Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
2. Ege Mutfak Zirvesi Şölen Havasında Geçti
Eklenme Tarihi : 21.12.2010 - 06:49:00
İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ana sponsorluğunda Yeni Asır TV ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen '2. Ege Mutfak Zirvesi' Kültürpark İhtisas Fuar Alanı'ndaki 4 No'lu Hol'de 18 Aralık'ta gerçekleştirildi. Şölen havası içinde geçen etkinlikte binlerce İzmirli, muhteşem Ege yemeklerini tatma fırsatı yakalarken, Ege mutfağının dünyada daha etkin tanıtılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı. Stand kuran firmaların çeşitli promosyonlarından yararlanan vatandaşlar büyük coşku içinde geçen etkinlikten mutlu ayrıldı. "Ege'nin lezzet markaları buluşuyor" sloganı ile düzenlenen zirvede panel, nostalji köşeleri, halka açık yemek yarışmaları, marka haline gelmiş Egeli firmalar ve ürünlerinin yanı sıra ilçe belediyelerin standları da yer aldı.


Ege'nin sağlıklı lezzetlerini gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan 2. Ege Mutfak Zirvesi'nde 5 kategoride düzenlenen yemek yarışmasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ana sponsorluğunda Yeni Asır TV ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen '2. Ege Mutfak Zirvesi' Kültürpark İhtisas Fuar Alanı'ndaki 4 No'lu Hol'de gerçekleştirildi. Vestel, Konak ve Buca belediyeleri, Kristal Yağları, Kılıç Balık, Artera Mutfak, İZFAŞ, Gençiz Fuarcılık, Türkiye Lokantacılar Odası Federasyonu, İzmir Aşçılar Derneği, Pehlivanoğlu, Swiss Otel Grand Efes, Kuşadası Korumar Otel, Firuz Catering'in sponsorluğundaki zirve kapsamında düzenlenen yemek yarışması büyük ilgi gördü.

300 Yarışmacı Katıldı: Yarışmaya 300 yarışmacı başvuruda bulundu. Üç şeften oluşan ön jüri, yemekleri Ege'ye uygunluk, özgünlük ve yarışma koşullarında hazırlanabilme kriterlerine göre değerlendirdi ve bir ön eleme yaptı. Elemeden sonra yarışmanın ikinci bölümüne girmeye hak kazanan 125 aday, 5 katagoride marifetlerini sergiledi. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri neticesinde Hamur İşleri, Zeytinyağlılar, Et ve Etli Yemekler, Tatlılar, Balıklar katagorilerinde 15 kişi dereceye girdi. Kazananlar tatil ve plazma TV gibi hediyeler kazanırken, yarışmaya katılan herkese İzmir Gurme Rehberi ve Pehlivanoğlu Gıda Paketi hediye edildi.

Ödül alanlar ve yemeklerinin isimleri şöyle sıralandı:
Hamur İşleri
1 Gül Uruç - Fata Böreği
2 Müzeyyen Noral - Lezzet Küpü Dolma
3 Semra Ertaş - İzmir Poğaçası
Zeytinyağlılar
1 Ayben Çabuk - Ayvalı Kereviz
2 Ebru Tunagenç - Peynirli Girit Kabağı
3 Yasemin Mendivan - Biberika
Et ve Etli Yemekler
1 Begüm Nur Özmen - Etli Şevketi Bostan
2 Şennur Koldemir - Keşkek
3 Nurcan Edis - Isırganlı Tavuk Güveci
Tatlılar
1 Sonay Malcı - Ispanaklı Revani
2 Melike Sinem Opsar - Üzümlü Kadayıf
3 Aydan Sağlam - Mandelina Tatlısı
Balıklar
1 Simay Çapa - Sütlü Balık
2 Işık Menokan - Bademli Levrek
3 Burak Yiğen - Arap Saçlı Levrek Rulosu
Jüride yer alanlar: Zeytinyağlılar Jürisi'nde Hüseyin Yılmaz, Arzu Yılmaz, Aytül Kıymaz, Handan Kaygusuzer, Ayşen Carfi, Et ve Etli Yemekler Jürisi'nde Osman Sezener, Doğan Kılıç, Nejdet Polat, Levent Alpat, Sancar Maruflu, Balık Yemekleri Jürisi'nde Yeşim Gül Özdoğan, Recep Özgün, Nevzat Peker, Ersin Kılıç Kızıltan, Leman Öztürkeri, Hamur İşi Jürisi'nde Alexia Yenel, Orhan Yörük, Hayrettin Meydan, Ayşe Nilhan Aras, Serpil Güngör, Tatlılar Jürisi'nde ise Osman Nuri Özdoğan, Süleyman Beğendi, İlona Gürel, Hamit Gülyüz, Ümmihan Tibet yer aldı.

Panelin konusu "Sakin Yemek": "2. Ege Mutfak Zirvesi"nin bu yılki panel konusu, "Slow Food (Sakin Yemek) ve Ege Mutfağı" olarak belirlendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen panele, gurme Ahmet Güzelyağdöken, Dr. Tuncay Filiz, Slow Food Urla Convivum Lideri Bilge Bengisu ve Gusto Genel Yayın Yönetmeni Nilhan Aras katıldı.

Aynur Tartan "Bak Mutfakta Kim Var"ı imzaladı: "2. Ege Mutfak Zirvesi", pek çok ünlü ismi İzmir ve Egelilerle buluştu. Bu isimlerden biri de adından son yazdığı yemek kitabı "Bak Mutfakta Biri Var"la söz ettiren Aynur Tartan. Aynur Tartan, birbirinden lezzetli tariflerin yer aldığı "Bak Mutfakla Kim Var" adlı yemek kitabını imzaladı.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Sirha Lyon'da en iyi 3 peynirci seçildi..
Altın Başak'tan Ümit Koç; “Türkiye’de olmayan çok yeni bir projemiz var”
Ahmad Tea Türkiye Distribütörü Burak Gümrükçü: “Çayımızın kalitesine güveniyoruz”
Beta Tea, her damak tadına ve her tarza hitap ediyor
Çaykur Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu: “Çok yakında beyaz çayı piyasaya sunacağız”
Doğadan Genel Müdürü Sumru Atalay: " Tüketicimizi doğanın cömert iyiliğiyle buluşturmaya devam edeceğiz"
Burger Break hızla büyüyor
Elverdi Kahve Genel Koordinatörü Alpaslan Elverdi: “Çay gurmesi Tea Forté şimdi Türkiye’de”
Bu şekeri yemeye kıyamayacaksınız!
AŞPAFED’in yeni başkanı Gökhan Tufan oldu
12. Coupe de France de la Boulengerie fırıncılık yarışması tamamlandı
Hem Anadolu hem Avrupa’ya Paşafırını’ndan iki yeni şube
Edition’dan Sevgiler Günü için hoş seçenekler...
İkiSatır, Sevgililer Günü’nde çiftleri bekliyor…
Four Seasons otellerinde aşk dolu hafta sonu
Metro, ürünleriyle Sirha Lyon'da göz dolduruyor
Unilever Food Solutions, 13. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında Tüyap Fuar Merkezi'nde
Prestijli aşçılık yarışması Bocuse d'Or'u canlı izleyin!
Bocuse d'Or finali Sirha Lyon'da start aldı
Coupe du Monde de la Patisserie'nin dünya finalinde kıyasıya yarışan pastalar
Whittard Türkiye Kurucu Ortağı Uluç Dikici: "Whittard, 128 yıllık bir harman üssü"
Chado Kurucu Ortağı Barış Çekin: "Chado Tea Shop projemizi Aralık ayında hayata geçireceğiz"
Unilever Food Solutions Kanal Pazarlama Direktörü Emel Akman: “Demlik poşet çaylarımızla lezzet ve tasarrufu bir arada sunuyoruz”
Nezih Müftügil yazdı: Mutfak Ekipmanlarının Hijyenik Performansı
Dem Bebek çayın sıcaklığını Boğaz’a taşıyor
Ömür Akkor yazdı: Anadolu’dan iki kış tatlısı
Backhaus acıbadem kurabiyesi İstanbul'un en tazesi
Coupe du Monde de la Patisserie'nin dünya finalinde İtalya galip geldi
Hard Rock Cafe İstanbul Radyosu
BİZ Cevahir Hotel İstanbul; 2015’e ‘Yeşil Yıldız’ ile ‘Merhaba’ dedi.
Büyük çay markaları MÜMSAD çatısı altında, ortak bir kampanyaya imza attı
FoodinLife, dünya gıda sektörünün en büyük etkinliği Sirha Lyon’da..
Aşk'ın menüsü Divan'da
Hollanda’da domuz sosisine yenildik
İstanbul Ulusal Beslenme ve Diyetetik Kongresi 16 Nisan’da
Pideci gözünü jenerik marka olmaya dikti
Saray Muhallebicisi Özdilek Park’ta
Yumurtacı 'alternatif ürünle alternatif pazarlara' yöneldi
Ülker'den şeker azaltan uygulama
Lahmacunun standartla imtihanı!
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
worldchocolatemasters.com
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.