Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
GÖKMEN SÖZEN'İN OBJEKTİFİNDEN İSTANBUL'UN ESNAF LOKANTALARI KİTABI PARİS'DE ÖDÜL ALIYOR
Eklenme Tarihi : 04.12.2009 - 02:44:00
Paris’te düzenlenen “GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS 2009 “ Dünya Yemek Kitapları yarışmasının “Best Culinary Travel Guide” En iyi seyahat yemek rehberi kategorisinde ödül kazanan “ İSTANBUL’UN ESNAF LOKANTALARI” kitabının fotoğrafları usta ve tecrübeli yiyecek-içecek fotoğrafcısı Gökmen Sözen'in imzasını taşıyor. Esnaf lokantası kültürünün nostaljik kimliğini, kendi tarzıyla yorumlayan Gökmen Sözen, ödül kazanan bu kitaba fotoğraflarıyla ayrı bir değer kattı.
Kitapta tanıtımı yapılan İstanbul’un 40 esnaf lokantasınının çekimleri sırasında çok büyük özen ve çaba sarfettiğini belirten FoodinLife Genel Yayın Yönetmeni ve yemek fotoğrafçısı Gökmen sözen, emeklerinin bu ödülle taçlandırılması hakkında duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor: " Yorucu ama çok da keyifli bir çalışma neticesinde ortaya çıkan bu eserin, benim için önemi çok büyük. Çekimlerimiz sırasında esnaf lokantalarında eskimek üzere olan yemek kültürümüzün son kırıntılarını yaşadık, o nostaljik havanın içine girdik. çok keyifle çektiğim bu fotoğrafların böyle bir ödüle layık görülmesi beni çok gururlandırdı"
Kullanıcı yorumları :
ugur erkantar, 04.12.2009 - 16:04:12 tarihinde ekledi :
tebrik eder başarılarının devamını dilerim
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Fabio Brambilla ile “sardalya”ya yolculuk
Harbi Kebap harbiden iyi...
Kuruyemişte fiyatların düşmesini bekliyoruz!
Murat Bozok: Göcek'in incileri
Elite World Otellerinde taze otlar şöleni
Rafinera’dan arkadaş canlısı kampanya!
Vedat Milor: Gastronomik eleştirinin ölçütleri hatice mi netice mi?
Çipura ve levrek ihracatına sübvansiyon soruşturması
Karkas et ithalatına izin çıktı
Şehrin tadı Grand Hyatt’ta
Yörsan’ın iftar sürprizi sosyal medyada ses getirdi
Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn'dan "Chocolate Hour"
LAV ile daha tatlı
Vedat Milor: Güzel esnaf lokantası deyince…
Gümüşlük'te müzikli lezzetler!
Bayram lezzetleri Gloria Jean’s Coffees’den
Divan pastanelerinden çikolata tutkunlarına tatlı bir bayram...
Gucci ilk restoranını açıyor
Tat gıda "farkındayım" projesiyle gıda güvenliğinde farkındalık yaratıyor
Eski bayramların tadı Grand Hyatt'ta
Şerefe et Alaçatı'da sizi lezzet deneyimine bekliyor!
Türk halkı tavuk etini nasıl yiyor?
Fransız şefler İstanbul gastronomisini tartıştı
Bodrum’un yeni gözdesi The Club Beach By Bodrum Ramada
Michelin yıldızlı şeflerden form tutturan menüler
Crate and Barrel’dan brunch’lara özel sunum önerileri
Ali Esat Göksel: İtalyan mucizesinin sırrı "Aşk ile yapmak"
‘Günde yarım kilo ekmek yerim’
Vedar Milör'den doğru kahve önerisi
Türkiye her yıl 200 bin ton ayçiçek yağı ithal etmek zorunda kalıyor
Ahmet Örs: Ucuz, huzurlu sakız gibi bir ada
Bursa siyah inciri ihracatının artırılması hedeflendi
31. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali ertelendi
Nedim Atilla: Hardaldan hardaliyeye…
Veli Dede, Bozcaada’nın eşsiz doğasından ilham alıyor
Balkan lezzetlerinin İzmir’deki temsilcisi: Somunarası
Banu Özden: Hünkâr beğendi, ben ise aşık oldum... Türk mutfağının temel taşı "patlıcan"
Sürekli şaşırtan 7 Mehmet
Pizza Pizza, şube sayısını arttırmayı planlıyor
Sardes Kurucu Ortağı Mehmet Demir: “Hedefimiz; ürünlerimizi yurt dışında olduğu gibi Türkiye‘de de tanıtmak“
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.