Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Meksika usulü yılbaşı kutlaması
Divan’ın Executive Şefi Giancarlo Gottardo: “Şefler televizyonda değil mutfakta olmalılar”
Nezih Müftügil yazdı: Aşcılar eldiven kullanmalı mı?
Enternasyonal mutfağın en geleneksel örneklerinden: Seraser Restaurant
Bernd Ackermann'ın felsefesi; mevsimine göre menüler hazırlamak
2014 Yılı Kristal Ağaç Ödülü Baydöner’in Oldu
DOYGUN’un tahıllı ailesi, yılbaşı sofralarınızı sıra dışı lezzetlerle taçlandıracak
Pınar kadınlara özel meyve suyu “Pınar Pink”i beğeniye sunuyor
Sağlıklı Sorular: Kefir Nedir, Evde Kefir Nasıl Yapılır?
Türkiye Geofit Bahçesi açıldı
Hisarönü ve Üçyıldız firmaları, partner firma olma kararı aldı
Karayipler'in en iyi restoranlarından biri: Dasheen
İstanbul'un en iyi pancake mekanları
Ufuk Kaan Altın'dan yepyeni bir gastronomi kitabı!
Efsane Çinli Alan Yau Londra’da Türk restoranı açtı!
Şanlıurfa gastronomisi müzeye sığmıyor
Marmarabirlik, Düzey Pazarlama A.Ş. ile birlikte çalışacak
Burger House, yeni ortağıyla büyüyor
2015’e leziz bir başlangıç yapmak isteyenler Rudolf’ta buluşuyor!
Dedeman Bostancı, ‘Geleneksel Dedeman Misafirperliği’ ile unutulmaz bir yılbaşı eğlencesi sunuyor
En iyi butik otel adayı; A’jia
Dedeman Palandöken sizi eğlenceli bir yılbaşı gecesine davet ediyor
Nuh’un Ambarı’nda dost ziyafeti
Grand Hyatt Istanbul "Yeşil Yıldızlı" oldu
Çikolata üreticileri: ‘Çikolata kıtlığı yolda’
İlk yeşil nesil restoranlar belli oldu!
Sahi, İstanbul’un nostaljik güzelliklerini yaşatmaya devam ediyor
"Dünyanın en pahalı bitkisi" millileştirildi
Noel ve yılbaşı sofralarına hindiler Den Catering’den
Anadolu'nun zeytin ağaçları "yavaş zeytinyağı" ile korunacak
Cipriani’den klasikleşen lezzetler
Çikolata ile Baskı Yapan 3D Yazıcı Türkiye’de!
Leziz bir yılbaşı yemeği Tadım Pizza’da yenir
Kydonia'da yeni yıla Ege denizinin tadı ve kokusuyla girin
İtalya'nın popüler restoran arama servisi Cibando Zomato tarafından satın alındı
Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz
Fransa Sarayı’nda Türk lezzetiyle buluşan “ördek” menülü akşam yemeği
Michelin yıldızlı İtalyan şef Massimo Bottura'nın ilk kitabı çıktı!
Sevdiklerinizi Kilye’nin doğal ürünleriyle mutlu edin!
Yılbaşının en sıcak tatlısı: Uludağ.
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
worldchocolatemasters.com
APM
Antakya Bakkalı
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.