Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
TAFED Türkiye'yi Suudi Arabistan'da temsil etti...
P.F. Chang's'te Karides Festivali başladı
Tarhunlu Hardal ile lezzet deneyimi; Maille Tarhunlu Hardal
Coca-Cola'nın patronu: Ayvalık'tan her yıl öğrenci getiriyoruz
g2m, 'İthal Gurme Ürün Gamı Lansmanı'nda şefleri ağırladı!
Msa Adana'da geleceğin şefleriyle tanışacak
Rudolf'u da bünyesinde bulunduran ‘10 karaköy, A Morgans Original’ kapılarını açtı!
Patisserie'nin yeni sayısında gurmelerimiz 'lezzet okyanusu çikolatanın' en iyi adreslerini sizler için seçti!
Cihangir’deki en samimi kahve köşeniz: 7Gr
Yeşilköy’ün köklü pastanelerinden: Hacı Bozan Oğulları
Backhaus doğal ve katkısız ekşi mayalı yeni taş fırın ekmekleri
Artisan eklerin dehası: L’Éclair de Génie
Boğaz’da şefiniz büyük sanatçılar
Bir lezzet harikası Filizler fıstıklı steak köfte
Monaco Turizm ve Kongre İdaresi Genel Müdürü Guillaume Rose: “Monaco; gurme mutfağı için doğal bir mabet”
Mondelez International Türkiye'deki fabrikasına 24 milyon dolar yatırım yapacak
Jura Impressa Serisi 20. yılını kutladı
Big Chefs Etiler’de efsane brunch
Gaggenau’dan şık mutfaklara minimalist ve hızlı, yeni davlumbazlar
İstanbul buram buram kahve kokacak: “İstanbul Coffee Festival" başlıyor!
Chobani’den Amerika’daki yeni girişimciler için “Chobani Gıda Kuluçkası”
Walkin29’da denize sıfır brunch keyfini sakın kaçırmayın!
La Petite Maison’da yılbaşını özel müzik keyfiyle yaşayın!
Park Bosphorus Hotel’de unutulmaz yılbaşı
Deniz tutkunlarının başkenti
Luxembourg Dünya Aşçılar Olimpiyatları
‘’Yeni Yıla Yakışan Lezzetler ’’
Doors Akademi’ye yılbaşı gecesi hazırlıkları damgasını vuruyor
Swiss Cake pastaları yenilendi
Coffeeshop Company’den kışa özel lezzetler
Carl’s Jr.’dan üç efsane lezzet aynı anda
Geleneksel Tat Pideye Simit Sarayı yorumu
İstanbul’da bir Egeli: "Roka Pera" yeni sezonu açtı
Simit Sarayı lezzetleri artık New York’ta
Lindt ile çikolata tadında bir yıl sizi bekliyor
Uzakdoğu lezzetlerinin en şık hali Far East
500 yıllık unutulmayan lezzet
Bebeto şekerleri ile sevdiklerinizi yılbaşında mutlu edin!
Yılbaşı balosunun vazgeçilmez adresi Pera Palace Hotel Jumeirah
Yılbaşı sofranızı konuşturacak bir lezzet!
 
İmren Marmara
worldchocolatemasters.com
APM
Antakya Bakkalı
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.