Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Ünlü şefler 1000 saat boyunca uçakta yemek yaptı
“Sahi”den lezzetlerle geleneksel kültürümüze yolculuk
Ülker, dünyanın çevresini 4 kez daha az döndü!
Şerbeti az lezzeti bol; Acemoğlu Baklava
'Piliçte ABD ile yarışıyoruz ama ihracat desteğimiz yok'
Ramazan ayında Armada Otel'den dört özel seçenek
Cakes&Bakes’ten Ramazan’a özel lezzet Hurmalı cheesecake
Lezzet imparatorluğu Haliç'te ilk şubesini açtı
Elite World Otelleri'nde iftar sofraları
IZAKA'da ‘Kalkan Balığı Haftası’ 5 Haziran’a kadar devam ediyor
Norveç’in tadına bakın
Hilton ParkSA İstanbul eşsiz Boğaz manzarasıyla sizleri bekliyor
İstanbul'un "ekler" duraklarının haritasını mercek altına aldık
Muratbey’e dünyaca ünlü "QUDAL-Kalitede 1 Numara" madalyası
Türkiye bir kebap cennetidir
Nice'de lezzet turu / Fransa
Sıradanlığıyla şaşırttı
İngiltere'den kurutulmuş havuç talebi
Beypiliç, yeni hedefleriyle büyümeye devam edecek
Ankara kahveye doydu
Makarna deyip geçmeyin…
Antik çağ kaplarında Roma dönemine ait yemek yaptılar
Erguvan Restoran’da keyifli iftarlar
Anadolu lezzetleriyle iftar, Kiva Bomonti'de
Değerli şef Bayram Dönmez'in ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz
Taze ve lezzetli pastaların değişmeyen adresi; Mr. Cookies
Soğukçeşme Sokağı'nda yeni bir dönem başlıyor...
En tatlı hayallerinizin lezzet durağı; Qurabiye
Big Dessert'ten şekersiz lolipop
1. İçanapafed Türk Mutfağı Kebap Yarışması ve Gençlik Şöleni sona erdi
Londra’dan sonra ikinci Kahve Dünyası Romanya’da açıldı
Burger tutkunları 28 Mayıs Dünya Burger Günü’nü Hellmann’s ile kutladı
Radisson Blu’nun İstanbul’daki en yeni oteli Radisson Blu Ottomare Hotel Ataköy açıldı
Yeniköy’ün gözde buluşma noktası: Dizzy Brasserie & Cafe
Ramazan'ın özlenen lezzetleri İstanbul Marriott Hotel Şişli'de
Fimak Makina CEO’su Zorman Bayramoğlu: “Fimak müşterilerine hizmetlerini çözüm ortağı olarak sunuyor”
Kızıltoprak’ta şeker gibi pastaların adresi Yirmidört
Alsancak Şenliği'nde Balık-Ekmek
Yarının kadın aşçılarına global destek!
Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali ziyaretçileri bekliyor
 
Golf Dondurma
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.