Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
Ümit Yüksel" Pastanecilik Sektörü İnanılmaz Bir Yükseliş İçindedir''
Eklenme Tarihi : 20.08.2010 - 07:16:00
Food in Life bünyesinde çıkacak olan ve pastanecilik sektörüne hayat verecek olan dergimiz Patisserie by Food in Life dergisinin çıkmasının arifesinde gastronomi sektöründe işin nabzını tutan kişilerden biri olan Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’e pastanecilik sektörü ile ilgili bazı sorular sorduk. Başarılı bir şef ve takım kaptanı olarak Ümit Yüksel’in verdiği cevaplar…
Türkiye’de pastanecilik sektörü ne durumda? diye sorduğumuzda Ümit Yüksel bize pastanecilik sektörünün inanılmaz bir yükseliş içinde olduğunu gözlemlediğini söyleyerek söze başlıyor. Ardından dünyanın en başarılı pastacılar listesine giren arkadaşı Yusuf Yaran’la bu konuda yaptığı sohbetten bilgiler aktarmaya başlıyor. Yusuf Yaran’a neden Türkiye’ye dönmediğini soran Ümit Yüksel, cevap olarak Yusuf Yaran’dan henüz erken cevabını aldığını söylüyor. Neden erken olduğunun sebeplerini de bize açıklayan Ümit Yüksel, öncelikli sebebin bu şeflerin masrafını karşılayacak zihniyetin henüz Türkiye’de oluşmaması olduğunun altını çiziyor.
Sektörün gelişimi için hali hazırda bulunan otellerin yanı sıra lüks servis hizmeti ve anlayışı olan otel zincirlerinin de Türkiye’ye gelmesi gerektiğini söyleyen Ümit Yüksel, böylelikle Türkiye’de gelişim süreci hızlanacaktır diye belirtiyor. Yetişen şeflerin Türkiye’ye gelmemesindeki tek sebebin maddi olmadığını da söyleyen Ümit Yüksel, şeflerin yaratıcılıklarının da işletmelerin bakış açısıyla örtüşmemesinin olduğunu söylüyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takımı olarak 1996 yılından beri pastacılık bölümüyle ilgili hep büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Ümit Yüksel, dünya standartlarında gerçekleşen yarışmalara katılacak pastacılar hep parmakla gösterilecek kadar azdı diyen Milli Takım kaptanı Ümit Yüksel, şu an eğitimlerine devam eden genç şef adaylarına da pastacılık kanalına girmelerini öneriyor.




+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
TAV, Sabiha Gökçen'e ortak oluyor
Porland en büyük mağazasını Gaziantep'te açıyor
Malatya Şefler ve Aşçılar Derneği Kuruldu
Porselen Sepeti'nden sofralarda balık teması
Saray Muhallebicisi yeni şubesiyle Özdilek Park’ta
Knorr Çabuk Çorba Meksika rüzgarları estiriyor
Anzer Balı'nda fiyat artışı
Tribeca'dan lezzet rüzgarları
Altıparmak Gıda dünyanın 4. büyük bal şirketi
FİSKOBİRLİK, Türk fındığını koruyacak
"Sarı Bisiklet" Eskişehirlilere hareketi teşvik etti
Tropicana'dan yerel meyve atağı
Gıda sektörü İstanbul Gıda Tek Fuarı 18-21 Eylül 2014'te buluşuyor
İstanbul’un akla ilk gelen tatlı mekanları
Ödüllü şef Jean Luc Figueras Hatay'da hayatını kaybetti
Zeynel Muhallebicisi'nden geleneksel lezzetler
Kuru üzüm üretiminde Türkiye zirvede
Milli şefler ve Şanlıurfalı ustalar mutfakta buluştu
Refika Birgül Büyükada'nın lezzetlerini yazdı
İstanbul'un büyüleyici manzaraya sahip restoranları
İşte 31 ülkenin birbirinden farklı kahvaltı alışkanlıkları
MSA'da Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimi başlıyor
Av yasağının kalkmasıyla birlikte balık fiyatları düştü
Gaggenau espresso makineleri sonbahara aroma katıyor
Çaykur Filiz Çay şimdi yeni paketinde
Dr. Dukan'ın sağlıklı ürünleri şimdi Türkiye'de!
Şölen Mojee ile tatlı sürprizler
Tchibo Barista Espresso ile profesyonel kahve keyfi artık evlerinizde
Hatice Teyze reçelleri ile doğal ve sağlıklı lezzetler sofralara taşınıyor
Gurmelerden en iyi cheesecake adresleri
Turizm sektörünün patronları Le Cordon Bleu mutfağına girdi
Wakayama Belediyesi’nin düzenlediği özel gece Itsumi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti
Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nda Balparmak'a altın ödül
Victorinox'tan yeni ve keskin bıçak serisi 'Swibo'
Alpro'dan lezzetli ve sağlıklı 'Badem Sütü'
Milka'dan kalpleri yumuşatan kareler
World Food Moscow'da Türk gıda sektöründen yoğun katılım bekleniyor
Boğaz manzarasına karşı eşsiz kahvaltı keyfi The Market'te!
Elvan Group, kruvasanda pastayı 15 kat büyütecek
Japonya'dan siyah peynirli hamburger
 
İmren Marmara
APM
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.