Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Butik pastacıları buluşturan II. Cake Show İstanbul için geri sayım başladı
3 Michelin yıldızlı Alinea yenileniyor
Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ‘Yöresel Yemek Yarışması’ yapıldı
Türkiye’deki Prizrenliler Fliya Fest’de buluştu
Unilever Food Solutions, ‘Kıbrıs Mir Fest 2016’ya lezzet kattı
"Ürktüm ama horozun ibiğini tattım!" / Bilbao
Fındık ihracatı 1 milyar 750 mlyon dolar getirdi
Rhone Bağları'nın uyanışı
LAÜ Gastronomi öğrencileri Kıbrıs yemeklerini öğreniyor
Alancha'da Anadolu baharı
Mutfağın yıldızları gastronominin başkentinde buluştu
İAÜ’ de 2016 Bakliyat Yılı semineri
Bu mutfak çok sosyal
Pierre Hermé’nin yepyeni yaz lezzetlerini keşfedin!
Ünlü Fransız çikolatacı Patrick Roger'den 1 Mayıs'a özel çikolata!
Dünyaca ünlü pasta şefi Christian Escribà'dan Anneler Günü'ne özel benzersiz bir tatlı
1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlu olsun! ‪
Bu yaz Alancha’da neler oluyor?
Şehrin yeni nesil esnaf lokantası Arşiv, Türk mutfağının markası olmayı hedefliyor
Koza Gıda Pazarlama Müdürü Ahmet Şanoğlu: “Koza, gıda sektöründeki yeni akımların takipçisi”
Della Luna’dan gün boyu sürecek Anneler Günü Keyfi…
Delimonti, peynirin duayeni İlhan Koçulu’yu ağırladı
Zeelandia Türkiye’den pastacılıkta yeteneğinizi ortaya çıkaran sıvı şantiler
2. Uluslararası Pastacılar Festivali, 20-21 Mayıs 2016 tarihinde zirvede ‘fırtınalar’ estirecek
II. Ulusal Aşçılık Kampı şenliklerle tamamlandı
Liverpool’da Türk mutfağı şovu
Avrasya Aşçılar Derneği ilk sosyal sorumluluk projesini 27 Nisan’da Okan Üniversitesi’nde gerçekleştirdi
Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, Trendy Lounge & Bar’da keyifli saatler vadediyor
Her ‘köy yoğurdu’na aldanmayın
Aşçılık Kampı son gününde gastronominin ünlü şeflerini ağırlıyor
Dünyanın En İyi Kadın Şefi Dominique Crenn: "Umarım bu ödül, hayalleri peşinden giden geleceğin kadın şeflerine motivasyon olur"
Suvla Kanyon açıldı!
Enginar Festivali, 2. gününde zengin bir program ile devam ediyor!
Rene Redzepi’nin kurduğu konferanslar serisi MAD 5 “Yarının Mutfağı” başlığı ile 28-29 Ağustos’ta Kopenhag’da!
İstanbul'a özgü bir meze olan 'topik'e Maksut Aşkar yorumu Neolokal'de!
Yeniyerel Sohbetler No:15 dijital ortamda yemeği konuşacak
Anneler Günü'nde kahveniz Kahve Limanı'ndan
Zeelandia Türkiye’den Creme Bourbonessa pasta kreması toz karışımı
Glutensiz yaşamak mümkün!
Gökmen Sözen, Kanal 35'te 'Ağız Tadıyla' programının konuğu oldu!
 
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.