Electrolux
Öztiryakiler
Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı
Inoksan
 
Koza Gıda
Hisar
 
Lider Çikolata
Dolfin Gıda
 
Impeks
Tadco Food
 
Ekol Gıda
Bestfoods
 
2. Ege Mutfak Zirvesi Şölen Havasında Geçti
Eklenme Tarihi : 21.12.2010 - 06:49:00
İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ana sponsorluğunda Yeni Asır TV ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen '2. Ege Mutfak Zirvesi' Kültürpark İhtisas Fuar Alanı'ndaki 4 No'lu Hol'de 18 Aralık'ta gerçekleştirildi. Şölen havası içinde geçen etkinlikte binlerce İzmirli, muhteşem Ege yemeklerini tatma fırsatı yakalarken, Ege mutfağının dünyada daha etkin tanıtılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı. Stand kuran firmaların çeşitli promosyonlarından yararlanan vatandaşlar büyük coşku içinde geçen etkinlikten mutlu ayrıldı. "Ege'nin lezzet markaları buluşuyor" sloganı ile düzenlenen zirvede panel, nostalji köşeleri, halka açık yemek yarışmaları, marka haline gelmiş Egeli firmalar ve ürünlerinin yanı sıra ilçe belediyelerin standları da yer aldı.


Ege'nin sağlıklı lezzetlerini gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan 2. Ege Mutfak Zirvesi'nde 5 kategoride düzenlenen yemek yarışmasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ana sponsorluğunda Yeni Asır TV ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen '2. Ege Mutfak Zirvesi' Kültürpark İhtisas Fuar Alanı'ndaki 4 No'lu Hol'de gerçekleştirildi. Vestel, Konak ve Buca belediyeleri, Kristal Yağları, Kılıç Balık, Artera Mutfak, İZFAŞ, Gençiz Fuarcılık, Türkiye Lokantacılar Odası Federasyonu, İzmir Aşçılar Derneği, Pehlivanoğlu, Swiss Otel Grand Efes, Kuşadası Korumar Otel, Firuz Catering'in sponsorluğundaki zirve kapsamında düzenlenen yemek yarışması büyük ilgi gördü.

300 Yarışmacı Katıldı: Yarışmaya 300 yarışmacı başvuruda bulundu. Üç şeften oluşan ön jüri, yemekleri Ege'ye uygunluk, özgünlük ve yarışma koşullarında hazırlanabilme kriterlerine göre değerlendirdi ve bir ön eleme yaptı. Elemeden sonra yarışmanın ikinci bölümüne girmeye hak kazanan 125 aday, 5 katagoride marifetlerini sergiledi. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri neticesinde Hamur İşleri, Zeytinyağlılar, Et ve Etli Yemekler, Tatlılar, Balıklar katagorilerinde 15 kişi dereceye girdi. Kazananlar tatil ve plazma TV gibi hediyeler kazanırken, yarışmaya katılan herkese İzmir Gurme Rehberi ve Pehlivanoğlu Gıda Paketi hediye edildi.

Ödül alanlar ve yemeklerinin isimleri şöyle sıralandı:
Hamur İşleri
1 Gül Uruç - Fata Böreği
2 Müzeyyen Noral - Lezzet Küpü Dolma
3 Semra Ertaş - İzmir Poğaçası
Zeytinyağlılar
1 Ayben Çabuk - Ayvalı Kereviz
2 Ebru Tunagenç - Peynirli Girit Kabağı
3 Yasemin Mendivan - Biberika
Et ve Etli Yemekler
1 Begüm Nur Özmen - Etli Şevketi Bostan
2 Şennur Koldemir - Keşkek
3 Nurcan Edis - Isırganlı Tavuk Güveci
Tatlılar
1 Sonay Malcı - Ispanaklı Revani
2 Melike Sinem Opsar - Üzümlü Kadayıf
3 Aydan Sağlam - Mandelina Tatlısı
Balıklar
1 Simay Çapa - Sütlü Balık
2 Işık Menokan - Bademli Levrek
3 Burak Yiğen - Arap Saçlı Levrek Rulosu
Jüride yer alanlar: Zeytinyağlılar Jürisi'nde Hüseyin Yılmaz, Arzu Yılmaz, Aytül Kıymaz, Handan Kaygusuzer, Ayşen Carfi, Et ve Etli Yemekler Jürisi'nde Osman Sezener, Doğan Kılıç, Nejdet Polat, Levent Alpat, Sancar Maruflu, Balık Yemekleri Jürisi'nde Yeşim Gül Özdoğan, Recep Özgün, Nevzat Peker, Ersin Kılıç Kızıltan, Leman Öztürkeri, Hamur İşi Jürisi'nde Alexia Yenel, Orhan Yörük, Hayrettin Meydan, Ayşe Nilhan Aras, Serpil Güngör, Tatlılar Jürisi'nde ise Osman Nuri Özdoğan, Süleyman Beğendi, İlona Gürel, Hamit Gülyüz, Ümmihan Tibet yer aldı.

Panelin konusu "Sakin Yemek": "2. Ege Mutfak Zirvesi"nin bu yılki panel konusu, "Slow Food (Sakin Yemek) ve Ege Mutfağı" olarak belirlendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen panele, gurme Ahmet Güzelyağdöken, Dr. Tuncay Filiz, Slow Food Urla Convivum Lideri Bilge Bengisu ve Gusto Genel Yayın Yönetmeni Nilhan Aras katıldı.

Aynur Tartan "Bak Mutfakta Kim Var"ı imzaladı: "2. Ege Mutfak Zirvesi", pek çok ünlü ismi İzmir ve Egelilerle buluştu. Bu isimlerden biri de adından son yazdığı yemek kitabı "Bak Mutfakta Biri Var"la söz ettiren Aynur Tartan. Aynur Tartan, birbirinden lezzetli tariflerin yer aldığı "Bak Mutfakla Kim Var" adlı yemek kitabını imzaladı.
+ Yorum Ekleyin :
İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Diğer Haberler
Foodinlife dergisinin yeni sayısı ile bahara merhaba deyin!
Japon gıda devlerinin İstanbul çıkarması
Cipriani’den hafif bahar lezzetleri
Kuru meyve sektörü 2023 hedeflerine ulaşmak için Kuru Meyve Çalıştayı’nda buluştu
Lezita PRO ürünleri, 3. Ev Dışı Tüketim Fuarı’nda sektörle buluştu
Pakmaya ekmeğin ustaları ile buluştu
Pakmaya ekmeğin ustaları ile buluştu
Pınar, evdeki iddiasını Ev Dışı Tüketim sektörüne taşıyor
Kendi mutluluğunu kendin yarat…
Görkemli ve etkileyici düğünlerin adresi Hilton İstanbul Bomonti
4. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda özel bir plaket töreni düzenlendi
AŞPAFED Başkanı Gökhan Tufan: “Beyaz ceketi giyenler, tek çatı altında bir bütün olmalı”
TAFED Başkanı Zeki Açıköz: “Aşçılar, gelecek nesiller için bayrağı hep yukarı taşımalı”
4. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması gerçekleşti
Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir: “Amacımız; Türkiye genelinde birlik olmak”
Üniversiteli Şeflerin Düellosu'nda üçüncülük Onsekiz Mart Üniversitesi'nin!
EDT EXPO'ya keyifli bir atmosfer katan Üniversiteli Şefleri Düellosu'nun ikinciliğini Atılım Üniversitesi kazandı
Göz kamaştıran bir jüri ekibiyle gerçekleşen
Külsan, Termoset’i Edt Expo’da öne çıkarıyor
Servisistanbul, distribütörlüğünü yaptığı ürünlerle EDT Expo’da
P&G, Türkiye pazarında sağlam adımlarla ilerliyor
3M, yatırımlarıyla Türkiye’de kalıcı olmayı hedefliyor
Group Bostancı, geniş ürün yelpazesiyle EDT Expo’da
Dolfin Gıda, sağlıklı ürünlere ağırlık verecek
Öztiryakiler, mutfak ürünleriyle EDT Expo’nun gözdelerinden
Gündoğdu Gıda’da yüzde yüz yerli üretim yapılıyor
Aşpafed, Giresun lezzetlerini sundu
Şef Gıda, pastacılık ürünleriyle sektöre el atıyor
Akyüz Gıda, Marmara Bölgesi’ni esas alan dağıtım ağıyla gelişiyor
Yiğitoğlu’nda yenilikler ve yatırımlar sürecek
Se Plus, EDT Expo’daki tasarımlarıyla ilgi gördü
Gusse; EDT Expo’da şurup, püre ve gurme soslarıyla ön planda
Kale Gıda, iki tür ürün grubuyla EDT Expo’da
Maun Gıda, ihracatta büyümeyi düşünüyor
Electrolux, fırınlarıyla EDT Expo katılımcılarına hayat veriyor
Bonfilet, projeleriyle adından söz ettirmeye hazırlanıyor
Gurme, EDT Expo’da “Yarım Kangal”ı ön plana çıkarıyor
Hayat Kimya’dan EDT Expo’da renkli dispanserler
Osmanlı Mutfağı Yarışması'nın üçüncülük ödülünü Matbah Restaurant aldı
Four Seasons, harika sunumlarıyla Osmanlı Mutfağı Yarışması'nın ikinciliğini kazandı
 
İmren Marmara
Lider Çikolata
3. Ev dışı tüketim gıda ürünleri,sarf malzemeleri, ekipmanları üreticileri ve tedarikçileri fuarı
Antakya Bakkalı

 
Dergiler Haber Portalları Web Video Etkinlik
Ana Sayfa  .   Haber  .   Yazarlar  .   Röportaj  .   Dosya  .   Organizasyon  .   E-Dergi  .   Künye  .   TV  .   Kitap
Tasarım ve Kodlama : BzLabs Interaktif <info@bzlabs.com>
©2007 - 2015 Gökmen Sözen Görsel Çözüm Hizmetleri <info@foodinlife.com.tr> . Her hakkı saklıdır, izinsiz kullanılamaz.