Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Tüyap'da başladı
Öztiryakiler, sektörün önde gelenlerinden biri olmanın sorumluluğu ile İstanbul Gastronomi Festivali’ni destekliyor
Sirha Lyon'da en iyi 3 peynirci seçildi..
Altın Başak'tan Ümit Koç; “Türkiye’de olmayan çok yeni bir projemiz var”
Ahmad Tea Türkiye Distribütörü Burak Gümrükçü: “Çayımızın kalitesine güveniyoruz”
Beta Tea, her damak tadına ve her tarza hitap ediyor
Çaykur Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu: “Çok yakında beyaz çayı piyasaya sunacağız”
Doğadan Genel Müdürü Sumru Atalay: " Tüketicimizi doğanın cömert iyiliğiyle buluşturmaya devam edeceğiz"
Burger Break hızla büyüyor
Elverdi Kahve Genel Koordinatörü Alpaslan Elverdi: “Çay gurmesi Tea Forté şimdi Türkiye’de”
Bu şekeri yemeye kıyamayacaksınız!
AŞPAFED’in yeni başkanı Gökhan Tufan oldu
12. Coupe de France de la Boulengerie fırıncılık yarışması tamamlandı
Hem Anadolu hem Avrupa’ya Paşafırını’ndan iki yeni şube
Edition’dan Sevgiler Günü için hoş seçenekler...
İkiSatır, Sevgililer Günü’nde çiftleri bekliyor…
Four Seasons otellerinde aşk dolu hafta sonu
Metro, ürünleriyle Sirha Lyon'da göz dolduruyor
Unilever Food Solutions, 13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında Tüyap Fuar Merkezi'nde
Prestijli aşçılık yarışması Bocuse d'Or'u canlı izleyin!
Bocuse d'Or finali Sirha Lyon'da start aldı
Coupe du Monde de la Patisserie'nin dünya finalinde kıyasıya yarışan pastalar
Whittard Türkiye Kurucu Ortağı Uluç Dikici: "Whittard, 128 yıllık bir harman üssü"
Chado Kurucu Ortağı Barış Çekin: "Chado Tea Shop projemizi Aralık ayında hayata geçireceğiz"
Unilever Food Solutions Kanal Pazarlama Direktörü Emel Akman: “Demlik poşet çaylarımızla lezzet ve tasarrufu bir arada sunuyoruz”
Nezih Müftügil yazdı: Mutfak Ekipmanlarının Hijyenik Performansı
Dem Bebek çayın sıcaklığını Boğaz’a taşıyor
Ömür Akkor yazdı: Anadolu’dan iki kış tatlısı
Backhaus acıbadem kurabiyesi İstanbul'un en tazesi
Coupe du Monde de la Patisserie'nin dünya finalinde İtalya galip geldi
Hard Rock Cafe İstanbul Radyosu
BİZ Cevahir Hotel İstanbul; 2015’e ‘Yeşil Yıldız’ ile ‘Merhaba’ dedi.
Büyük çay markaları MÜMSAD çatısı altında, ortak bir kampanyaya imza attı
FoodinLife, dünya gıda sektörünün en büyük etkinliği Sirha Lyon’da..
Aşk'ın menüsü Divan'da
Hollanda’da domuz sosisine yenildik
İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi 16 Nisan’da
Pideci gözünü jenerik marka olmaya dikti
Saray Muhallebicisi Özdilek Park’ta
Yumurtacı 'alternatif ürünle alternatif pazarlara' yöneldi
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
worldchocolatemasters.com
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.