Genç ve dinamik bir ruhun eseri Bera Patisserie
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 21.03.2019 13:28:40

Genç ve dinamik bir ruhun eseri Bera Patisserie

Bera Patisserie Koşuyolu’nun en yeni lezzet duraklarından. Henüz birkaç aydır misafirlerini ağırlayan bir mekân olmasına rağmen Bera’dan günün her saati kahkahalar yükseliyor. Biz de Bera’yı ve lezzetlerini konuşmak üzere İşletme Müdürü Simge Bayram ile buluştuk.

Mekânın işletmeciliği yapan Simge Bayram’ın kısa bir süre önce Bera Patisserie’nin kurucusu ile yolları kesişiyor. Bera’nın hazırlanışının her anında işinin başında olan Bayram, mekân hakkında şu bilgileri veriyor: “Bera Patisserie yaklaşık 4 aylık bir mekân. En küçük detaylarına kadar her hazırlığa şahit oldum. Dolayısıyla benim için çok özel bir deneyim. Daha çok pembe ağırlıklı ve zarif dekorasyonu nedeniyle kadın misafirlerimizin ilgisini çekiyor.”
Bayram, “Bera’yı kurarken yurt dışından bir parçaymış gibi görünmesini çok istiyorduk modern ve yenilikleri olan bu mekanımızda bu konuda başarılı da olduk. Renk skalamız ve çiçeklerimizden dolayı kadın kadına buluşma noktalarının yeni adresi olduk diyebilirim, aynı zamanda sağlığına ve formuna dikkat eden misafirlerimiz için sağlıklı bir menü sunmaya çalışıyoruz” diyor.

 
“Zengin bir menü sunuyoruz”
Bera’nın genç bir ekipten oluştuğunu söyleyen Bayram, “Bu bizi dinamik ve enerjisi yüksek tutuyor. Sadece tatlı değil a la carte menümüz için de ayrı bir dinamiğimiz var. Pastane gibi görünüyor olsak da mutfağımızdaki şeflerimizin sıcak mutfak geçmişi de bulunuyor. Pasta şefimizin farklı reçeteleri ve uygulamaları mevcut. Bununla birlikte şeker oranlarımız minimum seviyede. Katkı maddesi, renklendirici gibi ürünlere mutfağımızda yer vermiyoruz.
Her şeyin mümkün olduğunca doğalını kullanmaya çalışıyoruz. Reçel, zeytinyağı, pasta, puding, macaron, kruvasan, poğaça gibi ürünlerimiz var. San Sebastian Cheesecake son dönemde oldukça popüler. Bizimki de en iyi örneklerde biri.”
Çilekli charlotte ve çikolatalı charlotte’un en sevilen lezzetler arasında olduğunu söyleyen Bayram, “charlotte kreması en hafif kremalardan biri. O nedenle insanlar çok sevdi. Çikolatalı ıslak kek vazgeçilmeyen klasik lezzetlerimiz. Beyaz çikolatalı brownie’miz çikolataseverlerin favorilerinden. Panna cotta’mız var muhallebi gibi tatlılara önyargılı olanların tüm önyargılarını kırıyor. Her şeyi kendi mutfağımızda hazırlıyoruz. Granolamızı bile kendimiz
hazırlıyoruz. Özel bir reçete ile hazırladığımız bir tramisumuz var. Tramisuseverlerden her zaman tam puan alıyor. Sabit olan tatlılarımız var fakat vitrinimiz her hafta değişiyor.”
 
Bera’da aynı zamanda üç çeşit salata ve iki çeşit makarna ve bir de burger bulunuyor. Bu ürünleri de sağlıklı beslenme prensiplerine uygun olarak hazırlamaya çalıştıklarını ifade eden Bayram: “Serpme gurme kahvaltımız var. Yöresel olan tatları modern lezzetlerle birleştirdik. Kahvaltımızı farklı kılan detaylardan biri bu. Kahvaltımızdan da her zaman olumlu geri dönüşler alıyoruz” diyor.
 
“Yeni şubeler için hazırlıklara başladık”
Çok yakında ikinci şubelerinin açılacağı haberini paylaşan Bayram, sözlerini şöyle noktalıyor: “Dünya mutfağından lezzet sunacağımız bir mekân olacak. İmalathanemizin de oraya taşınması planlanıyor. Burada a la carte, kahvaltı ve anlık çıkarabileceğimiz birkaç ürün olacak. Ardından üçüncü şube fikrimiz de var. Fakat henüz yeni bir işletme olduğumuz için önceliğimiz bu iki şubenin standartlarını oluşturmak.”






Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.