Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Gaziantep mutfağı dünya markası olma yolunda
Koza Mutfak'ta Başlangıçlar Uygulaması Eylül Ayı Programı
Mövenpick Hotels & Resorts’dan "Fener Balığının Sırları" menüsü
Mutfağa değer katan bir adres: Mutfak Kitap
Maria’s Cheesecake'ten anne tarifiyle cheesecake
MSA öğrencileri ve mezunlarına özel Demo Günleri 4 Eylül'e kadar devam ediyor
Hasadının taptaze meyvesiyle Vakko Passion geri döndü
Tropicana'ya 2 uluslararası ödül
Simit Sarayı'ndan çocuklara özel sandviç çeşitleri
Bozcaada'da Bağbozumu Festivali 5 Eylül'de başlıyor
Pınar Enstitüsü çiğ süt eğitimlerinin ikinci ayağını Eskişehir'de gerçekleştirecek
Kemal Özcan'dan City Cooks'ta özel etkinlik
Organik gıdanın incelikleri neler biliyor muyuz?
Türkiye Rusya'ya yumurta ihracatına başlıyor
Şehrin Lezzet Hareketi: Demak GurmeRUN
“İyi bir pizza elde etmek için hangi peynir daha idealdir?”
Anavarza Bal gurme serisinden sağlık deposu: Keven-kekik balı
Ahmet Yirmibeşoğlu: İyi yumurta, iyi beslenen tavuktan gelir
Marmara Adası'nda 'organik' zeytin üretilecek
Brezilya'ya bulgur ve makarna satma hazırlığı
Doç. Dr. Saadet Karakulak: Çinekop diye bir balık yok
Fındıkta rekor fiyat
Kültür balıkçılığı üretimi 4 katı arttı
Suriyelilerin tandır ekmeği Güneydoğu'da ilgi görüyor
Petifür trendi Körfez’e yayılıyor
İlklerin markası: Lider Çikolata
Dedeman İstanbul Pastane Şefi Sait Eroğlu: 'Pastacılıkta başarı orijinaline sadık kalıp, eski tekniklere dönerek mümkün'
Güney Kore’nin Paris Baguette zinciri şimdi de Fransa’da
İstinye'de yeni bir lezzet durağı: Melia Patisserie
Yeni Zelandalı bilim adamları pizzaya en çok yakışan peyniri buldu!
Akıllı Etiket sistemine erteleme
İstanbul'un kahveden sorumlu bakanı: Ministry of Coffee İstanbul
Damaklarda iz bırakan Trakya tatlıları
Hatay Mutfağının en güzel yemekleri Eylül ayında Grand Hyatt Istanbul'da
Gelato’nun 114 yıllık temsilcisi Giolitti Türkiye’de
Cakes&Bakes Genel Müdürü Volkan Cılga: “Butik üretimi 5 milyon Euro’luk bir yatırımla endüstriyel ölçeğe taşıdık”
Osmanlı’nın şekerleme kültürünü günümüze taşıyan adres: Altan Şekerleme
TÜRES Eataly konseptini Türk mutfağına uygulayacak
Yazın son trendleri Patisserie by FoodinLife'ın yeni sayısında!
Hershey’s Chocolate Chip Cookie sayesinde Pizza Hut gündemden düşmüyor
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.