Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - makale / Eklenme Tarihi: 08.07.2013

Devletin Turizm Çalışanları İçin Bir Teşvik ve Destek Yasası Var mı?

Executive Chef Ramazan Kır
Turizm bir tarla gibidir, kim ne ekerse onu biçer diyeceksiniz bu tarlanın sahibi kim sahip çıkıyor. Köşe yazarlarına bakıyorum yok busene böyle olacak, yok şöyle olacak yok, bu kadar fazla verisi var. Yok, bu kadar getirisi artı doğruluk payı vardı, var muhakkak ona şüphe yok ama gerçek olan bir şey var bu tarlayı iyi bir şekilde ekip, biçemiyoruz tam olarak faydalanamıyoruz.
 
Her yıl turizm teşvik yasasına göre yüzlerce 5 yıldızlı otellerin yapılmasına devlet yardımcı oluyor her türlü desteği veriyor otelin yapımında kullanılacak her türlü malzemeyi bu teşvik yasalarına göre destekliyor bu çok güzel ülkemizin gelişimi için ve insanlara iş imkânı sağlamak. Devletin turizm çalışanları için bir teşvik ve destek yasası var mı? Turizmde çalışan personel sayısı ve aileleri ile milyonları bulmaktadır. Oteller yazın 6 ay açık 6 ay kapalı çalışanlar yazın çalıştıklarıyla kışın yediklerini ödüyorlar. Onun için devletin bir turizm çalışanları için bir destek yasası çıkması gerekir diyeceksiniz ki uzun vadeli bir turizm politikamız yok ki nasıl çalışanın bir destek politikası olsun değil mi? Bizim atalarımızın güzel bir sözü vardır (önce düzen sonra kazan) turizmde karşılığı önce otel yapılır sonra düzen kurulur sonra kazan konur yani işçi alınır burada sorun.

‘Düzende değil kazandaki paylaşımda’ 

Önceleri işsizlik maaşı vardı devlet sonra o kanunda değişiklik yaptı bunun alımını zorlaştırdı. Geçen sene devletin yapmış olduğu denetimlerde turizm çalışanlarının çalışma koşulları gözden geçirildi sekiz saat çalışma sistemine göre çalışılması gerektiğini hatırlatıldı. Devletin turizm çalışanları için bir teşvik ve destek yasası çıkarması gerekir bu nereden çıktı derseniz musa denizle açıklama yapayım. Turizm çalışanının çalışma süre ortalama olarak altı aydır altı ay da sezon nedeniyle çalışmamaktadır, yani altı ay içinde almış olduğu ücreti tasarruf edecek ki kışın geçimini sağlasın bu yıllardan beri, aynı şekilde devam etmektedir. Açılan her otelin personeli diğer otellerin personelinden karşılanmaktadır. Personel tam yetişmeden yeni açılan otele gitmektedir hem bir üst pozisyona ve daha iyi ücrete iyi yetişmeyen personel hem yeni otele faydası olmuyor hem de kendi tam yetişmediği için eleman yetiştirmekte faydalı olamıyor. Sonra sezon içinde başlıyor eleman sirkülâsyonu bu işletmeler içinde büyük maliyetler personel içinde istikrarsız bir sezon oluyor. Her otel yetişmiş personel arıyor detaylarda şöyle iyi maaş, kış garantisi, deneyimli olacak örnekler böyle uzayıp gidiyor. Ama ortada yetişmiş elaman yok. Artık eskisi gibi otel önlerinde insanlar iş aramıyor oteller eleman arıyor. İşinde yetişmiş bir deneyimli personelin süresi en az 5 yıldır. Ekmeden biçmek için sıra bekleyenler gibiyiz. Tabi burada iyi şeylerde var mesela turizm meslek liseleri bunlardan nasıl faydalanıyoruz bir de o konuya bakalım. Turizm meslek liselerinde okuyan genç aşçı kardeşlerimizin stajyer olarak çalıştıkları işletmeler tarafından okulları bittikten sonra, işe alımı çok az olmaktadır çünkü 1.2.3 sınıfta okuyanlar stajyer olarak tekrar işe alınmaktadır,  bu da mezun olan öğrenci kardeşlerimizin işe alınmaması demektir o zaman ucuz adam politikasından dolayı personel olarak turizme dâhil olamamaktadırlar. Devletin turizmin ihtiyacı giderilsin diye açmış olduğu okullardan mezun olan genç kardeşlerimiz ne zaman sisteme dâhil olurlarsa kademeli olarak gelecek 5 yılda kalifiyeli personel ihtiyacı ortadan kalkacaktır.  
Ekmeden biçmek istersen boş tarla görürüz.

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.