Food in Life - Yiyecek, İçecek, Mekan ve Gastronomi Kültürü Portalı -
foodinlife.com.tr - mekanlar

Kahve severlerin gözdesi; David People Coffee & Food

Türkiye’de 40’dan fazla ilde 2017 yılı itibariyle 58’e yakın şubesi ile hizmet veren David People Coffee & Food, özenle seçilen kahve çekirdeklerini öğüterek kahve severleri lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Bünyesinde barındırdığı Barista Akademi ile de kahveyle ilgili teorik bilgileri pratiğe dökme şansı sunan marka, sertifika eğitimleri düzenliyor. “Hedefimiz Türkiye genelinde 100 şubeye ulaşmak” diyen Genel Koordinatör Can Sepkin ile markanın hikâyesini ve vizyonunu konuştuk. 

2011 yılında ilk şubesini Ankara’da açan David People Coffee & Food, İstanbul’da 6, Türkiye’de ise 58’e yakın şubesi ile faaliyet gösteriyor. Coffee konseptinin yanı sıra Coffee & Food ve Bigboss olmak üzere 3 farklı konseptle hizmet veriyor. Şubelerinde 3. nesil kahve çeşitlerine yer veren marka, kendine özgün reçeteleri ve chemex, syphon, cold brew özel demleme yöntemleriyle lezzeti ve kaliteyi biraraya getiriyor.





Hedef; yakın coğrafya

David People markasının 5 buçuk yıllık bir geçmişi olduğunu söyleyen Genel Koordinatör Can Sepkin, bu kadar kısa sürede basamakları hızlıca çıkarak bu sayıya ulaştıklarını, 5 mağazada da inşaata devam ettiklerini belirtiyor. Genç ve dinamik bir marka olarak büyük şehirlerden ziyade daha çok Anadolu’da yapılandıklarını vurgulayarak, “Uygun lokasyon ve uygun yatırımcıyı bulunca şubemizi açıyoruz. 350 metrekarelerden başlayıp 600-700 metrekareye kadar olan yerlerde hizmet veriyoruz. Bizim için açık alan olmazsa olmaz. Çünkü alkollü ve alkolsüz olmak üzere 2 konseptimiz var. Kazan kazan mantığının işleyeceği bir ortamı bulmak biraz vakit alıyor ama sonrasında güzel geri dönüşler alıyoruz” diyor.

David People yurt dışında Kıbrıs’taki şubesi ile faaliyet gösteriyor. Ayrıca Kuveyt, Dubai gibi Arap ülkeleriyle de görüşmelerin sürdüğünü belirten Sepkin, öncelikle yakın coğrafyayı hedef aldıklarını sözlerine ekliyor.

Kendi kahvesini üretiyor

David People, kahve konusunda oldukça iddialı. Etiyopya, Kenya, Angola, Zimbabve, Gine, Yemen, Hindistan, Endonezya, Guetamala, Brezilya, Colombia, Kosta Rica gibi ülkelerden gelen kahve çekirdekleri 3 katlı üretim tesislerinde kavrulup kendi reçetelerine uygun bir şekilde sunuluyor. Sepkin, “Yani aynı zamanda kahve üreticisiyiz” diyor.

Kahvenin yanında farklı lezzet deneyimleri

Konseptine göre menülerinde değişiklik gösteren David People Coffee & Food, Coffee & Food konseptinde kahvenin yanında olabilecek aperatif yemekler de sunuyor. Bigboss konsepti menüsünde ise bunlara ek olarak dünya mutfağından seçilmiş lezzetler yer alıyor.

Uzman eğitmen kadrosu ile Barista Akademi

Barista Akademi, kahve modülünün tanıtımı, yeşil kahve modülü, duyusal beceriler, kavurma modülü, demleme teknikleri, SCAE barista foundation, barista intermediate, latte sanatı ve benzeri farklı sertifika eğitimleri düzenliyor. Sepkin, bu akademide kendi baristalarını eğittikleri gibi kişiye özel eğitimleri ile kahve hakkındaki teorik bilgileri pratiğe dökme şansı sunduklarını vurguluyor.

 

Yorum Ekleyin :

İçeriklere yorum ekleyebilmek için lütfen kullanıcı girişi yapın.