Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Ünlü şef Michael Mina'dan yeni proje
Modern pastacılığın İtalyan mimarı Gianluca Fusto
Genç ve dinamik bir kahveci: Coffee Sapiens
Burj al Arab'a Michelin takviyesi
Yaz bitmeden yapılacak 20 şey
Tom Kerridge Gloucester Quays Food Festival'da
Colmar'da olağanüstü bir lokanta
Galata’da lezzet ve ambiyans Federal Coffee Company’de birleşiyor
Vedat Milor:"İstanbul’da daha iyisi yok: Adana Ocakbaşı Kurtuluş"
Singapur, 29 Michelin yıldızlı restoranın evi durumunda
Bu işte bir anne eli var; Pastannecim
İzmir’de işini aşkla yapan bir ekip; Bravo Patisserie
Marcel Ravin, Martinique'de restoran açıyor
Singapur'da bir gıda pazarında bulunan mekanlar Michelin yıldızına sahip oldu
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali kapsamında yarışma düzenliyor
Önce demokrasi sonra yerel, temiz ve adil yemek...
MeatCo ile steakhouse lezzeti sahile indi
İstanbul'un kalbinde damaklar fethedilecek
Yeni menü lezzet anlayışınızı değiştirecek
Gastronomi dünyasının en önemli gurme yazarlarından Ahmet Örs, yazılarıyla FoodinLife dergisinde
Kemal Demirasal, yepyeni projelerini FoodinLife okurları için anlattı
"Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir"
Dünyanın gözü onların üzerinde! Miksolojinin en iyilerini FoodinLife sizler için seçti...
Kavurucu sıcaklara karşı Plus Kitchen
Sait Halim Paşa Yalısı F&B Müdürü Ertaç Çamlıbel: “Bu yılın öne çıkan trendleri arasında sağlıklı beslenme önde geliyor”
Frigo-Pak Gıda iflas erteleme istedi
Turizmin kurtuluşu gastronomide
Dünyaca ünlü şefler sürdürülebilir gıda için toplandı
Nezih Müftügil yazdı: Gastronomi kenti Gaziantep’te hijyen
Napoliten lezzetlerden vazgeçemeyenlerin adresi Fratelli La Bufala
Dünyada en fazla tanınan şef: Gordon Ramsey
İstanbul'da denemeniz gereken 5 kahvaltı mekanı
Et cenneti diyebileceğimiz en iyi şarküteriler
Wuufbox Cafe Arnavutköy'de
Banu Özden yazdı: Toplumsal cesaret
Doal sağlıklı nesiller için bilgilendiriyor: Güvenli meyve tüketimi geleceğimiz için önemli
Pinkberry’den yazın en sıcak günlerinde leziz bir seçenek; Pinkberry Böğürtlen
İstanbul yeme-içme sahnesinin ütopyası; Delicatessen
Le Méridien Istanbul Etiler Executive Chef’i Erol Sarıdoğan: “Lokal mutfağın yükselişini çağdaş sunumlar tamamlıyor”
Ağustos, The Populist’te dolu dolu geçecek
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.