Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
GÖKMEN SÖZEN'İN OBJEKTİFİNDEN İSTANBUL'UN ESNAF LOKANTALARI KİTABI PARİS'DE ÖDÜL ALIYOR
Eklenme Tarihi : 04.12.2009 - 02:44:00
Paris’te düzenlenen “GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS 2009 “ Dünya Yemek Kitapları yarışmasının “Best Culinary Travel Guide” En iyi seyahat yemek rehberi kategorisinde ödül kazanan “ İSTANBUL’UN ESNAF LOKANTALARI” kitabının fotoğrafları usta ve tecrübeli yiyecek-içecek fotoğrafcısı Gökmen Sözen'in imzasını taşıyor. Esnaf lokantası kültürünün nostaljik kimliğini, kendi tarzıyla yorumlayan Gökmen Sözen, ödül kazanan bu kitaba fotoğraflarıyla ayrı bir değer kattı.
Kitapta tanıtımı yapılan İstanbul’un 40 esnaf lokantasınının çekimleri sırasında çok büyük özen ve çaba sarfettiğini belirten FoodinLife Genel Yayın Yönetmeni ve yemek fotoğrafçısı Gökmen sözen, emeklerinin bu ödülle taçlandırılması hakkında duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor: " Yorucu ama çok da keyifli bir çalışma neticesinde ortaya çıkan bu eserin, benim için önemi çok büyük. Çekimlerimiz sırasında esnaf lokantalarında eskimek üzere olan yemek kültürümüzün son kırıntılarını yaşadık, o nostaljik havanın içine girdik. çok keyifle çektiğim bu fotoğrafların böyle bir ödüle layık görülmesi beni çok gururlandırdı"
Kullanıcı yorumları :
ugur erkantar, 04.12.2009 - 16:04:12 tarihinde ekledi :
tebrik eder başarılarının devamını dilerim
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Tam kıvamında Türk kahvesi için Arzum'dan 'Okka'
6 Eylül'de MSA'da sushi kursu
Mutlaka buzdolabında saklanması gereken 10 yiyecek
İşte Hatay'ın efsane lezzetleri
Gastronomi meraklıları YouTube'da en çok ne izliyor?
Yaprak sarmasında Yunanistan atağı
Türk mutfağının vazgeçilmezi kebap şimdi Brass Restaurant&Bar'ın menüsünde
Türk-Japon Diplomasisinin 90. yıldönümü etkinliğine Kobe bifteği damga vurdu
Farklı peynirler nasıl dilimlenir?
24Kitchen'dan çikolata tutkunlarına yepyeni bir program
Dünyanın en eski mahzeninde bulunan şaraplarda nane, tarçın ve ardıç kalıntısı
Düşük karbonhidratlı unlu mamuller trendi yaygınlaşıyor
Ankara'nın fazla bilinmeyen lezzet durakları
Kilis'te yeni ürün: Karpuz çekirdeği
Bakanlıktan su ürünleri atağı
Electrolux Design Lab ile Paris'e gitme fırsatı
İsraillilerden Türk kahvesine boykot
TAFED'den Londra Hotelympia 2014 hakkında açıklama
Pennsylvania'da bir hastane 'tarladan hastaneye' organik gıda sunmaya başlayacak
Vintage menü meraklılarına özel site: Cool Culinaria
Vodafone Türkiye'den Danone Hayat İçecek için özel proje
Jamie, Amerikan Gıda Güvenliği Standartları'na savaş açtı!
Antalya'nın meşhur mor üzümü üretimden kalktı
Osmani'de 'Hafif Türk Yemekleri' menüsü devam ediyor
Küba kahve geleneğinden ilham alan yeni Nespresso Limited Edition Cubania
İzmirli balıkçılar sezona keyifsiz başladı
Kahve tutkunlarının mutlaka görmesi gereken 11 şehir!
Danone Türkiye’den Güney Afrika’ya önemli atama
Banvit'e Amerika'dan ödül
İnoksan, bulaşık yıkarken de çevreyi düşünüyor
Kuru kayısının fiyatı 3 katına çıktı!
BTA'nın sevilen markalarından kahvaltı sofralarınıza leziz alternatifler
Gloria Verde Resort'e Yeşil Yıldız
D.ream İstanbul Port'ta büfe açıyor!
Barilla'nın gurme turlarıyla İtalyan mutfağının sırlarını keşfedin
Çaykur dünya markası olmayı hedefliyor
Bakliyatçıların hedefi Afrika, Uzakdoğu ve ABD pazarı
Gurme menüler için ünlü şeflerle anlaşan havayolu sayısı artıyor
Simit Sarayı'ndan sevdiklerinize küçük sürprizler
Mengen Aşçılar Yarışması'na başvurular başladı!
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.