Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
İmpeks Yamasa Sos'lu Oyakodon tarifi
Kahve sanatla buluştu: Caffè Nero ile ilhamın ve sanatın peşinde
1. Uluslararası TAFED Aşçılar Şampiyonası Şubat ayında!
Felda Iffco Gıda 2014'te de şovları ile en çok ilgi gören firma oldu
Horeca Pazarının Lideri Hisar İstanbul’da Büyüyor
Sardunya Karaköy Yalı'nın mekanı ve menüsü yenilendi...
Krema, çikolata ve kahve Patisserie'nin yeni sayısında!
Sağlıklı beslenmede yeni ürünler: Cranberry ve Pikan
Gıda saklama konusunda şeflerin ilk tercihi: Erenil
Unilever aşçı ve şeflerle birlikte Alanya’daydı
Dünya Mutfaklarının Olmazsa Olmazı Atkins&Potts Finishing Soslar, Şimdi g2m ile Türkiye’de!
Banvit, tüketicilerini yeni katkısız lezzeti ile tanıştırıyor
Şehrin merkezinde taze balık ziyafeti!
CIPRIANI’den iş yemeklerine özel..
Doygun'dan 3 dakikada hazırlanan 3 yeni ürün
Pınar ile sofralarda “Tereyağlı Peynirli Su Böreği” keyfi
Doğanay fabrikasının kapılarını dünyaya açtı
Cihangir’in Gözdesi White Mill Kış’a Hazır! Ya Siz?
Chikuzen-ni (Aromalandirilmis Sebzeler ve Tavuk)
Chiquita Brezilya'ya satıldı!
Zade’den 30 milyon euro’luk yatırım!
Carte d’Or’dan yeni sürpriz; Kepekli Kek
Filizler Köftecisi ette olduğu kadar tatlılarında da iddialı
Kuru incir cep yakıyor
Amerikalıların yeni favorisi: Malatya kayısısı
Big Chefs’den kışa özel yepyeni lezzetler!
De’longhi, Braun ürünleriyle Murat Bozok's Kitchen'da
Değirmen tuzluklar revaçta
Karşı konulamaz “Karamel” lezzeti Pinkberry’de sizleri bekliyor
NewYork’un ünlü hamburgercisi SHAKE SHACK’dan; Apple Pie Concrete
LE PAIN QUOTIDIEN özel kış menüsünden; Baharatlı Çıtır Levrek ve Karides Salatası
Patisserie de Pera’dan masalsı tatlar
Bulgaristan'dan tatlı bir esinti: Poniçka
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!
Doğanın en taze lezzetleri Zeytinyalı Restoran’da
Caffisimo'dan şimdi de tam otomatik latte keyfi
Şefler ilk bölümde “domates”te buluştu
‘Lezzet ve tasarım buluşması’ 30 Ekim'de sizleri bekliyor
Çaykur Gaziantep’te Karadeniz rüzgârı estirdi!
Kraliçe arı Debra Roberts Türkiye'de
 
İmren Marmara
worldchocolatemasters.com
APM
Antakya Bakkalı
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.