Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
GÖKMEN SÖZEN'İN OBJEKTİFİNDEN İSTANBUL'UN ESNAF LOKANTALARI KİTABI PARİS'DE ÖDÜL ALIYOR
Eklenme Tarihi : 04.12.2009 - 02:44:00
Paris’te düzenlenen “GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS 2009 “ Dünya Yemek Kitapları yarışmasının “Best Culinary Travel Guide” En iyi seyahat yemek rehberi kategorisinde ödül kazanan “ İSTANBUL’UN ESNAF LOKANTALARI” kitabının fotoğrafları usta ve tecrübeli yiyecek-içecek fotoğrafcısı Gökmen Sözen'in imzasını taşıyor. Esnaf lokantası kültürünün nostaljik kimliğini, kendi tarzıyla yorumlayan Gökmen Sözen, ödül kazanan bu kitaba fotoğraflarıyla ayrı bir değer kattı.
Kitapta tanıtımı yapılan İstanbul’un 40 esnaf lokantasınının çekimleri sırasında çok büyük özen ve çaba sarfettiğini belirten FoodinLife Genel Yayın Yönetmeni ve yemek fotoğrafçısı Gökmen sözen, emeklerinin bu ödülle taçlandırılması hakkında duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor: " Yorucu ama çok da keyifli bir çalışma neticesinde ortaya çıkan bu eserin, benim için önemi çok büyük. Çekimlerimiz sırasında esnaf lokantalarında eskimek üzere olan yemek kültürümüzün son kırıntılarını yaşadık, o nostaljik havanın içine girdik. çok keyifle çektiğim bu fotoğrafların böyle bir ödüle layık görülmesi beni çok gururlandırdı"
Kullanıcı yorumları :
ugur erkantar, 04.12.2009 - 16:04:12 tarihinde ekledi :
tebrik eder başarılarının devamını dilerim
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Gurmeler, İstanbul'un en iyi sushi mekanlarını seçti!
Ladurée, Mayıs ayında Akasya Acıbadem'de açılıyor!
Prototype’da No2'nin her bir köşesinde ayrı bir lezzet!
Divan’dan Anneler Günü’ne unutulmaz anlar
Şehrin en ikonik oteli Radisson Blu Hotel Ataköy’den Anneler Günü’ne özel brunch
Mövenpick Hotel Istanbul’da geleneksel Ramazan sofralarının keyfi...
Anne reçeli bu defa Le Pain Quotidien'den
Barilla, geleceğin aşçılarına eğitim verdi
Avrupa tıbbına göre 'Beslenme Semineri'
Hilton Worldwide “Otel ve Konaklama Sektörünün En Beğenilen” otel markası seçildi
Titanic Deluxe Bodrum kapılarını açtı
Unutulmaz bir Anneler Günü kahvaltısı için St. Regis Brasserie
TAŞPAKON’un yarışma serisi Çanakkale ile devam ediyor
Gaggenau, ev mutfaklarında Sous Vide pişirme için iki profesyonel cihaz sunuyor
The Grand Tarabya’nın düğün pastalarında sadelik de var şatafat da
Troy Group Gıda Mühendisi Ahmed Abbasov: “İtalyan kalitesini Türk hammaddelerini kullanarak piyasaya sunuyoruz”
Engelsiz Balkan Platformu açılış ve ödül töreni Saraybosna'da gerçekleşecek
Hilton İstanbul Bosphorus’da Boğaz'a karşı balık keyfi
Hudson’a varoluşçu bir yolculuk
Dünyanın en pahalı çayı Çin'de yetişiyor
Manisa İtalya mı oluyor?
2. Tokat Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası coşkulu bir tören ile sona erdi
Sağlığınızı Sankara Fonksiyonel Zeytinyağı ile koruyun
Sağlıklı lezzetlerin adresi Plus Kitchen, artık Anadolu yakasında!
Diversey Care, Mengen Aşçılık Kampı’nın bu yıl da destekçisi oldu
Renkli annelere tatlı seçenekler
Elit Çikolata, müşterilerin isteğine göre reçeteler ve hammaddeler uygulayarak üretim yapıyor
Conrad İstanbul Bosphorus’da klasik çizgide sağlıklı pastalar
İzmir’de bir Fransız esintisi: Arpege Patisserie
Kilimanjaro bomontiada’ya farklı bir yaklaşım getiriyor
Kiva eşsiz Anadolu lezzetleri ve yeni konsepti ile bomontiada’da
DeliMonti bomontiada’da yerini aldı
Kahveserverlere duyurulur: Petra Coffee Co. artık Topağacı'nda!
Yeniyerel Sohbetler No. 16 Tunca Subaşı ile sanat gastronomi ilişkisini konu ediniyor
Tom’s Kitchen’dan Anneler Günü’ne özel alternatifler
Tadında Anadolu’da Ramazan sofraları hem geleneksel hem leziz
Hilton İstanbul Bomonti’nin Ödüllü Şefi Yannis Manikis’den sihirli kabak lezzetleri
Butik pastacıları buluşturan II. Cake Show İstanbul için geri sayım başladı
3 Michelin yıldızlı Alinea yenileniyor
Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ‘Yöresel Yemek Yarışması’ yapıldı
 
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.