Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Reis Gıda'dan coşkulu 23 Nisan kutlaması
Nestlé, ailesiyle yemek hazırlayan çocukların daha fazla sebze tükettiğini saptadı
Tarihi Konak 'Mardius'tan Asırlık Mardin Lezzetleri
Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı 24 Nisan’da gerçekleşecek
Go Mongo’dan Yeni Lezzetler
Alışılmışın Dışında Bir Şarküteri Kauf
Gıdada Devrim Yaratan Ürünler “Keşif Turları”yla Tanıtılacak!
Güllüoğlu Süt Sektöründe
Gastromasa: Otellerde Yiyecek İçecek Departmanları Nasıl Bir Strateji Uyguluyor?
Egg&Burger, 101 İstanbul Lezzeti Festivali’nde
Lacivert’ten Anneler Günü Brunch’ı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!
Jamie’s Italian, 23 Nisan Çocuk Bayramını Kutluyor!
Karadeniz’in Meşhur Ayder Kahvaltısı İstanbul’da
2. Gıda Konferansı Marriott Hotel Asia’da gerçekleşti
Barilla yerel zincirlerle buluştu
Marriott Hotel Şişli’ye özel lezzet: Şişli Delight Roll
Carte d’Or’dan nostaljik lezzet: Rulo Pasta
Kahve sektörü hızla büyüyor!
NAR Gourmet’ye Bir Altın Ödül de New York’tan!
Seyidoğlu'ndan pasta üretim atağı
İstanbul Ticaret Odası'nda 'Baklava' Paneli Düzenleniyor
SÜGAV 2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi 7 Mayıs'ta
Puratos’tan poğaçada devrim
'Anadolu’da Bağcılığın Tarihi: Bizans ve Osmanlı’da Bağcılık Kültürü' söyleşisi Yeditepe Üneversite'sinde gerçekleşti
Türkiye aşçılık tarihi bir ilke tanıklık edecek
23 Nisan'da Big Chefs'lerde cupcake şenliği var!
Mondeléz Türkiye Genel Müdürü Antoine Collette: “Yerel değerlerle birleşerek büyümemizi sürdüreceğiz”
Fat Chef 3 Liseler Arası Yemek Yarışması 18 Nisan’da yapıldı
Zouk Balık, Trump Cadde’de
MSA ile tanışma günü 26 Nisan’da tekrarlanıyor
Da Mario’da ‘Puglia Bölgesi Lezzetleri’ Sizi Bekliyor
Nar Gourmet, Altın Madalya ödülüne değer bulundu
Hindi Etine İlgi Artıyor
Pera Palace Hotel Jumeirah’nın Özlenen Mekânı Orient Terrace Açılıyor
Filiz Makarna ve Ebru Omurcalı, Karadeniz’de makarna severlerle buluştu
P.F.Chang’s’den “Öğle Teneffüsü” konsepti
"Osetra Havyarı" The Marmara Taksim Hotel'de tanıtıldı
Vault Karaköy, Elit Çikolata'nın “Sweet History of Beyoglu” atölyesini ağırladı
Mardin’in asırlık lezzet geleneği yeryüzüne çıkıyor
 
Antakya Bakkalı
Gökmen Sözen

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.