Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Blue Food Professional, ürünlerini ilk defa Anfaş Food Product 2016’da görücüye çıkardı
Genç barmenler yarışıyor
Bakliyatlı lezzetler devam ediyor
Türk yeme-içme sektörünün duâyen ismi Erol Kaynar, FoodinLife’ın kapak konuğu oldu
Karadeniz’e kruvaziyer turizmi ile 1 milyon turist çekebiliriz
Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, 33 otel arasında dünyada birinci oldu
MSA ekmek alanında uzmanlaşmak isteyenlere dopdolu bir program sunuyor
Arda Türkmen Akasya Sohbetleri’ne konuk oldu
“Köşebaşı” Körfez Bölgesi’nde atağa kalktı
Anadolu Lezzetleri Buluşması’nın ikinci durağı Akdeniz Çanağında, Adana’daydı
Ferah Mekan, natürel lezzet: Mr. Meat Steakhouse
Mövenpick Hotel Istanbul'da Kadınlar Günü kutlaması
Swissôtel The Bosphorus, İstanbul’un dayanılmaz lezzetleri sizi bekliyor
The Galliard'ın Aşk Tatlısı özel leziz menüsüyle sizleri bekliyor
Fransa Sarayı’nda aşk dolu lezzetler, İnoksan mutfağında hazırlanacak
İmren Marmara füme ve marinasyon ürünleriyle ANFAŞ Gıda Fuarı'nda yerini aldı
TAŞPAKON, 90 günde 7 büyük organizasyon ile bir ilke imza atıyor
Museum Hotel'e ünlü şef Murat Bozok'tan ilham veren lezzetli dokunuşlar
Emporio Armani Ristorante'de çok özel bir Sevgililer Günü
Tom’s Kitchen İstanbul’dan Sevgililer Günü’ne özel lezzetler
TAFED, fuara renk ve lezzet katıyor
En lezzetli workshop'lar Mart ayında MSA'da!
Pesto Italiano'da pizza aşkına!
Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın gıda ve gıda bileşenleri endüstrisi dördüncü kez Fi Istanbul 2016’da biraraya gelecek…
‘Baylo’da buluşalım’
Raffles zincirinin ilk pastanesi Raffles Patisserie, Türkiye'de açılıyor
Anadolu Yakası’nda keyifli brunchların yeni adresi: Elements All Day Dining Restaurant
Raw Food Sertifika Programı başlıyor
ANFAŞ Gıda Fuarı’nda farkındalık yaratıyorlar
Bakliyat Yılı TAFED’le ANFAŞ Gıda Fuarı’nda temsil ediliyor
ANFAŞ Gıda Fuarı başladı
Puravita ile ekmeklerde sağlık ve lezzet bir arada
Ödüllü Pastry şefi John Kraus, Rose Street Patisserie'yi açıyor
Amerikalı şeften tarçınlı donut
Et fiyatlarına düzenleme yapıldı (Kıymanın kilosu ne kadar oldu?)
Çikolatanın farklı aromalarla buluşması
Nar Gourmet, çikolatalı reçelleri ile hayata mutluluk katıyor
Fikret Özdemir: “Aşçılar Derneği olarak Türkiye’nin yöresel lezzetlerini desteklemeye devam edeceğiz”
Electrolux Profesyonel MasterClass Mutfak Seminerleri büyüyerek devam ediyor
Any’de hafta sonu brunchları başladı
 
Protel e-dönüşüm
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.