Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - makale / Eklenme Tarihi: 06.04.2015

6.yy mutfağı

Mutfak Şefi ve Yemek Araştırmacısı Ömür Akkor
Yeni kitabım çok yakında başta Amerika, İngiltere ve Almanya'nın yanı sıra 6 dilde ve pek çok ülkede satışta olacak. Haziran ortası gibi ise Türkiye'de satışa çıkacak. 
 
6. yy'da neler yendiği husunda yıllardır yaptığım araştırmaların, o dönemi çalışanlar için bir ışık tutmasını dilerim. Yeme içme adabından kullanılan teknik malzemelere, dönemin gıda maddelerinden kullanılan tabaklara kadar mutfağa dair bulduğum tüm detaylara kitapta yer verdim. Kitapta sizlerin de ilgisini çekebileceğini düşündüğüm iki tarifi paylaşmak isterim.
 
AZİRA 
 
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı un 
Yemek taşı 
 
Hazırlanışı
Un ve sütü bir tencerede karıştırın. Yemek için kullanacağınız taşı fırında en yüksek derecede ısıtın. Daha sonra dikkatlice taşı un ve sütlü karışımın içine yerleştirin. Yemek kıvam aldığı zaman servis edin. 
 
TABERZEZ
 
Malzemeler
1 bardak pirinç 
4 su bardağı süt 
1 bardak şeker
3 yemek kaşığı tereyağ 
Bir tutam tarçın
 
Hazırlanışı
 
Pirinci süt ile beraber haşlamaya bırakın. 25 dakika kadar kısık ateşte pirinç açılana kadar pişirin. Altını kapatıp şekerini ilave edip güzelce karıştırın. Daha sonra kaselere bölüştürüp üzerlerine tarçın ekleyin. Bir tavada tereyağını yakıp tatlının üzerine gezdirerek servis edin.
 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.