Rational
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Chef’s Table Mutfak Akademisi’nde Eylül ayı workshopları
Farklı konseptli restoranları Maxx Royal Hotel Belek’te buluşuyor
Ehlikeyf ve "ah, o otel odaları!"
FoodinLife, Brezilya'nın birbirinden başarılı şeflerini mercek altına aldı
'Organik logosu olmayan ürünleri satın almayın'
İşte! FoodinLife en lezzetli İtalyan yemeklerini sizler için seçti
Claude Troisgros, Diners Club® Yaşam Boyu Başarı ödülü aldı
Safran’da lezzet yolculuğu
Öğrencilere lavanta kokulu burs geliyor
Palomar Bar& Restaurant'tan yaz günlerine özel kokteyller
Kestane balına yoğun ilgi
Yeni menü lezzet anlayışınızı değiştirecek
Türk gastronomisi ve Türk şarap sektörünün büyük kaybı
Dünya şeflerinin dört gözle beklediği "Yarının Mutfağı" temalı MAD Sempozyumu Kopenhag'da başlıyor
Müge Akgün: "Yine mi lüfere hasret kalacağız?"
Mirazur, 10. yaşını yıldız şeflerle kutluyor
İthal karkas eti alımı ihalesi yapıldı
TAŞFED "1.Mengen Ulusal Aşçılık Yarışması” düzenliyor
Fiskobirlik fındık fiyatını 14 liraya yükseltti
TAŞPAKON Türk mutfağını Mengen’e taşıyor
Ebru Erke: "Şehri saran sokak yemekleri dalgasından son gelişmeler"
Sosyal sorumlulukla ücretsiz tatil fırsatı
Lezzet mekanlarına Halkalı’ da bir yenisi daha katıldı; Anadolu Ziyafet Restaurant
Avustralya Türkiye'den Antep fıstığı talep ediyor
Boğaz’da caz zamanı
Zuma Palmarina Bodrum'un sonsuzluk havuzunda yeni suşi lezzetlerinin tadını çıkarın
Anadolu Yakası'na sağlık geliyor!
İşte! Afrika'nın en ünlü şeflerini FoodinLife sizler için seçti
Raffles Patisserie, ekmek ve kruvasan çeşitleriyle günün her saatine lezzet katıyor
Sokak lezzetlerine “Tabla” yorumu
Ruslar'a şeftali ihracatı başladı
Şehrin buluşma noktası: Mey Türk
Beluga Fish Gourmet’de davet sezonu açıldı!
World Gourmet Festival 19-25 Eylül'de Bangkok'ta
Selendi'nin yeşil altını: 'Kornişon'
Pıoppo Gelato'dan dondurmaya havyar yorumu
Goya’dan İstanbul boğazına yakışır hafif ve lezzetli yemekler..
Kivide hedef 100 bin ton üretim
Meal Box’tan akşam yemeğine enfes sufle hediye
Büyülü pastalar ve tatlılar festivali Journée Pâtisserie başlıyor!
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.