Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
GÖKMEN SÖZEN'İN OBJEKTİFİNDEN İSTANBUL'UN ESNAF LOKANTALARI KİTABI PARİS'DE ÖDÜL ALIYOR
Eklenme Tarihi : 04.12.2009 - 02:44:00
Paris’te düzenlenen “GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS 2009 “ Dünya Yemek Kitapları yarışmasının “Best Culinary Travel Guide” En iyi seyahat yemek rehberi kategorisinde ödül kazanan “ İSTANBUL’UN ESNAF LOKANTALARI” kitabının fotoğrafları usta ve tecrübeli yiyecek-içecek fotoğrafcısı Gökmen Sözen'in imzasını taşıyor. Esnaf lokantası kültürünün nostaljik kimliğini, kendi tarzıyla yorumlayan Gökmen Sözen, ödül kazanan bu kitaba fotoğraflarıyla ayrı bir değer kattı.
Kitapta tanıtımı yapılan İstanbul’un 40 esnaf lokantasınının çekimleri sırasında çok büyük özen ve çaba sarfettiğini belirten FoodinLife Genel Yayın Yönetmeni ve yemek fotoğrafçısı Gökmen sözen, emeklerinin bu ödülle taçlandırılması hakkında duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor: " Yorucu ama çok da keyifli bir çalışma neticesinde ortaya çıkan bu eserin, benim için önemi çok büyük. Çekimlerimiz sırasında esnaf lokantalarında eskimek üzere olan yemek kültürümüzün son kırıntılarını yaşadık, o nostaljik havanın içine girdik. çok keyifle çektiğim bu fotoğrafların böyle bir ödüle layık görülmesi beni çok gururlandırdı"
Kullanıcı yorumları :
ugur erkantar, 04.12.2009 - 16:04:12 tarihinde ekledi :
tebrik eder başarılarının devamını dilerim
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Şef Shaun Hergatt'ın Michelin yıldızlı restoranı kapanıyor
Dört saatte pişirilen Balkan yemeği; fliya
Le Pain Quotidien’den hafif tatlar; keten tohumlu puding
Baydöner, Antalya Manavgat'ta ilk şubesini açtı
Mutfağımızla yerelden evrensele
Türkiye’nin et açığına Fransız ilgisi
Otellerde direkt satışları artırarak kârlılığı yükseltmek mümkün
Lezzet Co. Döner baharın gelişini yeni salatası ile kutluyor
İftar sofranızda bol malzemeli güllaca yer açın
En lezzetli Ramazan sofraları Lacivert'te kuruluyor
Antep baklavası, Babalar Günü'nde bir tık uzağınızda
İstanbul lezzetleri Kanyon sokaklarında
Bocuse d'Or ödüllü ünlü şef "Norveç Usulü Somon Kebap" yaptı
Fulya'nın yeni mekanı; Viando
Bretonya'nın en iyilerinden: Restaurant Patrick Jeffroy
Çilek üreticisinin yüzü 'Hindistan cevizi kabuğu'yla gülüyor
İki Michelin yıldızlı şef Şangay'da Fransız menüsü sunacak
Ramazan sofraları Fora Zeytin ile bereketlenecek
Gastronominin yıldızı Japonlar
Michelin yıldızlı şeften sosisli sandviç sunumu
TAŞPAKON sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi
Bilgi Gastronomi öğrencileri Türkiye’nin geleneksel tatlarıyla Panama’da sınav verecek
Anadolu lezzetleriyle iftar, Kiva Bomonti’de
KasapDöner’in sahibi Emrah Sarıtaş: "İnsanlar ürünü değil imajı yer!"
Kapadokya’da ne yemeli?
Süttera Gıda'nın ürünleri tanıtıldı
Tayland’ın yemek kokulu kenti Chiang Mai
2. Şile Aşçılar Festivali ile lezzet karnavalı yaşandı
Monaco sahillerinin Michelin yıldızlı bio restoranı: Elsa
Şemsa Denizsel'in Kantin'i
Kadayıfın türlü türlü halleri
Tiramisunun anavatanı neresi?
İşte 30'un altında en iyi 3 şefimiz
Türklerin açtığı dünyaca ünlü restoranlar
Maksut Aşkar'ın mutfağı Neolokal'de yaza özel dondurmalı tatlar...
Dandin Bakery’de sadelik lezzetle buluşuyor
Altınmarka, kakao ve çikolata sektörünü ileriye taşıyor
Emirgan Sütiş Pasta Şefi Yeşim Erol: “Türk pastacılığında tazelik ve hafiflik önemli”
Kahvedeki yenilikçi tatların elçisi; Federal Coffee Shop
CVK Park Bosphorus Hotel’in başarılı pasta şefi; Mahmut Çalışır ile tatlı sohbet
 
Golf Dondurma
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.