Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
2. Ege Mutfak Zirvesi Şölen Havasında Geçti
Eklenme Tarihi : 21.12.2010 - 06:49:00
İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ana sponsorluğunda Yeni Asır TV ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen '2. Ege Mutfak Zirvesi' Kültürpark İhtisas Fuar Alanı'ndaki 4 No'lu Hol'de 18 Aralık'ta gerçekleştirildi. Şölen havası içinde geçen etkinlikte binlerce İzmirli, muhteşem Ege yemeklerini tatma fırsatı yakalarken, Ege mutfağının dünyada daha etkin tanıtılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı. Stand kuran firmaların çeşitli promosyonlarından yararlanan vatandaşlar büyük coşku içinde geçen etkinlikten mutlu ayrıldı. "Ege'nin lezzet markaları buluşuyor" sloganı ile düzenlenen zirvede panel, nostalji köşeleri, halka açık yemek yarışmaları, marka haline gelmiş Egeli firmalar ve ürünlerinin yanı sıra ilçe belediyelerin standları da yer aldı.


Ege'nin sağlıklı lezzetlerini gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan 2. Ege Mutfak Zirvesi'nde 5 kategoride düzenlenen yemek yarışmasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ana sponsorluğunda Yeni Asır TV ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen '2. Ege Mutfak Zirvesi' Kültürpark İhtisas Fuar Alanı'ndaki 4 No'lu Hol'de gerçekleştirildi. Vestel, Konak ve Buca belediyeleri, Kristal Yağları, Kılıç Balık, Artera Mutfak, İZFAŞ, Gençiz Fuarcılık, Türkiye Lokantacılar Odası Federasyonu, İzmir Aşçılar Derneği, Pehlivanoğlu, Swiss Otel Grand Efes, Kuşadası Korumar Otel, Firuz Catering'in sponsorluğundaki zirve kapsamında düzenlenen yemek yarışması büyük ilgi gördü.

300 Yarışmacı Katıldı: Yarışmaya 300 yarışmacı başvuruda bulundu. Üç şeften oluşan ön jüri, yemekleri Ege'ye uygunluk, özgünlük ve yarışma koşullarında hazırlanabilme kriterlerine göre değerlendirdi ve bir ön eleme yaptı. Elemeden sonra yarışmanın ikinci bölümüne girmeye hak kazanan 125 aday, 5 katagoride marifetlerini sergiledi. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri neticesinde Hamur İşleri, Zeytinyağlılar, Et ve Etli Yemekler, Tatlılar, Balıklar katagorilerinde 15 kişi dereceye girdi. Kazananlar tatil ve plazma TV gibi hediyeler kazanırken, yarışmaya katılan herkese İzmir Gurme Rehberi ve Pehlivanoğlu Gıda Paketi hediye edildi.

Ödül alanlar ve yemeklerinin isimleri şöyle sıralandı:
Hamur İşleri
1 Gül Uruç - Fata Böreği
2 Müzeyyen Noral - Lezzet Küpü Dolma
3 Semra Ertaş - İzmir Poğaçası
Zeytinyağlılar
1 Ayben Çabuk - Ayvalı Kereviz
2 Ebru Tunagenç - Peynirli Girit Kabağı
3 Yasemin Mendivan - Biberika
Et ve Etli Yemekler
1 Begüm Nur Özmen - Etli Şevketi Bostan
2 Şennur Koldemir - Keşkek
3 Nurcan Edis - Isırganlı Tavuk Güveci
Tatlılar
1 Sonay Malcı - Ispanaklı Revani
2 Melike Sinem Opsar - Üzümlü Kadayıf
3 Aydan Sağlam - Mandelina Tatlısı
Balıklar
1 Simay Çapa - Sütlü Balık
2 Işık Menokan - Bademli Levrek
3 Burak Yiğen - Arap Saçlı Levrek Rulosu
Jüride yer alanlar: Zeytinyağlılar Jürisi'nde Hüseyin Yılmaz, Arzu Yılmaz, Aytül Kıymaz, Handan Kaygusuzer, Ayşen Carfi, Et ve Etli Yemekler Jürisi'nde Osman Sezener, Doğan Kılıç, Nejdet Polat, Levent Alpat, Sancar Maruflu, Balık Yemekleri Jürisi'nde Yeşim Gül Özdoğan, Recep Özgün, Nevzat Peker, Ersin Kılıç Kızıltan, Leman Öztürkeri, Hamur İşi Jürisi'nde Alexia Yenel, Orhan Yörük, Hayrettin Meydan, Ayşe Nilhan Aras, Serpil Güngör, Tatlılar Jürisi'nde ise Osman Nuri Özdoğan, Süleyman Beğendi, İlona Gürel, Hamit Gülyüz, Ümmihan Tibet yer aldı.

Panelin konusu "Sakin Yemek": "2. Ege Mutfak Zirvesi"nin bu yılki panel konusu, "Slow Food (Sakin Yemek) ve Ege Mutfağı" olarak belirlendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen panele, gurme Ahmet Güzelyağdöken, Dr. Tuncay Filiz, Slow Food Urla Convivum Lideri Bilge Bengisu ve Gusto Genel Yayın Yönetmeni Nilhan Aras katıldı.

Aynur Tartan "Bak Mutfakta Kim Var"ı imzaladı: "2. Ege Mutfak Zirvesi", pek çok ünlü ismi İzmir ve Egelilerle buluştu. Bu isimlerden biri de adından son yazdığı yemek kitabı "Bak Mutfakta Biri Var"la söz ettiren Aynur Tartan. Aynur Tartan, birbirinden lezzetli tariflerin yer aldığı "Bak Mutfakla Kim Var" adlı yemek kitabını imzaladı.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Da Mario Executive Şefi Moreno Polverini İtalya'nın bölgesel lezzetleri konusunda uzman
Gurme Merkezi 'Bulvar 216’ projesine markalardan büyük ilgi
Özsüt’ten Mayıs ayına özel lezzetli seçenekler
Gerçek İtalyan dondurması Cremeria Milano şimdi Kanyon'da
Shangri-La Bosphorus'ta Anneler Günü'ne özel sürprizler
Özcanlar Köfte'den tarihi lezzet: Hayrabolu Tatlısı
Baltalı Gıda'dan yeni ürün: Keçi Lor Peyniri
Dem Karaköy, paketlenmiş çay satışına başladı
Anneler Günü'nde annenizle birlikte ister Hilton ister Conrad'da İstanbul'un tadını çıkarın
23 Nisan'da minik şefler Holiday Inn İstanbul City'de
The Marmara Taksim Chocolate Shop’dan neşeli Paskalya sürprizleri
Fransa’nın en eski hardal markası Maille düşük kalorili ve glutensiz
Tüm Aşçılarımızın Aşçılar Bayramı'nı Kutlarız!
TAFED Başkanı Zeki Açıköz'den Aşçılar Bayramı Mesajı
Aşçılar Derneği'den 15 Nisan Aşçılar Bayramı Mesajı
Pastarom ve Sevel'den Dondurma Festivali
Bake Partner Pizzamaster fırınları IBATECH 2014 Fuarı'ndaydı
‘Turuncu Cadde’ İstanbul Marriott Hotel Şişli’deydi
NUDO, Türkiye noodle pazarını 4’e katlayacak
Metro Mutfağı’nda Bocuse d’Or heyecanı zirvede
Unilever Food Solutions, 4 ilde Turuncu Caddeler kurarak ürünlerini tanıtacak
Doğadan’la Yaza Formda Girin
Beyaz Fırın’dan yazın habercisi
Kuru üzümün fiyatı düştü
Bursa'nın meyve sebze mamulleri ihracatında 0.65’lik düşüş
Helal gıdanın 2018’de 237 milyar dolara yükselmesi bekleniyor
Pakmaya IBATECH’te pastacılık ve fırıncılık grubu ürünlerini tanıttı
Filiz ve Ebru Omurcalı, Samsun, Ordu ve Trabzon’da makarna severlerle buluşuyor
Doors Akademi’den Anneler Günü’ne özel lezzet dolu bir hediye
Egg&Burger’den lezzet dolu alternatifler
Küçükçekmece %100 Ekolojik Pazar Açıldı
Dünyanın En Ünlü Ekmekleri, IBATECH Fuarı’nda İnoksan Standında Konuşuldu
Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Emrah Köksal Sezgin TAFED Milli Takımın Detaylarını ve Kurmaylarını Açıkladı
g2m Turizm Haftası’nda Sektörü Ele Alıyor: “Turizm Sektörüne Hizmet Eden Firmalara Büyük Sorumluluk Düşüyor”
Cake Studio Özgörkey ile Hedef Büyüttü
Starbucks’tan yepyeni lezzet: Mocha Coconut
Simit Sarayı kendi ürettiği dondurmaları sunmaya başladı
Çikolatanın tüm sırları Mayıs ayında MSA'da ortaya çıkıyor
Alplerden Kafkaslara - Kars Peynirciliğinin 150 Yıllık Tarihi sergisi 17 Nisan'da başlıyor
Özsüt, Türkiye’nin Mutluluk Tadındaki Pastalarını Seçti
 
Antakya Bakkalı
2. Gıda Konferansı
Gökmen Sözen

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2014 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.