Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan Inosmart
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Simit Sarayı, 2018 yılının sonunda bin şubeye ulaşmayı hedefliyor
Unilever Food Solutions geleceğin şefleri ve turizmcileriyle buluştu
Tarabya’nın lezzet bahçesi açıldı
Gıda sektöründe yenilikçi fikirlere fırsat
Yeme-İçme Alışkanlıkları ve Gastronomi Gelenekleri devam ediyor
Meksika lezzetleri kapıya geldi!
Sushi yapımının püf noktalarını Maromi'de öğrenin
SuperFresh’ten yepyeni lezzetli pizzalar: Mangalbaşı, AmanAdanalı ve Pizza Slim
Raya Organik’ten besleyici ve sağlıklı
Astoria’nın yeni gözdesi “Big Chefs”
Doygun’un yeni Kahveli Tiramisu Keki işinizi kolaylaştırıyor
Lucca Art'ta Aylin Yld sergisi
Lezzeti Erzincan’dan Tüm Türkiye’ye Yayılan Marka; Evin Döner
Ege’den Japonya’ya denizden gelen en güzel lezzetler Arşipel ve İnari’de!
Cantinery: Şık, şehirli ve gastronomik bir kantin
The Grand Tarabya'da Boğaz'a karşı Pazar Brunch'ı
Zengin Antep sofrası şehrin merkezine geliyor
“Bir Şefin Aklından” yeni bölümleriyle 24Kitchen’da!
Şehrin lezzet hareketi sizi doğaya çağırıyor
Efsina, Antalya'dan yeni işbirlikleri ile döndü
Nişantaşı şekerle dolacak!
Patisserie by FoodinLife, dinamik içeriğiyle baharı karşılıyor
“Otel sektörüne yönelik bir firmayız”
“Sektördeki kayıptan etkilenmeyeceğiz”
“Anfaş uluslararası bir boyut kazandı”
“Ev dışı tüketim için çözüm ortağıyız”
“Aşçı ve şeflerin olduğu her fuarda yer alacağız”
TÜYİB dernek başkanından davet
Metro Toptancı Market’te Thomas Rudelt’e yeni sorumluluk
Paskalya'ya özel sürprizler Divan Bodrum'da
Otel yatırımları fren yaptı
Shake Shack'ten yeni bir efsane: “ShackMeister Burger”
Pinkberry ailesinin yeni üyesi: “Mango” aromalı yoğurt
Türkiye, üç restoranıyla Time Dergisi'ne girdi
Elif İpek Türer'den: "İtalyanlar pizza diyor, biz pide"
Güliz Arslan'dan: "Yıldızlı şefin mutfağında ecel terleri"
Yasaklar gastronomi eğitiminin kalitesini engelliyor
Turgut Ay, Walter Eynard'ı ağırladı
“Türkiye’nin et ve süt sektörlerini dünya seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz”
Ahmet Örs'ten: "Çikolata bir sanattır"
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
worldchocolatemasters.com
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.