Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Baktat, geniş ürün gamıyla EDT Expo’daydı
Eker, perakende sektöründe önemli bir atılıma hazırlanıyor
Aves; Safya ve enerji grubuyla gelişecek
Sanset, Zumosol ve Pernigotti ile birlikte ürün yelpazesini genişletti
Heg; So Sweet ve Hegmek markalarıyla EDT Expo’da beğeni topladı
Unilever Food Solutions, proje açısından yoğun bir dönemde
Fine Food Lojistik, unlu mamul sektörüne de el atacak
Derin Endüstriyel, EDT Expo’da endüstriyel temizlik ekipmanlarını sergiledi
Nilco, EDT Expo’da Premium serisiyle yer aldı
Kahvenin uzmanı olmak isteyenlere: Artisan Kahve Eğitimi ve İşletmeciliği
Sütaş, 40. yılını EDT Expo’da kutladı
Rella Gıda, kapasite arttırımıyla yoluna devam edecek
EDT Expo gastronomi şöleni heyecanına ortak olan herkese teşekkürler...
Tadı mühründe gizli lezzet: Kuzu incik
Tapasuma'ya bahar geldi
Nar Bağdatlıyan Otel ile tarihin merkezine yolculuk
Balparmak, TOÇEV işbirliğinde "Kahvaltılı Sabahlar, Sağlıklı Yarınlar" projesini hayata geçiriyor
Four Seasons Hotels Istanbul'da Paskalya Bayramı başlıyor
Mercedes-Benz Türk’ten lezzetli bir yolculuk için “Türkiye’nin yemek haritası”
Unilever Food Solutions dört ilde ‘Şapkadan Lezzet Çıkaran Şefler Buluşması’ düzenleyecek
24 KITCHEN’dan yeni program Silvia Colloca ile İtalyan Yapımı
Zeki Açıköz'den, Zekai Akademir'e teşekkür
Zeki Açıköz'den teşekkür
Aşpafed durmak bilmiyor
Yemek yarışması heyecanı Antalya'da
Horeca yeni atılımlarına devam ediyor…
Foodinlife'ın yeni sayısında Mey/Diageo Türkiye CEO’su Galip Yorgancıoğlu IWSA'yı anlatıyor
Japon gıda devlerinin İstanbul çıkarması
Cipriani’den hafif bahar lezzetleri
Kuru meyve sektörü 2023 hedeflerine ulaşmak için Kuru Meyve Çalıştayı’nda buluştu
Lezita PRO ürünleri, 3. Ev Dışı Tüketim Fuarı’nda sektörle buluştu
Pakmaya ekmeğin ustaları ile buluştu
Pakmaya ekmeğin ustaları ile buluştu
Pınar, evdeki iddiasını Ev Dışı Tüketim sektörüne taşıyor
Kendi mutluluğunu kendin yarat…
Görkemli ve etkileyici düğünlerin adresi Hilton İstanbul Bomonti
4. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda özel bir plaket töreni düzenlendi
AŞPAFED Başkanı Gökhan Tufan: “Beyaz ceketi giyenler, tek çatı altında bir bütün olmalı”
TAFED Başkanı Zeki Açıköz: “Aşçılar, gelecek nesiller için bayrağı hep yukarı taşımalı”
4. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması gerçekleşti
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.