Ortaköy’ün en şirin patisserie’si Pate Patisserie
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 22.03.2019 11:22:15

Ortaköy’ün en şirin patisserie’si Pate Patisserie

Pembe duvarları, sokağı aydınlatan ışıkları ve hem göze hem de damaklara hitap eden lezzetleri işe Pate Patisserie, lezzet tutkunlarının Ortaköy’deki vazgeçilmez adresi. Bu küçük ve şirin patisserie’yi elbette biz de ziyaret ettik. Mekânın sahibi ve şefi olan Simge Bekiroğlu Ulutaş ile oldukça keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Ortaköy’ün arka sokaklarında birdenbire karşınıza çıkıyor Pate Patisserie. Pembe duvarları ile adeta göz alıyor ve kapısından sızan nefis kokular ile sizi içeri çekiyor. Biz de o kapıyı araladık ve hem Pate’nin hikayesini dinledik hem de lezzetlerini tattık. Pate, genç şef Simge Bekiroğlu Ulutaş tarafından yaklaşık 1 yıl önce kuruluyor. Bilgi Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ve Avrupa Birliği İlişkileri olmak üzere çift ana dal mezunu olan Ulutaş, çocukluğundan bu yana mutfağa ilgisi olan insanlardan. Ulutaş, o yolları şöyle anlatıyor: “Lise yıllarımda evde kendimce bir şeyler yapıp sipariş almaya başladım. O dönemde Mutfak Sanatları Akademisi’nde çok sayıda workshop’a katılmıştım. Mezun olduktan sonra Nişantaşı’nda bir reklam ajansında staja başladım. Fakat bu işin ve kurumsal hayatın pek bana göre olmadığını gördüm. Staj dönemimde de sipariş almaya devam ediyordum. Daha sonrasında MSA’da 8 aylık bir pasta ve ekmekçilik eğitimi aldım. Stajımı da orada yaptım. Stajın ardından yine MSA’da asistan şeflik yaptım. Yaklaşık 1 yıl çalıştıktan sonra bir mekân açma isteğiyle ayrıldım ve böylelikle Pate doğmuş oldu.”

Ortaköy’de küçük, tatlı bir mola
Hayalinde butik pastacılık yapabileceği bir dükkân açmak olduğunu belirten Ulutaş açıklamalarını şöyle sürdürüyor: “Bir mahalle içerisinde olsun, gelen geçen insanlar bir kahve içip, tatlılarımdan yiyebilsin istiyordum. Fakat pembe rengiyle kafemiz ve tatlılarımız çok sevildi. Dolayısıyla butik pastacılık ve kafe işi birleşmiş oldu. Çoğunlukla Fransız tatlıları yapıyor gibi görünsek de Türk tatlılarına da yer veriyoruz. Ayvalı tart, kakuleli armut tatlısı bunlardan bazıları. Lavantalı tartımız en sevilenlerimizden. Cheesecake’lerimiz, kış lezzetlerinde çikolatalı, karamelli tart çok seviliyor. Elmalı pie, kavanoz pasta ve fit pudinglerimiz de çok seviliyor. Unsuz, şekersiz alternatiflerimiz de var. Yazın ise bol bol çilekli ürünler göreceğiz. Çilekli magnolya, ekler, tart gibi ferahlatıcı lezzetler geri gelecek.” 

“Pate’ye glutensiz un sokmuyoruz”
Mahalle pastanelerinden aşina olduğumuz lezzetleri butik dokunuşlarla sunduklarını açıklayan Ulutaş, üretim ile ilgili olarak ise şu detayları paylaşıyor: “Her zaman taze ürün çıkarıyorum. Katkı maddesi kullanmıyorum. Margarin, glikoz kullanmıyorum. Glutensiz un diye kullanılan ürünler birçok katkı maddesi içeriyor. Pate’ye glutensiz un sokmuyoruz. Onun yerine toz badem, fındık kullanıyorum. Yemişlerden faydalanabiliyorken o kadar katkı maddesi içeren bir ürünü tercih edemezdim. Ebette ki maliyet açısından zorlayıcı olabilir fakat sağlık için bir işe başladıysanız doğru adımlar atmalısınız.”

“Artık Pate’ye sığmıyoruz”
Küçük bir mekânda çok sayıda misafir ağıladıklarını söyleyen Simge Bekiroğlu Ulutaş son olarak: “Dolayısıyla öncelikle bu talebi karşılamak istiyorum. Burayı büyütmek veya başka bir lokasyonda şubeleşmek gibi bir düşüncem var. Aynı zamanda workshop’lara da başladık. Catering hizmeti de veriyoruz. Tüm bu alanları bir arada yapabileceğimiz geniş bir alana geçmek istiyoruz” diyor.




 
 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.