Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Bodrum’un yeni gözdesi The Club Beach By Bodrum Ramada
Michelin yıldızlı şeflerden form tutturan menüler
Crate and Barrel’dan brunch’lara özel sunum önerileri
Ali Esat Göksel: İtalyan mucizesinin sırrı "Aşk ile yapmak"
‘Günde yarım kilo ekmek yerim’
Vedar Milör'den doğru kahve önerisi
Türkiye her yıl 200 bin ton ayçiçek yağı ithal etmek zorunda kalıyor
Ahmet Örs: Ucuz, huzurlu sakız gibi bir ada
Bursa siyah inciri ihracatının artırılması hedeflendi
31. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali ertelendi
Nedim Atilla: Hardaldan hardaliyeye…
Veli Dede, Bozcaada’nın eşsiz doğasından ilham alıyor
Balkan lezzetlerinin İzmir’deki temsilcisi: Somunarası
Banu Özden: Hünkâr beğendi, ben ise aşık oldum... Türk mutfağının temel taşı "patlıcan"
Sürekli şaşırtan 7 Mehmet
Pizza Pizza, şube sayısını arttırmayı planlıyor
Sardes Kurucu Ortağı Mehmet Demir: “Hedefimiz; ürünlerimizi yurt dışında olduğu gibi Türkiye‘de de tanıtmak“
Tarihi Yarımada’nın en lezzetli mekânlarından: Mihri Restaurant
Nezih Müftügil: Değişen aşcı profili ve hijyen
Geçmişin anılarına sahip çıkan, yüzü geleceğe dönük bir mekân: Bistro 33
Ünü dünyaya yayılan açık hava pazarı: Tire Pazarı
Yaşam stili meyhane ve Refik
Ağustos sıcağına hayat öpücüğü yemekler
SETBİR dünyanın en kapsamlı sürdürülebilirlik platformu UNGC’ye katıldı
Sofralarda Salat lezzeti
Gizia 5 Oda Restaurant&Bar bu yaz da keyfe yelken açıyor
Pakmaya’dan fırıncılara özel iki yeni ekmek premiksi: Prestige Artizan ve Ciabatta
Little Caesars, Adanalı yatırımcıları bekliyor
FoodinLife’ın yeni sayısında Fabio Brambilla ile “sardalya”ya yolculuk…
Ünlü ressam Jackson Pollock ile akşam yemeğine davetlisiniz
Ahmet Örs: Küçük Hindistan cevizi 'Muskat'
Akıllı etikete son 5 ay
Sheraton Hotel Istanbul Ataköy Executive Chef’i Ali Elikkaya: “Lezzetli yemekler üretmek bir uzmanlık işidir”
Müge Akgün: Kanyon'dan yeni yeme-içme mekanları ve DOT sürprizi!
Godiva’nın ünlü çikolata şefi Phillipe Daue cemiyetin ünlü isimlerine çikolata eğitimi verdi
Vedat Milor: "5 yıldızlık dondurma"
Şeflerden mutfakların akıllı yardımcısı İnosmart ile kusursuz lezzetler
Baydöner İskender'in yeni restoranı, Cevahir AVM'de açıldı
Mutfak meraklıları için 9 adımda aşçılık eğitimi Soffa'da
Viaport Venezia yarın açılıyor!
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.