Rational
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
En lezzetli Uzakdoğu Çayı: Omija
Doğal ve sağlıklı lezzetlerle Beşiktaş’ın en yenisi B. BLOK
Yazın en gözde mekanı oldu
Burası sizin ikinci oturma odanız
Hyatt Regency Istanbul'da Tayland Rüzgarı
Bizi biz yapan şeyler ve mutfağımız
Bask mutfağının usta şefi Josean Alija 10 Aralık'ta Gastromasa'da
Alaçatı Muhallebicisi'nden genç girişimcilere uygulamalı eğitim desteği
Uluslar arası yarışma Varlhona C3, 24 Ekim'de Brooklyn'de yapılacak
Cotswold House Hotel Michelin yıldızlı Martin Blunos’u ağırlıyor
Compass Group dünyayı değiştiren 50 şirketten biri oldu
Good Food Guide UK'nin en iyisi: L'Enclume
Şanghay'da 6 avroya 2 yıldızlı restoranda ziyafet
World Chocolate Masters'ın teması açıklandı: Çikolatanın geleceğine derin bir bakış
Başyazıcı Et Ürünleri, 8 milyon TL'lik tesis yatırımıyla birlikte ulusal marka olma yolunda
Şangay'ın Michelin yıldızlı restoranına kapatma kararı
Kraliyet ailesinin çayı yeniden şehre dönüyor
Juico,Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek
Bosch bayileri MUM Mutfak Makinesi ile pratik lezzetlere imza attı
Belçika’nın ünlü markası La Lorraine 100 milyon TL’lik yatırım ile Türkiye’de unlu mamuller pazarına girdi
Bağbozumu İstanbul, İncirli Şaraphane'de
Virgilio Martinez'in 10. yaşını kutlayan Mirazur'a konuk olduğu geceye FoodinLife olarak katıldık
Kent Boringer www.kentboringer.com ile sofranızdaki lezzeti bir tık ile kapınıza getiriyor
Kremalı bisküvilerimiz Maldivlerin ağzını tatlandıracak
KasapDöner’den heyecan yaratan kampanya
Kırmızı et fiyatları stabil hale gelecek
Mey / Diageo Türkiye CEO’suna Diageo Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesi ülkeleri de bağlandı
İşte Şangay'ın ilk 3 Michelin yıldızlı restoranı: T'ang Court
Şehrin merkezindeki mola yeri: PS Lounge
Bulgurun besleyiciliği pirinç ve makarnadan fazla
Kosova’nın birbirinden leziz yemekleri tanıtıldı
Gaziantep, Aşure ile Guinness rekorunu kırdı
Şahenk, Reina’yı tahliye ettiriyor
Vedat Başaran, Gaziantep'te düzenlenen Dünya Barış Günü etkinliğine katıldı
Gaziantep'te Dünya Barış Günü kapsamında 3 ton 192 kilo aşure pişirildi
Dünyada Türkiye'nin adını başarıyla temsil eden 4 Türk şef Gastromasa’da
Singapur'un lezzetli steak'leri Cut by Wolfgang Puck'ta
Gıda güvenliği için önemli bir adım atıldı
3 Michelin yıldızlı şef Napa'da Kenzo isimli restoranı açıyor
İtalya Çikolata Festivali'ne gidiyoruz
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.