ziyaret ederek farklı restoran konseptlerini görme şansı elde ediyor. 

“İyi ürün her zaman karşılığını alıyor”
Ajjna, el yapımı makarnaları, İtalya’dan getirdiği özel taş fırınında pişirdiği pizzaları ile İtalyan mutfağının en optimize halini misafirlerine sunmaya özen gösteriyor. “Mutfağımıza güvenerek hareket ediyoruz” diyen Mustafa Yaşaroğlu, “Mutfak çok derin bir mevzu. Amacımız ürünümüzün kalitesini maksimize edebilmek. İyi ürün her zaman karşılığını alıyor” ifadelerini kullanıyor. 


Tazelik her zaman öncelik

Ajjna’da hazırlıklar sabahtan başlıyor. El yapımı makarnalar günlük yapılıyor. Lezzeti ile hafızalara kazınan pizza hamurları ise önceden mayalanmaya bırakılıyor. Orijinal tiramisular ise günlük ve taze servis ediliyor. Ürün tedarikinde seçim hep kaliteden yana oluyor. Her zaman lezzete odaklanan başarılı işletmeci, en iyi ürünleri kullandıkları noktasında çok iddialı. 

“Özgünlüğe her lezzetimizde dikkat ediyoruz”
Özel taş fırınında pişen pizzalar ve el yapımı makarnaların dışında, Ajjna’nın imza lezzetleri ve en sevilenleri arasında; mantarlı- kremalı fettucini, pancarlı fettucini, beğendili köfte ve kekikli köy pilici yer alıyor. Pancarlı salata, İtalyan usulü sebze çorbası ve orijinal tiramisu ise diğer rağbet gören lezzetler oluyor. İddialı bir menü çıkardıklarını vurgulayan başarılı işletmeci, “Yöresel lezzetlerimize eklemeler yaptık. Bunlardan biri keçi peynirli pizzamız. Avokadolu burger’imizle misafirlerimizin karşısına çıkıyoruz. Özgünlüğe her lezzetimizde dikkat ediyoruz” açıklamalarına yer veriyor. 



“Takip edilen olmak beni mutlu ediyor”

Ajjna, nargile konseptiyle misafirlerine keyifli anlar yaşatıyor. Nargileye dair yeni trendleri yakından takip eden Mustafa Yaşaroğlu, sözlerini şöyle noktalıyor: “Ajjna’da temel hedefim nargile konusunda pastayı geliştirmekti. Nargilenin Avrupa’da yükselen trendini görerek, şu an için hedefim Londra. Öte yandan daha yeni marka olmamıza rağmen sektörün takip ettiği bir işletme olduk. Takip edilen olmak beni mutlu ediyor.” 
 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.