Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Pastacılık sektöründe bir ilk: Alfa Kek Yağı
Barilla büyüyor, karbon ayak izi küçülüyor
Müge Akgün yazdı: Zeytinyağında kalite nasıl sağlanır?
W İstanbul'un gizli bahçesini keşfedin
“Jamie ile Hesaplı Mutfak” 2. sezonuyla 24Kitchen’da
Türkiye’nin ilk ve tek gurme koşusu Demak GurmeRUN 2015 ödülleri, sahiplerini buldu
Turkish Wine Alliance ile şaraplarımız Londra'da
Metro Toptancı Market, Coğrafi İşaretli Ürünler projesi ile Altın Pusula’nın sahibi oldu
L'oliva The Brasserie'ye İtalyan lezzet rüzgarı
Özgürlüğün yeni adresi
Coleen Donnelly ve Michael Holleman Ekol Culinary’de
Düzenleyici kurallara rağmen İtalyanların 10'da 8'i ek besin alıyorlar
Gerçek italyan kahvesi İstanbul'da..
37 Elde Meze artık on iki ay Bodrum'da...
AŞPAFED’ten açıklama
“Karaköy’ün lezzet ve keyif bereketi: ‘Nar Dükkan’
Günün her saati siyah çay içenlere, Chado’dan Earl Grey Decaf
Palivor Çiftliği Hot Dog severleri Nişantaşı'na bekliyor
Öztiryakiler-Metro Horeca Festivali’nde
Mikla, The World's 50 Best Restaurants'a girerek Türkiye'nin gurur kaynağı oldu!
Eataly İstanbul’da “İtalyan işi”
İstanbul Şef Aşçılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Polonezköy'de piknik düzenledi
100 milyon balık denizlere bırakıldı
Türkiye Genç Aşcı Yarışması, Özyeğin Üniversitesi’nde yapıldı
Unilever Food Solutions geleceğin şefleri ile mutfağa girdi
Kitchenette’in “Akdeniz Yemek”leri ile uzun yaşayın
Dardenia Fish&Sushi şimdi de Bağdat Cadde’sinde
Antep fıstığında tüm zamanların en büyük rekolte artışı
Süt üretiminde online sistem
Unilever, sürdürülebilirliği büyümenin itici gücü olarak görüyor
Gıda üretimi ve gıda güvenliği İstanbul’da masaya yatırdı
İster Boğaz’da, isterseniz Sultanahmet’in büyülü atmosferinde ramazan
Dünya Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Kongresi gerçekleşti
Küresel Gıda Güvenliği İndeksi sonuçlarına göre Türkiye 39. sırada
Hyatt Regency Istanbul Ataköy’ün Pastry Chef’i Robert Schielke: “Geleceğin trendi sağlıklı, küçük ve otantik tatlılar”
Pastalarının ünü dillere destan bir aile şirketi: Art Cafe
Dondurma, kahveyle birlikte Göktürk’te hayat buluyor
Efsina’dan iki yeni ürün
Academy RATIONAL semineri 21 Mayıs‘ta İstanbul’da gerçekleşti!
Bodrum'un mavisine inat yemyeşil kaya gölgesinin altında bir kaçamak
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.