Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
2. Ege Mutfak Zirvesi Şölen Havasında Geçti
Eklenme Tarihi : 21.12.2010 - 06:49:00
İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ana sponsorluğunda Yeni Asır TV ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen '2. Ege Mutfak Zirvesi' Kültürpark İhtisas Fuar Alanı'ndaki 4 No'lu Hol'de 18 Aralık'ta gerçekleştirildi. Şölen havası içinde geçen etkinlikte binlerce İzmirli, muhteşem Ege yemeklerini tatma fırsatı yakalarken, Ege mutfağının dünyada daha etkin tanıtılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı. Stand kuran firmaların çeşitli promosyonlarından yararlanan vatandaşlar büyük coşku içinde geçen etkinlikten mutlu ayrıldı. "Ege'nin lezzet markaları buluşuyor" sloganı ile düzenlenen zirvede panel, nostalji köşeleri, halka açık yemek yarışmaları, marka haline gelmiş Egeli firmalar ve ürünlerinin yanı sıra ilçe belediyelerin standları da yer aldı.


Ege'nin sağlıklı lezzetlerini gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan 2. Ege Mutfak Zirvesi'nde 5 kategoride düzenlenen yemek yarışmasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ana sponsorluğunda Yeni Asır TV ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen '2. Ege Mutfak Zirvesi' Kültürpark İhtisas Fuar Alanı'ndaki 4 No'lu Hol'de gerçekleştirildi. Vestel, Konak ve Buca belediyeleri, Kristal Yağları, Kılıç Balık, Artera Mutfak, İZFAŞ, Gençiz Fuarcılık, Türkiye Lokantacılar Odası Federasyonu, İzmir Aşçılar Derneği, Pehlivanoğlu, Swiss Otel Grand Efes, Kuşadası Korumar Otel, Firuz Catering'in sponsorluğundaki zirve kapsamında düzenlenen yemek yarışması büyük ilgi gördü.

300 Yarışmacı Katıldı: Yarışmaya 300 yarışmacı başvuruda bulundu. Üç şeften oluşan ön jüri, yemekleri Ege'ye uygunluk, özgünlük ve yarışma koşullarında hazırlanabilme kriterlerine göre değerlendirdi ve bir ön eleme yaptı. Elemeden sonra yarışmanın ikinci bölümüne girmeye hak kazanan 125 aday, 5 katagoride marifetlerini sergiledi. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri neticesinde Hamur İşleri, Zeytinyağlılar, Et ve Etli Yemekler, Tatlılar, Balıklar katagorilerinde 15 kişi dereceye girdi. Kazananlar tatil ve plazma TV gibi hediyeler kazanırken, yarışmaya katılan herkese İzmir Gurme Rehberi ve Pehlivanoğlu Gıda Paketi hediye edildi.

Ödül alanlar ve yemeklerinin isimleri şöyle sıralandı:
Hamur İşleri
1 Gül Uruç - Fata Böreği
2 Müzeyyen Noral - Lezzet Küpü Dolma
3 Semra Ertaş - İzmir Poğaçası
Zeytinyağlılar
1 Ayben Çabuk - Ayvalı Kereviz
2 Ebru Tunagenç - Peynirli Girit Kabağı
3 Yasemin Mendivan - Biberika
Et ve Etli Yemekler
1 Begüm Nur Özmen - Etli Şevketi Bostan
2 Şennur Koldemir - Keşkek
3 Nurcan Edis - Isırganlı Tavuk Güveci
Tatlılar
1 Sonay Malcı - Ispanaklı Revani
2 Melike Sinem Opsar - Üzümlü Kadayıf
3 Aydan Sağlam - Mandelina Tatlısı
Balıklar
1 Simay Çapa - Sütlü Balık
2 Işık Menokan - Bademli Levrek
3 Burak Yiğen - Arap Saçlı Levrek Rulosu
Jüride yer alanlar: Zeytinyağlılar Jürisi'nde Hüseyin Yılmaz, Arzu Yılmaz, Aytül Kıymaz, Handan Kaygusuzer, Ayşen Carfi, Et ve Etli Yemekler Jürisi'nde Osman Sezener, Doğan Kılıç, Nejdet Polat, Levent Alpat, Sancar Maruflu, Balık Yemekleri Jürisi'nde Yeşim Gül Özdoğan, Recep Özgün, Nevzat Peker, Ersin Kılıç Kızıltan, Leman Öztürkeri, Hamur İşi Jürisi'nde Alexia Yenel, Orhan Yörük, Hayrettin Meydan, Ayşe Nilhan Aras, Serpil Güngör, Tatlılar Jürisi'nde ise Osman Nuri Özdoğan, Süleyman Beğendi, İlona Gürel, Hamit Gülyüz, Ümmihan Tibet yer aldı.

Panelin konusu "Sakin Yemek": "2. Ege Mutfak Zirvesi"nin bu yılki panel konusu, "Slow Food (Sakin Yemek) ve Ege Mutfağı" olarak belirlendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen panele, gurme Ahmet Güzelyağdöken, Dr. Tuncay Filiz, Slow Food Urla Convivum Lideri Bilge Bengisu ve Gusto Genel Yayın Yönetmeni Nilhan Aras katıldı.

Aynur Tartan "Bak Mutfakta Kim Var"ı imzaladı: "2. Ege Mutfak Zirvesi", pek çok ünlü ismi İzmir ve Egelilerle buluştu. Bu isimlerden biri de adından son yazdığı yemek kitabı "Bak Mutfakta Biri Var"la söz ettiren Aynur Tartan. Aynur Tartan, birbirinden lezzetli tariflerin yer aldığı "Bak Mutfakla Kim Var" adlı yemek kitabını imzaladı.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Yemek kitapları birer sehpa süsüne mi dönüşüyor?
Souq Ziyafet, 12-13 Eylül’de kuruluyor
Bayram mutluluğu The Marmara Chocolate ile yaşanıyor
Boğaz’da kahvaltı keyfinin adresi R.E.A.D. Cafe & Bakery
Osmanlı kahve kültürü geri geliyor
Pare'den yöresel Gaziantep yemekleri
Bodrum ya da Antalya, bayramda The Marmara!
Divan pastanelerinden çikolata tutkunlarına tatlı bir bayram…
“Gloria Jeans Türkiye” 2015’te büyüme hızını kesmedi
Şehrin lezzetleri seni çağırıyor!
Dünyanın en iyi restoranının şefi Joan Roca, Türkiye gastronomi turnesini anlattı
Crate and Barrel, hem göze hem de kalbe hitap eden tatlı sunumlarınıza ilham veriyor
Eski tavukların lezzeti nerede?
Ezilen toplumların yemekleri
Saf Kafkas arılarından şifalı ballar
Kebabın müziği klasik rock olmalı
Akdeniz mutfağının ev hali
Anzer balında rekor üretim bekleniyor
Faruk Güllüoğlu’dan fıstık üreticilerine kaçak uyarısı!
30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun!
Bonservis Satınalma Müdürü Fatih Kuş: “Şarküteri grubumuzdaki jambon ürünlerimiz çok ilgi görüyor”
Yemeğin İtalyancası
Ahmet Örs yazdı: İzlanda mutfağının kokmuş süprizi
MND Gıda Genel Müdürü Hüseyin Şeherli: “2015 Lokman Kahvaltılık için yeni ürünler yılı olacak”
İstanbul'da balıkçıların hedefi 50 bin ton balık
Dünyanın neresinde neyi tatmalı ?
Sapanca’nın karlı dağlarından...
Koza Gıda Ürün Müdürü Tuğba Türkmen: “Sloganımız; dünya üretir, Koza Gıda sizler için getirir…”
Gıda deyip geçmeyin, açıkta satılıyorsa insan hayatını tehdit edebilir
Karaköy’ün esnaf yüzü: Simitçi, kahveci, gazozcu...
Donipa Gıda Pazarlama Müdürü Hakan İsen: “Yeni fikirlerle farklı ürünleri piyasaya sunmaya devam edeceğiz”
30 bin ton et ithalatına izin
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ ünlü Amerikan Liderlik Programına seçildi.
Sultanahmet Köftecisi'nden dev anlaşma...
Alaçatı'nın tek 3. dalga kahve keyfini yaşamak için “Kuş Cafesi ”ne bekleniyorsunuz
Kozalive'da Sicilya Zeytinyağları Tadım Atölyesi!
Gastromasa, dünyaca ünlü şefleri ve yatırımcıları bir araya getiriyor
Nar Gourmet, Anadolu’nun eşsiz zeytinyağları için yine yollarda
Ocean Spray ve U.S. Pecans WorldFood İstanbul 2015 Gıda Fuarı için İstanbul'da!
Mehmet Yaşin yazdı: Sardalyeye aşk mektubumdur
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.