Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
2. Ege Mutfak Zirvesi Şölen Havasında Geçti
Eklenme Tarihi : 21.12.2010 - 06:49:00
İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ana sponsorluğunda Yeni Asır TV ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen '2. Ege Mutfak Zirvesi' Kültürpark İhtisas Fuar Alanı'ndaki 4 No'lu Hol'de 18 Aralık'ta gerçekleştirildi. Şölen havası içinde geçen etkinlikte binlerce İzmirli, muhteşem Ege yemeklerini tatma fırsatı yakalarken, Ege mutfağının dünyada daha etkin tanıtılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı. Stand kuran firmaların çeşitli promosyonlarından yararlanan vatandaşlar büyük coşku içinde geçen etkinlikten mutlu ayrıldı. "Ege'nin lezzet markaları buluşuyor" sloganı ile düzenlenen zirvede panel, nostalji köşeleri, halka açık yemek yarışmaları, marka haline gelmiş Egeli firmalar ve ürünlerinin yanı sıra ilçe belediyelerin standları da yer aldı.


Ege'nin sağlıklı lezzetlerini gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan 2. Ege Mutfak Zirvesi'nde 5 kategoride düzenlenen yemek yarışmasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ana sponsorluğunda Yeni Asır TV ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen '2. Ege Mutfak Zirvesi' Kültürpark İhtisas Fuar Alanı'ndaki 4 No'lu Hol'de gerçekleştirildi. Vestel, Konak ve Buca belediyeleri, Kristal Yağları, Kılıç Balık, Artera Mutfak, İZFAŞ, Gençiz Fuarcılık, Türkiye Lokantacılar Odası Federasyonu, İzmir Aşçılar Derneği, Pehlivanoğlu, Swiss Otel Grand Efes, Kuşadası Korumar Otel, Firuz Catering'in sponsorluğundaki zirve kapsamında düzenlenen yemek yarışması büyük ilgi gördü.

300 Yarışmacı Katıldı: Yarışmaya 300 yarışmacı başvuruda bulundu. Üç şeften oluşan ön jüri, yemekleri Ege'ye uygunluk, özgünlük ve yarışma koşullarında hazırlanabilme kriterlerine göre değerlendirdi ve bir ön eleme yaptı. Elemeden sonra yarışmanın ikinci bölümüne girmeye hak kazanan 125 aday, 5 katagoride marifetlerini sergiledi. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri neticesinde Hamur İşleri, Zeytinyağlılar, Et ve Etli Yemekler, Tatlılar, Balıklar katagorilerinde 15 kişi dereceye girdi. Kazananlar tatil ve plazma TV gibi hediyeler kazanırken, yarışmaya katılan herkese İzmir Gurme Rehberi ve Pehlivanoğlu Gıda Paketi hediye edildi.

Ödül alanlar ve yemeklerinin isimleri şöyle sıralandı:
Hamur İşleri
1 Gül Uruç - Fata Böreği
2 Müzeyyen Noral - Lezzet Küpü Dolma
3 Semra Ertaş - İzmir Poğaçası
Zeytinyağlılar
1 Ayben Çabuk - Ayvalı Kereviz
2 Ebru Tunagenç - Peynirli Girit Kabağı
3 Yasemin Mendivan - Biberika
Et ve Etli Yemekler
1 Begüm Nur Özmen - Etli Şevketi Bostan
2 Şennur Koldemir - Keşkek
3 Nurcan Edis - Isırganlı Tavuk Güveci
Tatlılar
1 Sonay Malcı - Ispanaklı Revani
2 Melike Sinem Opsar - Üzümlü Kadayıf
3 Aydan Sağlam - Mandelina Tatlısı
Balıklar
1 Simay Çapa - Sütlü Balık
2 Işık Menokan - Bademli Levrek
3 Burak Yiğen - Arap Saçlı Levrek Rulosu
Jüride yer alanlar: Zeytinyağlılar Jürisi'nde Hüseyin Yılmaz, Arzu Yılmaz, Aytül Kıymaz, Handan Kaygusuzer, Ayşen Carfi, Et ve Etli Yemekler Jürisi'nde Osman Sezener, Doğan Kılıç, Nejdet Polat, Levent Alpat, Sancar Maruflu, Balık Yemekleri Jürisi'nde Yeşim Gül Özdoğan, Recep Özgün, Nevzat Peker, Ersin Kılıç Kızıltan, Leman Öztürkeri, Hamur İşi Jürisi'nde Alexia Yenel, Orhan Yörük, Hayrettin Meydan, Ayşe Nilhan Aras, Serpil Güngör, Tatlılar Jürisi'nde ise Osman Nuri Özdoğan, Süleyman Beğendi, İlona Gürel, Hamit Gülyüz, Ümmihan Tibet yer aldı.

Panelin konusu "Sakin Yemek": "2. Ege Mutfak Zirvesi"nin bu yılki panel konusu, "Slow Food (Sakin Yemek) ve Ege Mutfağı" olarak belirlendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen panele, gurme Ahmet Güzelyağdöken, Dr. Tuncay Filiz, Slow Food Urla Convivum Lideri Bilge Bengisu ve Gusto Genel Yayın Yönetmeni Nilhan Aras katıldı.

Aynur Tartan "Bak Mutfakta Kim Var"ı imzaladı: "2. Ege Mutfak Zirvesi", pek çok ünlü ismi İzmir ve Egelilerle buluştu. Bu isimlerden biri de adından son yazdığı yemek kitabı "Bak Mutfakta Biri Var"la söz ettiren Aynur Tartan. Aynur Tartan, birbirinden lezzetli tariflerin yer aldığı "Bak Mutfakla Kim Var" adlı yemek kitabını imzaladı.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Yumurtacıların umudu 'hacılar’
TMSD Başkanı Külahçıoğlu: "İngiltere makarnasız kalmaz"
Organik kayısıya destek devam ediyor
Arnavutköy’de sanat ve yemek Hudson’da birleşiyor
Marmara'ya çikolata Doğu'ya şeker
ÇAYKUR 144 milyon lira çay budama bedeli ödedi
Raymond Blanc'ten iki yeni restoran
Michelin yıldızlı İskoç şeften gençler için kariyer önerileri
“Bizans Döneminden Esintilerle” bir akşam yemeği
Türkiye’nin 252 yöresel ürünü coğrafi işaret için sıraya girdi
Björn Frantzen, Palazzo Versace Dubai'de
Macaronni ile Bodrum'da İtalyan rüzgarı esecek
70'li yıllardan bir miras: Park Şamdan
Şef için tabak nedir? Mutfağın yıldız isimleri FoodinLife'a anlattılar
Moda’nın huzuru, şehrin dinamiği Club Quartier’da yaşanıyor
Şili mutfağında Türk bulguru yer alacak
Sultanahmet’te iftar bir başka güzel
İştah açan kitaplar
Ülker'den yeni satın alma
“Kantin”de yeni dönem
Türkiye'de gıda güvenliği arttı
Muz kulesi ile tatlı keyfinin zirvesi Pesto İtaliano’ da!
Kumlubük'ün saklı cenneti
Özsüt’ün sütlü tatlılarıyla, bu bayram hafif ve lezzetli geçecek
Murat Bozok: Anjan robotlarıyla aşçılara bel altı vuruyor ama ya lezzet!
Kobe etini bu kadar değerli, pahalı kılan nedir?
Şef Emre İnanır, Babillon Hotel’in 6. yıldızı oluyor
Ege adalarına lezzet yolculuğu
Sofra / Compass Group Genel Müdürü Nihat Kartal: “İşverenler çalışan için yemeğin öneminin farkına vardı”
Tatsız tuzsuz domateslerden kurtulduk
İngilizlere bir kötü haber de İtalya'dan
Omar Mosquera Mallen’den Akdeniz lezzetleri
Karıştırma sanatının renkli dünyası: Miksoloji
Dünyanın en çekici oteli Soho House İstanbul
Kuzey'in sıradışı pastacısı Joel Lindqvist
Sürpriz yumurtaya obezite yasağı
2 bin 500 rakımdaki yaylada organik bal üretimi
Refika Birgül yazdı, Afyon'un kaymağı neden en iyisi?
Hint mutfağı ile baharata doyacaksınız
Tarımda 8 milyar liralık destek ödendi
 
Golf Dondurma
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.