Rational
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Dolfin Gıda
Impeks
 
Tadco Food
Ekol Gıda
 
2. Ege Mutfak Zirvesi Şölen Havasında Geçti
Eklenme Tarihi : 21.12.2010 - 06:49:00
İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ana sponsorluğunda Yeni Asır TV ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen '2. Ege Mutfak Zirvesi' Kültürpark İhtisas Fuar Alanı'ndaki 4 No'lu Hol'de 18 Aralık'ta gerçekleştirildi. Şölen havası içinde geçen etkinlikte binlerce İzmirli, muhteşem Ege yemeklerini tatma fırsatı yakalarken, Ege mutfağının dünyada daha etkin tanıtılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı. Stand kuran firmaların çeşitli promosyonlarından yararlanan vatandaşlar büyük coşku içinde geçen etkinlikten mutlu ayrıldı. "Ege'nin lezzet markaları buluşuyor" sloganı ile düzenlenen zirvede panel, nostalji köşeleri, halka açık yemek yarışmaları, marka haline gelmiş Egeli firmalar ve ürünlerinin yanı sıra ilçe belediyelerin standları da yer aldı.


Ege'nin sağlıklı lezzetlerini gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan 2. Ege Mutfak Zirvesi'nde 5 kategoride düzenlenen yemek yarışmasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ana sponsorluğunda Yeni Asır TV ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen '2. Ege Mutfak Zirvesi' Kültürpark İhtisas Fuar Alanı'ndaki 4 No'lu Hol'de gerçekleştirildi. Vestel, Konak ve Buca belediyeleri, Kristal Yağları, Kılıç Balık, Artera Mutfak, İZFAŞ, Gençiz Fuarcılık, Türkiye Lokantacılar Odası Federasyonu, İzmir Aşçılar Derneği, Pehlivanoğlu, Swiss Otel Grand Efes, Kuşadası Korumar Otel, Firuz Catering'in sponsorluğundaki zirve kapsamında düzenlenen yemek yarışması büyük ilgi gördü.

300 Yarışmacı Katıldı: Yarışmaya 300 yarışmacı başvuruda bulundu. Üç şeften oluşan ön jüri, yemekleri Ege'ye uygunluk, özgünlük ve yarışma koşullarında hazırlanabilme kriterlerine göre değerlendirdi ve bir ön eleme yaptı. Elemeden sonra yarışmanın ikinci bölümüne girmeye hak kazanan 125 aday, 5 katagoride marifetlerini sergiledi. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri neticesinde Hamur İşleri, Zeytinyağlılar, Et ve Etli Yemekler, Tatlılar, Balıklar katagorilerinde 15 kişi dereceye girdi. Kazananlar tatil ve plazma TV gibi hediyeler kazanırken, yarışmaya katılan herkese İzmir Gurme Rehberi ve Pehlivanoğlu Gıda Paketi hediye edildi.

Ödül alanlar ve yemeklerinin isimleri şöyle sıralandı:
Hamur İşleri
1 Gül Uruç - Fata Böreği
2 Müzeyyen Noral - Lezzet Küpü Dolma
3 Semra Ertaş - İzmir Poğaçası
Zeytinyağlılar
1 Ayben Çabuk - Ayvalı Kereviz
2 Ebru Tunagenç - Peynirli Girit Kabağı
3 Yasemin Mendivan - Biberika
Et ve Etli Yemekler
1 Begüm Nur Özmen - Etli Şevketi Bostan
2 Şennur Koldemir - Keşkek
3 Nurcan Edis - Isırganlı Tavuk Güveci
Tatlılar
1 Sonay Malcı - Ispanaklı Revani
2 Melike Sinem Opsar - Üzümlü Kadayıf
3 Aydan Sağlam - Mandelina Tatlısı
Balıklar
1 Simay Çapa - Sütlü Balık
2 Işık Menokan - Bademli Levrek
3 Burak Yiğen - Arap Saçlı Levrek Rulosu
Jüride yer alanlar: Zeytinyağlılar Jürisi'nde Hüseyin Yılmaz, Arzu Yılmaz, Aytül Kıymaz, Handan Kaygusuzer, Ayşen Carfi, Et ve Etli Yemekler Jürisi'nde Osman Sezener, Doğan Kılıç, Nejdet Polat, Levent Alpat, Sancar Maruflu, Balık Yemekleri Jürisi'nde Yeşim Gül Özdoğan, Recep Özgün, Nevzat Peker, Ersin Kılıç Kızıltan, Leman Öztürkeri, Hamur İşi Jürisi'nde Alexia Yenel, Orhan Yörük, Hayrettin Meydan, Ayşe Nilhan Aras, Serpil Güngör, Tatlılar Jürisi'nde ise Osman Nuri Özdoğan, Süleyman Beğendi, İlona Gürel, Hamit Gülyüz, Ümmihan Tibet yer aldı.

Panelin konusu "Sakin Yemek": "2. Ege Mutfak Zirvesi"nin bu yılki panel konusu, "Slow Food (Sakin Yemek) ve Ege Mutfağı" olarak belirlendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen panele, gurme Ahmet Güzelyağdöken, Dr. Tuncay Filiz, Slow Food Urla Convivum Lideri Bilge Bengisu ve Gusto Genel Yayın Yönetmeni Nilhan Aras katıldı.

Aynur Tartan "Bak Mutfakta Kim Var"ı imzaladı: "2. Ege Mutfak Zirvesi", pek çok ünlü ismi İzmir ve Egelilerle buluştu. Bu isimlerden biri de adından son yazdığı yemek kitabı "Bak Mutfakta Biri Var"la söz ettiren Aynur Tartan. Aynur Tartan, birbirinden lezzetli tariflerin yer aldığı "Bak Mutfakla Kim Var" adlı yemek kitabını imzaladı.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
İmren Plastik Genel Müdürü Murat Savul: “Çikolata kalıpları konusunda geniş ürün gamına sahibiz”
Gemlik Zeytin Festivali 21 Ekim'de başlayacak
Başkentin geleneksel Türk restoranı; Ottoman
Kek’s Bakery Yönetici Ortağı Levent Özer: “Lezzet sırrımız; seçtiğimiz kaliteli kakao çekirdeklerinde ve ekipmanlarda saklı”
Şanghay restoranı Michelin yıldızı kazanmasının ardından kapandı
Moskova'nın özel patisserie'si Shantimel
Yabancı firmalar yaş sebze meyve ithali için istekli
Türkiye, dünya bal üretiminde ikinciliğe yükseldi
“Lezzet” mottosundan yola çıkan sıcacık bir mekân; Mums Cafe
Türkiye'nin kabak, lahana ve taze fasulyesi Samsun'dan
Kebapçılardan İsviçre'deki kampanyaya tepki
Latin America's 50 Best Restaurants heyecanı için geri sayım başladı
Korelilerin ömür uzatan içeceği: Baekseju
New York'un en iyilerinden: Jacques Torres
Yeşim Erol yazdı; İspanyol pastacılığı
Kendine has yorumuyla menülerin vazgeçilmez tatlısı “cheesecake”, İnoksan kombi fırınında yapılıyor
Sam Teknik Yöneticisi Seçkin Kakşi: “Her geçen yıl mevcut ürünlerimizin kalitesini arttırarak yeni ürünler sunuyoruz”
Açlığınızı dur “Duran” Sandwiches
Kaliteli çekirdekle lezzetli bir kahve molasının adresi; Coffee Mode
Avrupa’nın en zengin mutfağında neler buldum?
Özlem Öktem, The Ritz-Carlton, İstanbul’un yeni Satış ve Pazarlama Direktörü oldu
En lezzetli Uzakdoğu Çayı: Omija
Doğal ve sağlıklı lezzetlerle Beşiktaş’ın en yenisi B. BLOK
Yazın en gözde mekanı oldu
Burası sizin ikinci oturma odanız
Hyatt Regency Istanbul'da Tayland Rüzgarı
Bizi biz yapan şeyler ve mutfağımız
Bask mutfağının usta şefi Josean Alija 10 Aralık'ta Gastromasa'da
Alaçatı Muhallebicisi'nden genç girişimcilere uygulamalı eğitim desteği
Uluslar arası yarışma Varlhona C3, 24 Ekim'de Brooklyn'de yapılacak
Cotswold House Hotel Michelin yıldızlı Martin Blunos’u ağırlıyor
Compass Group dünyayı değiştiren 50 şirketten biri oldu
Good Food Guide UK'nin en iyisi: L'Enclume
Şanghay'da 6 avroya 2 yıldızlı restoranda ziyafet
World Chocolate Masters'ın teması açıklandı: Çikolatanın geleceğine derin bir bakış
Başyazıcı Et Ürünleri, 8 milyon TL'lik tesis yatırımıyla birlikte ulusal marka olma yolunda
Şangay'ın Michelin yıldızlı restoranına kapatma kararı
Kraliyet ailesinin çayı yeniden şehre dönüyor
Juico,Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek
Bosch bayileri MUM Mutfak Makinesi ile pratik lezzetlere imza attı
 
Micros mStation & mTablet
İmren Marmara
Antakya Bakkalı
Arkhe
Gyd Grup

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : Kavi Bilişim <info@kavibilisim.com>
©2007 - 2016 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.