Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
TAFED'den Londra Hotelympia 2014 hakkında açıklama
Pennsylvania'da bir hastane 'tarladan hastaneye' organik gıda sunmaya başlayacak
Vintage menü meraklılarına özel site: Cool Culinaria
Vodafone Türkiye'den Danone Hayat İçecek için özel proje
Jamie, Amerikan Gıda Güvenliği Standartları'na savaş açtı!
Antalya'nın meşhur mor üzümü üretimden kalktı
Osmani'de 'Hafif Türk Yemekleri' menüsü devam ediyor
Küba kahve geleneğinden ilham alan yeni Nespresso Limited Edition Cubania
İzmirli balıkçılar sezona keyifsiz başladı
Kahve tutkunlarının mutlaka görmesi gereken 11 şehir!
Danone Türkiye’den Güney Afrika’ya önemli atama
Banvit'e Amerika'dan ödül
İnoksan, bulaşık yıkarken de çevreyi düşünüyor
Kuru kayısının fiyatı 3 katına çıktı!
BTA'nın sevilen markalarından kahvaltı sofralarınıza leziz alternatifler
Gloria Verde Resort'e Yeşil Yıldız
D.ream İstanbul Port'ta büfe açıyor!
Barilla'nın gurme turlarıyla İtalyan mutfağının sırlarını keşfedin
Çaykur dünya markası olmayı hedefliyor
Bakliyatçıların hedefi Afrika, Uzakdoğu ve ABD pazarı
Gurme menüler için ünlü şeflerle anlaşan havayolu sayısı artıyor
Simit Sarayı'ndan sevdiklerinize küçük sürprizler
Mengen Aşçılar Yarışması'na başvurular başladı!
Aleta Sofra Tekstilleri ile şıklığı masanıza taşıyın
Chocolate Academy workshopları için ekim ayı kayıtları devam ediyor
Çikolata fiyatlarına artış geliyor
Burger King kahve zinciri satın alıyor
Rusya süt ve süt ürünlerini Pınar'dan alacak
Ferit Şahenk restoran işindeki cirosunu açıkladı
Pan Börek'in sahipleri iflas erteleme istedi
Limani Balık yeni sezona hazır
Dünyanın en iyi 7 İspanyol restoranından 3'ü Fagor Endüstriyel kullanıyor
Aromanın yeni ürünü: Aroma Ice Tea
Eskişehir'de buğdayın 'parmak izi' çıkarıldı
Pinkberry keyfi şimdi 'Ev Boyu'
Shake Shack'te 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel iki yeni lezzet
Burger King merkezini Kanada'ya taşıyor
Pastırmayı sahiplenen Bulgaristan'a Kayseri'den tepki yağıyor
Porland Kuşadası açıldı
Sofralık zeytinde tuz oranı azaltıldı
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.