İtalyan ev yemeğinin Türkiye’deki temsilcilerinden: Trattoria Enzo
foodinlife.com.tr - haber / Eklenme Tarihi: 23.04.2019 09:47:06

İtalyan ev yemeğinin Türkiye’deki temsilcilerinden: Trattoria Enzo

Trattoria Enzo, gerçek İtalyan ev yemekleri ihtiyacına cevap vermek üzere tasarlanıyor. 2014 yılında Akasya Acıbadem’de kapılarını açan restoran; rahat ve lezzetli İtalyan mutfağının Türkiye’deki en iyi temsilcilerinden. Biz de bu seçkin mekânı İstanbul Yiyecek İçecek Grubu Operasyon Direktörü Cihan Çetinkaya’dan dinliyoruz.

Trattoria Enzo, yerel malzemelerle hazırlanan lezzetleri ve gerçek bir İtalyan restoranını yansıtan şık ve aynı zamanda rahat dekorasyonu ile diğer örneklerden farklılaşıyor. Hareketli, sıcak bir ortamın yaratılması için muhtelif ahşapların karışımı ve farklı doğal taşların kullanıldığı mekânda; Carrara mermer tezgahlar, pirinçten detaylar hakim. 

“Menüde birbirinden farklı seçenek sunmaya çalışıyoruz” 

Cihan Çetinkaya menüde mümkün olduğunca sezona uygun taze sebze ve meyve kullanmaya dikkat ettiklerini ifade ederek, “Menünün her bölümünde birbirinden farklı seçenek sunmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizin tercihlerini mümkün olduğunca geniş çerçevede karşılayacak çeşitliliği hedefliyoruz. Menü değişikliklerini genelde sezon başlangıçlarında yapıyoruz” diyor. 

“Tüm pizzalarımızı taş fırında pişiriyoruz” 

Trattoria Enzo, taze makarnalar, farklı teknikler ile üretilen pizza çeşitleri, özellikle ithal hammadde üzerine kurgulanmadan “halen yaşayan” taze ürünler ile yaratılan tabakları, özel sofra şarapları ile öne çıkıyor. Restoranda hazırlanan pizzalara değinen Çetinkaya: “Menümüzde farklı pişirme teknikleri ve formlarda hazırlanan pizzalarımız mevcut. Ana pizza menümüzdeki tüm pizzalarımızı odun ateşinde, taş fırında pişiriyoruz. Pizza hamurunu hazırlarken kendi ekşi mayamızı kullanıyoruz. Pizzalarımızın kenarı kalın ve gevrek, ortasını ince tutuyoruz. Üzerinde de sadece birkaç çeşit lezzetli malzeme kullanıyoruz. Bunun yanında yine odun ateşi ile taş fırında pişen bambaşka formda az yağlı, tam buğdaylı incecik kıtır light pizzalarımız da mevcut. Son olarak yine tam buğdaylı hamurdan hazırladığımız ama fırında değil ızgarada pişirdiğimiz çıtır ızgara pizzalarımız da genelde başlangıçlar ile birlikte ortaya paylaşmalık olarak tercih ediliyor.” 

“Çok yakında Pizzeria Enzo’yu İstanbul Havaalanı’nda açacağız” 

Bir Yiyecek İçecek Grubu markası olan Trattroria Enzo, kırmızı beyaz kareli masa örtüleri ve çocukların üzerine resim yapabilecekleri kağıt servisler ve büyük terasıyla her yaştan insanı mutlu etmeye yetiyor. Misafirlerine yoğun çiçeklerle ferah bahçe ortamı sunarak, sıcacık bir restoran havası yaratıyor. Çetinkaya yeni hedef ve projelerine değinerek sözlerini şöyle tamamlıyor: “Çok heyecanlıyız, Trattoria Enzo’ya kardeş konsept Pizzeria Enzo geliyor. Çok yakında, Pizzeria Enzo’yu, BTA işbirliği ile İstanbul Havaalanı’nda açıyoruz.” 




Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.