Rational
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
GÖKMEN SÖZEN'İN OBJEKTİFİNDEN İSTANBUL'UN ESNAF LOKANTALARI KİTABI PARİS'DE ÖDÜL ALIYOR
Eklenme Tarihi : 04.12.2009 - 02:44:00
Paris’te düzenlenen “GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS 2009 “ Dünya Yemek Kitapları yarışmasının “Best Culinary Travel Guide” En iyi seyahat yemek rehberi kategorisinde ödül kazanan “ İSTANBUL’UN ESNAF LOKANTALARI” kitabının fotoğrafları usta ve tecrübeli yiyecek-içecek fotoğrafcısı Gökmen Sözen'in imzasını taşıyor. Esnaf lokantası kültürünün nostaljik kimliğini, kendi tarzıyla yorumlayan Gökmen Sözen, ödül kazanan bu kitaba fotoğraflarıyla ayrı bir değer kattı.
Kitapta tanıtımı yapılan İstanbul’un 40 esnaf lokantasınının çekimleri sırasında çok büyük özen ve çaba sarfettiğini belirten FoodinLife Genel Yayın Yönetmeni ve yemek fotoğrafçısı Gökmen sözen, emeklerinin bu ödülle taçlandırılması hakkında duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor: " Yorucu ama çok da keyifli bir çalışma neticesinde ortaya çıkan bu eserin, benim için önemi çok büyük. Çekimlerimiz sırasında esnaf lokantalarında eskimek üzere olan yemek kültürümüzün son kırıntılarını yaşadık, o nostaljik havanın içine girdik. çok keyifle çektiğim bu fotoğrafların böyle bir ödüle layık görülmesi beni çok gururlandırdı"
Kullanıcı yorumları :
ugur erkantar, 04.12.2009 - 16:04:12 tarihinde ekledi :
tebrik eder başarılarının devamını dilerim
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Gastromasa Konferansı ön tanıtım yemeği yapıldı
Gastromasa Konferansı ön tanıtım yemeği yapıldı
Ekici Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mansur Ekici hayatını kaybetti
Latin Amerika’nın En iyi Kadın Şefi, Gustu’nun yaratıcısı Kamilla Seidler
Şili'nin yaratıcı şefi Gustavo Saez, Latin Amerika'nın en iyi pasta şefi seçildi
Duru Bulgur Avustralya’da lezzet şöleni yaşattı
150. yılını kutlayan Nestlé’nin “İyi Beslen, Mutlu Yaşa” sohbetlerinde 2. etap başladı
Türkiye’de ilk defa aşçılıkta uluslararası yeterlilik diploması: Chef’s Table Mutfak Akademisi’nden
Brunch’ın vazgeçilmez adresi Trendy Lounge & Bar
Sofra/Compass Group Türkiye “Tarlaya” indi
Döner Stop Zorlu Center’da açıldı
Ekici, Türkiye’nin ilk kahvaltı festivalinde peynir ziyafeti sundu
Food & Hospitality Oman Fuarı'ndaki Profesyonel Şefler Yarışması İnoksan sponsorluğunda gerçekleşti...
Türk fındığında tehdit ve fırsatlar İstanbul’da konuşuldu
Gastromasa Tanıtım yemeği sektörün önde gelen yeme içme yazarlarının katılımıyla gerçekleşti
Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Eskişehirlileri buluşturdu
Michelin yıldızlı Ramen Restoran ikinci kez açılıyor
Latin America's 50 Best Restaurants listesinin birincisi Central ile Virgilio Martinez oldu
"Fındıkta fiyat artması gerekirken düşüyor"
NESCAFÉ Milano Ispirazione Italiana dünyada ilk kez Türkiye’de
Nestlé Professional “Beverage Academy” ile sektöre değer katmayı sürdürüyor
Wasa’dan glutensiz gevrek ekmek
Zubizu ve d.ream Akademi ile lezzet peşinde
Bilkent Station’da tatlı festivali
Ünlü isimler Beluga’yı hem balık hem de mezeleri için tercih ediyor
FoodinLife'ın medya sponsoru olduğu Makarna Festivali büyük ilgi gördü
Hindistan kuru meyvede hedef ülke oldu
Latin America's 50 Best Restaurants ödülleri verildi
Fransız mutfağına özgü lezzetler
Bask mutfağının yeni yıldızı ve dünyanın en iyi 55'inci restoranının şefi Josean Alija 10 Aralık'ta Gastromasa'da
İmren Plastik Genel Müdürü Murat Savul: “Çikolata kalıpları konusunda geniş ürün gamına sahibiz”
Gemlik Zeytin Festivali 21 Ekim'de başlayacak
Başkentin geleneksel Türk restoranı; Ottoman
İngiltere’nin en iyi restoranı L’Enclume
Kek’s Bakery Yönetici Ortağı Levent Özer: “Lezzet sırrımız; seçtiğimiz kaliteli kakao çekirdeklerinde ve ekipmanlarda saklı”
Şanghay restoranı Michelin yıldızı kazanmasının ardından kapandı
Moskova'nın özel patisserie'si Shantimel
Yabancı firmalar yaş sebze meyve ithali için istekli
Türkiye, dünya bal üretiminde ikinciliğe yükseldi
“Lezzet” mottosundan yola çıkan sıcacık bir mekân; Mums Cafe
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.