Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Dünyanın en iyi restoranının şefi Joan Roca, Türkiye gastronomi turnesini anlattı
Crate and Barrel, hem göze hem de kalbe hitap eden tatlı sunumlarınıza ilham veriyor
Eski tavukların lezzeti nerede?
Ezilen toplumların yemekleri
Saf Kafkas arılarından şifalı ballar
Kebabın müziği klasik rock olmalı
Akdeniz mutfağının ev hali
Anzer balında rekor üretim bekleniyor
Faruk Güllüoğlu’dan fıstık üreticilerine kaçak uyarısı!
30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun!
Bonservis Satınalma Müdürü Fatih Kuş: “Şarküteri grubumuzdaki jambon ürünlerimiz çok ilgi görüyor”
Yemeğin İtalyancası
Ahmet Örs yazdı: İzlanda mutfağının kokmuş süprizi
MND Gıda Genel Müdürü Hüseyin Şeherli: “2015 Lokman Kahvaltılık için yeni ürünler yılı olacak”
İstanbul'da balıkçıların hedefi 50 bin ton balık
Dünyanın neresinde neyi tatmalı ?
Sapanca’nın karlı dağlarından...
Koza Gıda Ürün Müdürü Tuğba Türkmen: “Sloganımız; dünya üretir, Koza Gıda sizler için getirir…”
Gıda deyip geçmeyin, açıkta satılıyorsa insan hayatını tehdit edebilir
Karaköy’ün esnaf yüzü: Simitçi, kahveci, gazozcu...
Donipa Gıda Pazarlama Müdürü Hakan İsen: “Yeni fikirlerle farklı ürünleri piyasaya sunmaya devam edeceğiz”
30 bin ton et ithalatına izin
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ ünlü Amerikan Liderlik Programına seçildi.
Sultanahmet Köftecisi'nden dev anlaşma...
Alaçatı'nın tek 3. dalga kahve keyfini yaşamak için “Kuş Cafesi ”ne bekleniyorsunuz
Kozalive'da Sicilya Zeytinyağları Tadım Atölyesi!
Gastromasa, dünyaca ünlü şefleri ve yatırımcıları bir araya getiriyor
Nar Gourmet, Anadolu’nun eşsiz zeytinyağları için yine yollarda
Ocean Spray ve U.S. Pecans WorldFood İstanbul 2015 Gıda Fuarı için İstanbul'da!
Mehmet Yaşin yazdı: Sardalyeye aşk mektubumdur
Gastronomika ile tanışmanın en kolay yolu: Açık Mutfak
Çatal, kaşık ve bıçaklarınız çöpe gitmesin!
Türk fındığının coğrafi haritası çıkarılacak
Ucuz kestane şekerinin içeriği ortaya çıkacak
Dünyanın fincana doğrudan servis yapan ilk Türk kahvesi makinesi Arzum OKKA ABD pazarına giriyor
Yaz aylarının en serinletici tatlısı dondurma…
Yılandan korkmayın lezzetli olduğu zaman
Salat, sektörde gücünü arttırmayı hedefliyor
Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan: Tehlike tüm pirinç çeşitlerinde
Sonbaharda kaçırılmaması gereken gastronomi etkinlikleri
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.