Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
GÖKMEN SÖZEN'İN OBJEKTİFİNDEN İSTANBUL'UN ESNAF LOKANTALARI KİTABI PARİS'DE ÖDÜL ALIYOR
Eklenme Tarihi : 04.12.2009 - 02:44:00
Paris’te düzenlenen “GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS 2009 “ Dünya Yemek Kitapları yarışmasının “Best Culinary Travel Guide” En iyi seyahat yemek rehberi kategorisinde ödül kazanan “ İSTANBUL’UN ESNAF LOKANTALARI” kitabının fotoğrafları usta ve tecrübeli yiyecek-içecek fotoğrafcısı Gökmen Sözen'in imzasını taşıyor. Esnaf lokantası kültürünün nostaljik kimliğini, kendi tarzıyla yorumlayan Gökmen Sözen, ödül kazanan bu kitaba fotoğraflarıyla ayrı bir değer kattı.
Kitapta tanıtımı yapılan İstanbul’un 40 esnaf lokantasınının çekimleri sırasında çok büyük özen ve çaba sarfettiğini belirten FoodinLife Genel Yayın Yönetmeni ve yemek fotoğrafçısı Gökmen sözen, emeklerinin bu ödülle taçlandırılması hakkında duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor: " Yorucu ama çok da keyifli bir çalışma neticesinde ortaya çıkan bu eserin, benim için önemi çok büyük. Çekimlerimiz sırasında esnaf lokantalarında eskimek üzere olan yemek kültürümüzün son kırıntılarını yaşadık, o nostaljik havanın içine girdik. çok keyifle çektiğim bu fotoğrafların böyle bir ödüle layık görülmesi beni çok gururlandırdı"
Kullanıcı yorumları :
ugur erkantar, 04.12.2009 - 16:04:12 tarihinde ekledi :
tebrik eder başarılarının devamını dilerim
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Singapur, 29 Michelin yıldızlı restoranın evi durumunda
Bu işte bir anne eli var; Pastannecim
İzmir’de işini aşkla yapan bir ekip; Bravo Patisserie
Marcel Ravin, Martinique'de restoran açıyor
Singapur'da bir gıda pazarında bulunan mekanlar Michelin yıldızına sahip oldu
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali kapsamında yarışma düzenliyor
Önce demokrasi sonra yerel, temiz ve adil yemek...
MeatCo ile steakhouse lezzeti sahile indi
İstanbul'un kalbinde damaklar fethedilecek
Yeni menü lezzet anlayışınızı değiştirecek
Gastronomi dünyasının en önemli gurme yazarlarından Ahmet Örs, yazılarıyla FoodinLife dergisinde
Kemal Demirasal, yepyeni projelerini FoodinLife okurları için anlattı
"Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir"
Dünyanın gözü onların üzerinde! Miksolojinin en iyilerini FoodinLife sizler için seçti...
Kavurucu sıcaklara karşı Plus Kitchen
Sait Halim Paşa Yalısı F&B Müdürü Ertaç Çamlıbel: “Bu yılın öne çıkan trendleri arasında sağlıklı beslenme önde geliyor”
Frigo-Pak Gıda iflas erteleme istedi
Turizmin kurtuluşu gastronomide
Dünyaca ünlü şefler sürdürülebilir gıda için toplandı
Nezih Müftügil yazdı: Gastronomi kenti Gaziantep’te hijyen
Napoliten lezzetlerden vazgeçemeyenlerin adresi Fratelli La Bufala
Dünyada en fazla tanınan şef: Gordon Ramsey
İstanbul'da denemeniz gereken 5 kahvaltı mekanı
Et cenneti diyebileceğimiz en iyi şarküteriler
Wuufbox Cafe Arnavutköy'de
Banu Özden yazdı: Toplumsal cesaret
Doal sağlıklı nesiller için bilgilendiriyor: Güvenli meyve tüketimi geleceğimiz için önemli
Pinkberry’den yazın en sıcak günlerinde leziz bir seçenek; Pinkberry Böğürtlen
İstanbul yeme-içme sahnesinin ütopyası; Delicatessen
Le Méridien Istanbul Etiler Executive Chef’i Erol Sarıdoğan: “Lokal mutfağın yükselişini çağdaş sunumlar tamamlıyor”
Ağustos, The Populist’te dolu dolu geçecek
Kilimanjaro Executive Chef’i Mustafa Otar: “Tabak, fikirlerimizin somut hale gelmesindeki deneme tahtamız”
Mantı ve içli köfteden fastfood zinciri kuracak
Swissôtel The Bosphorus, İstanbul şehrin merkezinde İstanbul’un en güzel halini yaşatıyor
Diversey Care; profesyonel bulaşık yıkama ürünü Suma DIME’ı geliştirdi
Develi restoranlarının Ramazan ayı rekoru: 100 bin kişi ağırlandı, 45 ton et tüketildi
Gurmelerin gözüyle artisan çikolatanın en özel adresleri
Aylin Yazıcıoğlu’ndan tatlı dokunuşlar
Four Seasons Hotel Istanbul At Sultanahmet Executive Chef’i Savaş Aydemir: “Tabağın merak uyandırması gerekir”
Göçmen Börekçisi tatlı telaşlarınızda yanınızda
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.